Kāzu plānošana
Svinību vietas
Kāzas Lasvegasā
Mīļās meitenes mana un topošā vīriņa lielā vēlēšanas ir kāzas uzrīkot Lasvegasā, vēlamies to visu izdarīt divatā, aizbraukt turp, salaulāties baznīcā, un tad prom kaut kur medusmēnesī! Gribēju pajautāt varbūt kāds zins kādu firmu LV, kas nodarbojas ar šādu kāzu organizāciju'!? Būtu ļoti pateicīga par sniegto info! =)
Mana māsa pirms 2 dienām aprecējās Las vegas! :) Teikšu godīgi ar to baznīcu būs kā būs, jo pārsvarā ir tā, ka katrā viesnīcā (gandrīz katrā, vismaz visās kur es skatījos numura rezervāciju, tāda bija) ir kapella, kurā arī notiek pati ceremonija, vēl ir iespēja salaulāties pie Lielā kanjona, kur arī pastāv ļoti daudzas variācijas iespējas, helikopters, minibusiņš, zirgi, kruīzs pa Kolorado upi+laulības.... . Māsa rīt atgriežas no sava ceļojuma, ja interesē labprāt pajautāšu interesējošas lietas.
Runājot par tūrisma aģnetūrām, teikšu godīgi neko daudz tās Tev nepalīdzēs, es ar savu vīru braukšu uz Las vegas 7. februārī, līdz ko saņēmu jauno pasi sākām kārtot dokumentus, sazinājos ar pāris tūrisma aģentūrām, biju iedomājusies, ka tās varētu man šo ceļojumu noorganizēt, biju ļoti nepatīkami vīlusies, kad konstatēju, ka esmu labāk informēta par Las vegas viesnīcām, izklaides iespējas, iepirkšanās iespējām, lidošanas iespējām, ka pati aģentūra. Turklāt vēl 2 nedēļas novilcināja laiku, solot iedot garantijas vēstulu ASV vēstniecībai, atrunājoties ar dažādiem sīkumiem, rezultātā, es pati aizpildīju nepieciešanās anketas un kopā ar vīru noteiktajā tikšanās dienā aizgājām uz vēstniecību un saņēmām vīzu bez aģentūras vēstulēm, tās pašas dienas vakarā es pati personīgi pasūtīju sev biļetes caur lidot.lv, nakamajā dienā Latviatours saņēmu savas biļetes. Visu pārējo ekskursijas, viesnīcas, apskates objektus organizēšu pati.
Tagad gaidu māsas atgriešanos, lai iegūtu informāciju par viesnīcām, jo aģentūras ietektā viesnīca ir tā pati, ko ieteica un noorganizēja manai māsai, bet no viņas saņēmu ziņu, ka lai viesnīcu vēl nerezervēju, kamēr viņa nav atgriezusies, viņai ir kas sakāms, nu labi gaidu rītdienu :)
Ceru, ka atradīsi "savu" aģentūru, kas tiešām būs pretīmnākoša un profesionāla un spēs Tev palīdzēt, ja nē..., tici man, pašai noorganizēt šādu burvīgu ceļojumu nav nekas sarežģīts. Ja radīsies jautājumi, droši jautā es centīšos palīdzēt. :)
Paldies par info, tā tiešām ir ļoti vērtīga, vismaz radās kaut kāda apjausma!
Man vnk ir tā, ka mans topošais vīrs ir dikti aizņemts un viņam to visu organizēt nav laika, es savukārt nezinu ko kura gala sākt to visu darīt, cerēju ka ir kompānijas kas to visu var noorganizēt, bet pēc Tava sacītā uz to visu paļauties nav vērts!
Bet kā ar tām ceremonijām, vai laulības apliecība ko izdot ASV ir derīga arī LV, jo cik man ir zināms ārvalstī izsniegts dokuments pirms iesniegšanas Latvijas iestādēs ir jāapstiprina ar Apostille (vai jālegalizē), kas apliecina tā īstumu valstī,kur tas izsniegts, un tam jāpievieno notariāli apstiprināts tulkojums latviešu valodā.
Lūdzu uzraksti man ko Tev pastāsīs Tava māsa, atgriežoties no šī burvīgā kāzu ceļojuma!
Vai vienkāršāk nav aiziet uz dzimtsarakstu nodaļu un sareģistrēties?? Jūs un divi liecinieki.
Katrs dara, kā grib. Ir pāri, kas taisa pasākumu-viesu nams, viesi, visādas izdarības, ir kas klusi un mierīgi, ir kas grib pa savam. Ne vienmēr mūsu izvēlētais ceļš ir vienkāršākais, bet mēs vienalga to ejam!:)
Jā laulības apliecībai ir jāuzliek Apostile, cik biju ievākusi informāciju, tam nevajadzētu būt sarežģīti, vnk., nākamjā dienā vai tājā pat dienā (kā sirds vēlas) jāaiziet uz vietējo "pašvaldību", kur arī uzliks Apostile, sīkāku info sniegšu biku vēlāk :)
Ceļojuma organizēšanu noteikti vajag sākt ar aviobiļešu izpēti, mans variants caur lidot.lv bija visizdevīgākais laika un cenas ziņā, kaut maijā ļoti izdevīgas cenas bija delta airlaines, bet līdz pagājušai piektdienai, kad pasūtīju biļetes tās bija dubultojušās. Iesaku delfos forumā pie ceļojumiem palūgt padomu, tur no atsaucīgiem ceļotājiem var iegūt patiešām noderīgus padomus :) Nākamā nozīmīgākā lieta ir viesnīcas atrašana, ļoti laba mājas lapa ir www.vegas.com Tad jau arī iezīmēsies nepieciešamās finanses ceļojumam :)
Noteikti pastāstīšu sīkāk par māsas kāzām un ceļojumu, kad viņa būs atgriezusies un varēs padalīties priekos :)
Klau a kā tur ar kāzu kleitu, cik esmu izložņājusi krievijas saites par lasvegasas kāzām, piem.http://www.aboutlasvegaswedding.net/category-las_vegas.html, tur visu gan līgavas pušķi, kleitu,limuzīnu u.c. uzņemas iznomāt vai ko tml. tā firma/kompānija, kas organizē. Bet kā ir tad, ja pats vnk brauc laulibu registret? Es jau labprāt caur kādu firmu, varbūt zini tel.nr.?
Nju ko labu pastastija Tev tava masa par sho burvigo kazu noriteshanu arpus LV?
Nu tā neko daudz vairāk nepastāstīja :) Kleitu nopirka turpat uz vietas, bet viņa negribēja balto kleitu tāpēc nopirka elegantu zelta krāsas vakarkleitu turpat vegasā dizaineru atlaižu veikalā, bet iznomāt var visu, visus kleitas aksesuārus, fotogrāfu (ļoti labas un kvalitatīvas bildes!) gan videooperatoru, pati salaulāšana notiek tādā kā kapellā. Visas tās nomāšanas un pasūtīšanas, problēmas nesagādā, jo amerikāņi ir ļoti atsaucīgi, un ja vēl Tu viņiem iedod tējas naudu uz rokām nēsās un visu noorganizēs, vajag tikai pajautāt. Iesaku izvēlētajai viesnīcai (vai firmai, caur kuru labprāt slēgtu laulības) nosūtīt e-pastu ar jautājumiem, kas un kā un tad jau Tev visu sīki paskaidros kā kas notiek. Pēc kāzu ceremonijas viņi devās ar limuzīnu izbraucienā pa Lasvegasu.
Un pārējās sava ceļojuma dienas viņi veltīja Las vegas un Lielā kanjona iepazīšanai :)
Par ceļojuma firmām tiešām nezinu, jo es savu ceļojumu organizēju pati (biļetes, viesnīcu un ekskursiju uz Lielo kanjonu jau rezervēju un apmaksāju). Aviobiļetes pirku caur lidot.lv, kas ir zem latviatours, kad biju pie viņiem Kaļķu ielā izpirkt savas biļetes, jāsaka, kā ir - ļoti neatsaucīgi un neprofesionāli darbinieki (pati mācos tūrismu, tāpēc secinu, ka šāda attieksme pārdodod prieku nevar būt), kaut gan nebiju vēl pasūtījusi ne ekskursiju ne viesnīcu, man pat necentās ko tādu piedāvāt vai ieinteresēt. Pie viņiem bukletā izlasīju, ka viņi organizē kāzas dāžādās pasaules vietās - visādās salās, un romantiskās pilsētās. Varbūt, ja iesi pie viņiem kā klients, kas vēlas, lai viņi par visu parūpējas (līdz ar to labi nopelna) attieksme būs savādāka :)
Lai veicas :)