Kāzu plānošana
Likuma burts
Kāzas baznīcā starp dažādu konfesiju pārstāvjiem
Sveicinātas pieredzējušākās līgaviņas, man viens neskaidrs jautājums aizķēries, varbūt varat palīdzēt! Esmu kristīta pareizticīgo baznīcā, bet mans izredzētais kristīts luterāņos. Gribam precēties luterāņu baznīcā, bet vai man ir ''jāpārkristās'' par luterāni, vai mūs var salaulāt tā pat bez ticības maiņas. Un kā tas viss process notiek, cik ilgi pirms tam jāpiesakās, ja notiek mācības vai kaut kas tamlīdzīgs!
Tev ir jāpāriet luterāņu ticībā, lai varētu laulāties luterāņu baznīcā. Jāiziet speciāli sagatavošanas kursi pirms tam, jāiesvētās. Mācības vēlams uzsākt ja ne pusgadu, tad vēlākais 3 mēnešus pirms kāzām. Konkrētāk ieteiktu apspriesties ar pašu mācītāju. Mācības luterāņiem ilgst apmēram mēnesi.
Mums ar mīļoto bija otrādi - es biju kristīta luterāņos, bet viņš pareizticīgajos! Bet arī gribējām laulāties luterāņu baznīcā. Aizgājām uz mūsu izvēlēto baznīciņu parunāt ar mācītāju kas un kā...Un ir tā - jāpārkristās nav, jo to dara tikai vienreiz dzīvē! Ja gribat laulāties baznīcā, tad abiem ir jābūt iesvētītiem - labāk abi luterāņos, bet ja negrib otrs atteikties no savas konfesijas, tad luterāņi pieļauj salaulāt arī ar citu konfesiju, bet, pat ja viņš/-a paliek piem,pareizticīgajos, viņam/-ai vajag iesvētīties savā draudzē! Lūk tā mums apstāstīja mūsu mācītājs!
Mēs nolēmām abi būt vienā draudzē, tādēļ mīļoties pāries uz luerāņiem! Pirms kāzām ir jāiziet iesvētības mācība un tad jāiesvētās! Tiešām līdz šim nezinu vietu, kur ir tik īsa iesvētes mācība, kā raksta Beatriss. Mēs sākām iet februārī - iesvētības jūnijā! :)
Ceru, ka ieviesu kaut nedaudz skaidrību! Vispār iesaku jums aiziet parunāt ar izvēlēto mācītāju! :)
Es ar brīnos par tik īsu iesvētes mācības kursu... Mums sākās janvārī un Isvēte būs 31.maijā...
mums sākās februārī un beidzās lieldienās...tik īss kurss laikam ir "pa blatu" :)))
Nu nez, manai mammai bija mēnesis luterāņu baznīcā.
Gāja katru sestdienu, kopā bija jāaiziet 4 reizes.
Mums iesvētes mācības luterāņu draudzē iet apm. 3 mēnešus un jāiet 1x nedēļā + jāapmeklē dievkalpojumi. Un pēc manas pieredzes, arī ar 3 mēnešiem īstii nepetiek, lai paspētu uzzināt visu par Bībeli un izprast visu mācību...kur nu vēl mēneša laikā!
Mums tada pasha situacija :) Esmu pareizticiga, bet miljums luteranis. Laulasimies pareizticigaja baznica, ticibu mainit vinjam nevajadzeja. Kopa noklausijamies 1,5 stundas garu lekciju par to kas un ka notiks, kur daudzas lietas bija paskaidrotas. Tagad atliek vien gaidit kazu dienu
Un vel nevarejam saprast kapec luteraniem ir iesvetibas, bet pareizticigiem nav. Baznica mums paskaidroja, ka pareizticigiem iesvetishana noteik vienlaicigi ar kristishanu un atsevishki to darit nav nepiecieshamibas.
njaa-kā meneša laikā var izlasīt bībeli, kas ir kursu būtība..??
Principā jau vēlas laulāties baznīcā, tad jau nevajadzētu pirms laulāšanas būt pirmajai reizei, kad bībele ir rokā:D
bet nav noslepums, ka daudziem tā ir pirmā reize -tādēļ arī ieminējos!!
Pilnīgi piekrītu pretaporte un bebriic ! 3 mēneši tiešām ir par maz, it īpaši tiem, kuri baznīcā ierodas pirmo reizi, tādēļ, ka jāiesvētās! :)
Mīļš paldies, meitenes! Tagad zinu, ka tas viss jāsāk kārtot laicīgi, lai nerastos nekādi pārpratumi!