Kāzu plānošana
Svinību vietas
Kāzu ceremonija pie jūras
Sveikas!
Man ļoti būtu nepieciešama informācija, palīdzība sakarā ar kāzu ceremonijas organizēšanu pie jūras. Izbūros cauri pieejamai informācijai un, kad ir skaidrs, ka likumā tiks ieviestas izmaiņas šis ir noteikti īstais veids kā mēs vēlētos apprecēties :) Varbūt kāda var padalīties ar savu vai draudzeņu pieredzi? Kāzas plānojam jūlijā, tāpēc šī informācija man tiešām ir ļoti aktuāla. Plānojam nelielas kāzas, maksimums 40-50 cilvēku skaitā. Novērtēšu jebkuru sniegto palīdzību ;)
1) Kā atrast piemērotāko vietu, kur taisīt kāzu ceremonijas vietu?
2) Vai ir nozīmīga summas starpība, ja inventāru nomā paši vai tomēr to uztic profesionāliem organizētājiem?
3) Vai kāda ir organizējusi arī banketveidību pasākumu ārā brīvā dabā?
Varbūt ir vēl kāda noderīga informācija, ar kuru varat padalīties?
paldies ;)
Es jautāju kāzu rīkotājiem par izmaksām ceremonijai pie jūras. Izmaksas bija nereālas - tūkstošos. Ūn turklāt neadekvātas. Piemēram ledus maksāja 20Ls, bet pat nebija cilvēks kas glāzēs salej šampanieti...
Ja nav noslēpums, kas tā bija par kāzu aģentūru? Lai zinātu, ka nav vērts interesēties ;) Vai Jūs beigās paši visu organizējāt? Varbūt ir kādi kontakti, ko Jūs varētu ieteikt?
Vienmēr esmu teikusi, ka netradicionālas vietas izvēle laulību ceremonijai izmaksā vairāk, jo ir virkne pasākumu/lietu, kas prasa vairāk resursu. Ja izmanto kādu vietu, kas jau paredzēta laulības ceremonijām, piemēram, Bīriņu pils lapene vai Dikļu pils, tad tās izmaksas ir daudz-maz noteiktas un tad man personiski liekas, ka var iztikt bez papildus aģentūras,jo pils apkalpošana palīdzēs ar visu tikt galā. Savukārt, ja taisa pilnīgi "plikā" vietā, tad es laikam tomēr ieteiktu sazināties ar kāzu rīkotāju, jo darbi neaprobežojas tikai ar krēslu atvešanu un arkas vai dekorāciju uzstādīšanu. Tur ir darbs virknei cilvēku, t.sk.floristiem. Savukārt par to, kā atrast vietu... nu, ir 2 varianti - vai nu braukt pašiemun skatīties, bet ziemas laikā to pagrūti izdarīt, jo nezini,kā izskatīsies vasarā, vai arī uzticēties kādam, kas jau svētkus tur taisījis.
mēs arī bijam domājuši par kāzu ceremoniju pie jūras, bet tadu variantu kā es gribēju ar viesim krēsliem ar pārvalkiem un lentam, telti, ceļiņiem, arku, furšetu utt summas bija astranomiskas, tapēc palikam pie Biriņu pils lapenes, bet bijām pie draugiem kazās, kuras tika organizētas pie jūras (ne gluži pie pašas jūras, bet Lauču akmens viesu mājai ir tada kā skatuve/terase kur arī notika ceremonija). Arku viņi taisīja paši, tur arī ir galdi ar beņķiem un nebija jāuztraucas par smiltīm. arī blakus restorans kur var pasutīt furšetu. Vari painteresēties par so vietu
Paldies par vērtīgo informāciju. Uz šo brīdi patiešām izskatās, ka pašu organizēts pasākums pie jūras varētu būt diez gan sarežģīts. Šobrīd vēl noskaidrojam cenas pie kāzu organizētājiem un, tad pieņemsim gala lēmumu.
Paldies unigirl par ieteiktu viesu namu. Mazliet patālu no Rīgas, bet izskatās, ka vietas ziņā varētu būt tuvākais variants mūsu vēlmēm. Noskaidrošu arī viņu izcenojumu. Paldies ;)
Diemžēl Lauču akmens viesu māja atrakstīja, ka vasarā viņi kāzas nerīkojot :( Ļoti neloģiski, ņemot vērā, ka vieta pie jūras būtu ideāla kāzām tieši vasaras sezonā, bet tā jau ir katra uzņēmuma izvēle.
Ja vēl kādai ir labas atsauksmes par viesu māju pie jūras 70-100 km attālumā no Rīgas, droši padodiet ziņu ;) Pagaidām cerības vēl neesam atmetuši un esam meklējumos.
Kāds var ieteikt labu vietu kur svinēt kāzas, lai ir redzama jūra! Līgavainis ir jūrnieks, līdz ar to pašas kāzas pēc iespējas tuvāk gribam pietuvināt jūras tematikai!
Man pašai bija kāzas jūras krastā! Pasākums vienkārši fantastisks!
Bet protams, tas prasa daudz vairāk ieguldījuma un sagatavošanos. Manas kāzas bija viesu namā, kas it kā ir kāzu organizētāji (tikai nejautājiet kur, jo citiem neiesaku, bet ne par to stāsts..)
Vislabākais variants ir atrast kādu - rīkotāju, kas to jau ir darījis.
Bet, ja esi gana uzņēmīga un ir paļīgi, tad var arī pats saorganizēties.
Ja atrodi viesu namu kas ir tuvu pie jūras, un viesu nams ir gatavs sadarboties, tad nav nekādu problēmu sarīkot ceremoniju pie jūras.
Galvenais - scenārījs vissīkākajās detaļās, lai tiek izskatīts viss kas ir nepieciešams, un lai visu var noorganizēt.
Bet no sirds iesaku - man bij manas sapņu kāzas :)
arī manas kāzas bija pie jūras vasarā.Fantastiskas!!!!! /arī lūdzu neprasiet, jo arī no visas sirds NEIESAKU TO VIETU/ zinu, ka tagad rīkotos citādāk attiecībā par organizēšanu Tūjā....../
Lai nu kā...
Mūsu izsapņotasi sapnis piepildījies!
Joprojām skatos bildes un video -un emocijas sit augstu vilni..
Iesaku atrast tiešām uzticamu organizatoru un viss notiksies! un nenobīties no sava sapņa--kāzām pie jūras!!!!:)
Lai Jums visām veicas!
He he - Tūja.. iespējams runājam par vienu un to pašu vietu.. :)
laikam jā...
meitenes, neiekrītiet uz šo vietu, kura sevis sauc par organizatoriem. sasolīs kalnus:)
Ļooti pavirši viss..
bet, labi, ka es turēju zem lupas organizatores saucamās-paralēli pati iesaistījos visā organizēšanā un nekāds lielais kumoss no mums netika:)
viss bija tā, kā mēs vēlējāmies!
Paldies meitenes par dalīšanos pieredzē ;)
Bijām uz tikšanos uz vienu aģentūru, bet summas tur tiešām ir nedaudz astronomiskas. Mēs beigās tomēr izlēmām neatteikties no sapņu idejas un šobrīd aktīvi meklējam viesu māju pie jūras, kas man šķiet arī ir optimālākais variants :) Tā ka, ļoti ceru, ka arī man izdosies īstenot iecerētās kāzas pie jūras!!! =)
Sveika.
Varu ieteikt "Aizvējus" viesu namu,kas atrodas pie jūras.
http://www.precos.lv/pakalpojumi/svinibu_vietas/viesu_nami/client.php?client_id=1219683
Ja, protams, atbilst Tev nepieciešamajā atrašanās vietā un prasībām.
Lai veicas :)
Paldies par informāciju ;) Mēs turpmākās nedēļas laikā plānojam braukt apskatīt vairākas viesu mājas, vairāk gan uz Engures pusi, bet paturēšu prātā arī šo. Tā kā kāzas plānojam nelielas, tad šobrīd meklējam variantus, kas ir tuvāk Rīgai.
''Aizveji'' ir ka reiz tuvu Rigai un ideala vieta tuvu jurai. Tas bija pirmais viesu nams, ko aplukojam un butu jau panemusi,jo viss patika, bet mums viesu skaits bus lielaks ka planojam un tapec nesatilptu tur. Bet saimniece stastija, ka pie juras ari notiekot ceremonijas un kad mes bijam, pludmalee vel staveja arka :)
Neatceros, kas tie bija.
Sveikas,man sis jautajums ir aktuala paslaik. Varbut ir kada nesenaaka pieredze ar kazam pie juras?:) un ka nosvineja stasta autore?
Mums gan kāzas nebūs jūras krastā, kaut arī tā man šķiet viena no skaistākajām ceremonijas vietām. Nesen mūsu izvēlētais fotogrāfs savā blogā ielika kāzas jūras krastā http://www.jurisross.com/2013/12/kazu-ceremonija-juras-krasta.html?m=1 varbūt iedvesmai kaut kas noder ;) Man ļoti interesanta un neordināra šķita tās līgavas kleita - izskatās, ka no lina auduma ;)
Radiniecei mācītājs vadīja laulību ceremoniju pie Baltās kāpas Saulkrastos - cik sapratu, tā ir diezgan populāra vieta šādam nolūkam. Bet konkrētas norises un piederumi pašiem jāplāno vai jāaicina palīgā kāds organizators.
Skatoties uz tām brīnišķīgajām bildēm ar kāzām pie jūras, man bija jādomā - kas būtu noticis, ja tai dienā būtu vējš un lietus? :) Manuprāt, ja plāno ceremoniju pie jūras, ir jābūt tuvumā viesu namam un jātur prātā arī plāns B - ja uznāk vējš un lietus, tad pārskrējienos starp baznīcu/dzimtsarakstiem, tiltiem un viesu namu to vēl var paciest, bet ziedu arka pie jūras diez vai izturēs...