Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Foto stūrītis
Sveikas!
Varbūt kāda plāno vai kadai kāzās ir bijis foto stūrītis? Nesen biju vienās kāzās, kur tāds bija. Visiem ļoti patika, liekas neslikta ideja un interesantas bildes sanāca. Tad nu būšu pateicīga, ja padalīsieties pieredzē un idejās. :)
No fotogrāfa skatu punkta varu teikt, ja kāzu vakara daļa ir piesātināta ar notikumiem tad ja vēlaties foto stūrīti tad vajadzētu otru fotogrāfu kurš var darboties tikai tur. Bieži vien vienam cilvēkam ir grūti izrauties uz abām pusēm. Vai nu palaiž garām ko svarīgu svīnību daļā vai arī visi nepaspēj sabildēties stūrītī.
Jāsaprot arī, ka tā ir vairāk ir atrakcija priekš viesiem un jāapsver vai papildus izmaksas foto stūrītīša izveidošanai ir Jums nepieciešamas.
Visiem jau patiik usinjas uz kocinjie, man gan liekas jau bik nolietota ideja, var jau nedaudz citaadaakas lietas uz kocinjiem arii piem.
http://bubblegumpost.com/2011/08/photo-booth-props-for-party-fun/
Bet es sev domaaju kautko shitaadu uzmeistarot.
http://www.ohparty.net/kids-party-framed-photo-booths.php
Tur peedeejaa bildee arii dieja ar taafeliiteem ir forsha, kad katrs var uzrakstiit savu noveeleejumu.
Var arii taafeliiti uz puljkjishiem http://pinterest.com/pin/94083079685054245/
Es riskeeshu ar vienu fotograafu. Man plaanots piekodinaat visiem lai njem fotaparatus liidz un buus dazjaadi foto uzdevumi, piem. nofochee smukaako dekoraaciju, vai saldaako skuupstu, trakaako dancotaaju, un to jau cilveeki manis peec kaut ar aifoniem lai bildee , peecaak viss tiks publiceets manaa kaazu maajas lapaa..kuru driiz jaasaak stikjeet kopaa, jaatrod tikai labaakaa platforma.
Ideja neslikta par tiem foto uzdevumiem, bet lai nesanāk, ka šie fotogrāfi sāk traucēt galvenajam fotogrāfam piemēram ceremonijas laikā. :)
tos fotouzdevumus viesi dabuus tikai peec ceremonijas. Lai gan ar tiem fotoaktiivistiem amatieriem, kadi man ir gan vecais teevs gan mammas viirs un divi labi draugi es jau gatavojos ka tas ntoiks shaa vai taa :D
Paldies! :)
Man tā doma ir tāda, ka tajā foto stūrī darbosies viens no mūsu draugiem, kurš ir profesionāls fotogrāfs un uz visām kāzām tāpat ņem līdzi aparātu un visu fotografē. Domāju, ka viņam nekas nebūs pretī, tieši otrādi. Protams, ka algoto fotogrāfu vēlamies redzēt sev blakus lielākoties, nevis bildējot visus viesus foto stūrī. Šī aktivitāte domāta vairāk kā viens no laika kavēkļiem līdz mēs atbraucam.
Pirms šo ideju prezentējat savam draugam padomājiet.. :) Mēs, fotogrāfi, kādreiz arī vēlamies atpūsties. To es tā mūsu visu vārdā... :D
Nu protams, ir arī jāatpūšas, tāpēc nelūdzam viņu būt ar mums kā profesionālim visas dienas/vakara/nakts garumā. :) Bet mums tas draugs bez sava aparāta nevar ne mirkli iztikt. Domāju, ar lielāko prieku piekritīs.
Esmu visādos stūrīšos bildējis ar kārtu vairāk kā 10 reizes. No pieredzes varu teikt - tas ir viens no fiziski nogurdinošākajiem fotografēšanas darbiem.
Paskaidrošu kāpēc, jo katrs viesis gribēs ar katru nobildēties un pa vairākiem lāgiem. Tad vēl ir noteikta grupa cilvēku, kuriem jābūt visās bildēs un vēl n reizes pec kārtas. Klāt tam pievienojam alkoholu un vispārējo jautrību, kas šo bildēties gribētāju skaitu vēl divkārt palielina.
Reāli dzīvē tas izpaužās tā, ka ir dzīvā rinda praktiski visu laiku! Neatkarīgi no tā, kas notiekas tā sauktajā "oficiālajā daļā", jo, lai cik tas izklausītos nelāgi, cilvēkiem nevienmēr viss interesē! Ir bijis līdz pat tādiem absurdiem, ka jābildē oficiāli notikumi un runātāji uz skatuves, bet cilvēki nāk klāt aiz rokas velk bildēt!
Ja jābildē pasākums, tad vienmēr var atrast kādu mirkli, kad apsēsties un atvilkt elpu uz mirkli. Ja jābildē "stūrīti" - atvilkt elpu praktiski nekad nesanāk. Cilvēki nāk un stājas rindā tik un tā, arī pēc tā sauktā "darba laika beigām". Organizatori parasti domā - katrs tur pa vienai/divām bildītēm un viss, bet parasti tas izvēršās ļoti garā pasākumā! Gribēsiet jau, lai visi kas gribēs sabildējas!
Silti iesaku vispirms kārtīgi aprunāties ar šo draugu, vai viņš tiešām apzinās uz ko iet uzņemsies šo pienākumu.
Janis
p.s. Vēl pašam jaunam pārim iesaku pārdomāt šo "stūrīti", jo visi gribēs ar jauno pāri sabildēties un beigās būs tā ka paši jaunie ir tā nomocīti no bildēšanās, vedēji stresā, jo atpaliek no grafika. Līgavas sargi nemitīgā uztraukumā, jo katrs otrais velk fotografēties ar līgavu.
mums patīk šī ideja..un ar domājam foto/video stūrīti,jo kamēr mēs braukāsim apkārt tikmēr viesi ierunās mums video apsveikumu+citi uzdevumi..kā arī iekārtošanās numuriņos,parka apskatīšana utt..bet protams ,lai tas neiznāk kā balagāns..visu plānojam aprakstīt programmiņā:)) ņu manīs kā būs..vēl laika gana lai pārcilātu idejas:)
Mums arii domaajams buus! Etsy.com var nopirkt baigi forshos rekviziitus/lietas uz puljlkjiishiem. Profesionaalji, palabojiet mani - vai nav iespeejams uztaisiit to stuuriiti "pashapkalposhanaas"? Kamera uz statiiva, labi norobezjots backgrounds utt.
ha ha taas pukjes baigi labaas, taadas veel nebiju redzeejusi
Grūti to tā atstāt pašapkalpošanās režīmā, jo
1)statīvs jau ar nav iebetonēts zemē, var tik izkustināts un kadrējums būs nepareizs
2) ne visi zinās kuru pogu aparātā lai putniņš izlidotu
3) ne visi spēs smuki sastāties utt
4) dažkārt vajga mainīt gan vertikālos, gan arī horizontālos kadrus
5) noteikti būs kāds, kurš visu zin un visu prot :):)
6) gadīties viss kas var gadīties un nez vai būs vēlme atstāt bez uzraudzības fototehniku un lielās zibspuldzes.
Man ir ieplānots foto stūrītis!
Bet viņš būs 3h garumā, un sataisīts viesu mājā, par cik mani viesi pēc svinīgās ceremonijas brauks uz viesu māju, tad lai viņiem nav tik garlaicīgs gaidīšanas laiks, tad būs tas stūrītis!
Bet klāt būs kastīte, viena fočešanas reize---> viens ziedojums
Divas reizes---->divi ziedojumi, utt...
Līdz ar to beigas ir kaut kada naudiņa, ko var atdot fotogrāfam! :)
laba ideja par tiem ziedojumiem..:)
Es gan iisti neatbalstu jebkaada veida naudas vaakshanu taadaa pasaakumaa kaa kaazas, bet tas noteikti nav paarmetums.
Par foto stuuri esam paardomaajushi, jo, izveerteejot dazhaadus apstaaklus un ieteikumus, negribam uzkraut taadu darbu draugam.
Es arī gribu fotostūrīti :)
re kur var izīrēt.
http://www.dekonoma.lv/lv/shop/visas/products/187
bet nu pats jau visādi smuki var uztaisīt, tik darbs jāiegūlda :)
Mums bija fotosturītis, to piedāvāja fotogrāfs un tas ietilpa cenā, viesiem ļoti patika, bildes viesiem mēs izsūtījām elektroniski kad saņemam no fotogrāfa, ja kāds gribēja, tad varēja arī pats izdrukāt. Tā kā mums bija 2 fotogrāfi, tad nebija bail, ka kamēr viens bildes viesus fotosturīti palaidīs kādu nozīmīgu momentu pasākumā. Fotosturītis atradās banketu zālē stūrī un nevienam netraucēja. Fotogrāfam līdzi bija dažādi aksesuāri, kurus varēja izvelēties, arī mūsu bildes fotosturītī sanāca ļoti foršas. Tā ka ja ir iespēja es iesaku taisīt to, bet bez bilžu drukāšanas uz vietas, jo tas ļoti pagarina to procesu,un esmu kategoriski pret naudas vākšanu
Jā, protams, man arī nepatīk prasīt ziedojumus utt...
Bet nu neesmu tik turīga, un tapēc tas ir kā neliels atbalsts :)
Pietam, tam ziedojumam, nav konkrētas maksas, un pēc kāzām to naudiņu vai iztēr bilžu attīstīšanai un uzdāvināt kā pateicību par ierašanos! :)
Vēl kas attiecās uz fotosturīšiem,neliels padoms to iekārtojot:
1) kopējais "stūrīša" platums būtu vēlams ne mazāk kā 3m. Ja kompānija lielāka gribes bildēties + vēl rokām/kājām pa gaidu tad plašums nepieciešams. Savādāk sanāk sanāk bildes no sērijas, kad bildējamais ir taka izkāpis ārā no puskadra.
2) vēl papildus 1.5m katrā malā vēlams, lai varētu novietot zibspuldzes
3) Ja tiek drukāts fons - tā augstums vēlams ir ~2.5m ne mazāk.
Šeit piebilde par to dekonoma.lv. Vienā pasākumā bij fons izdrukāts līdzīgā tematikā ar sarkano paklāju. Diemžēl fons bij gaužām par mazu, atvests nevis sarullēts, bet salocīts. Locījuma vietas nesmuki izskatījās bildēs.
Fona materiāls ir svarīgs, nedrīkst būt no glancēta tipa materiāla, kas viegli atspīd.
4) Fotogrāfam jābūt iespējai atkāpties ~5 m no stūrīša, kā arī vēlams iekārtoties tā, lai citiem nebūtu pa vidu jāstaigā.
Bet tā jau forši uztaisot - "stūrīša" bildes būs pa visam foršas.
No savas puses varu ieteikt mūsu radītīto "selfiju" fotostūrīti. Šajā fotostūrī viesi paši sevi bildē bez fotogrāfa klātbūtnes. Un ticiet man, tas ir daudz jautrāk, jo cilvēki pavisam savādāk uzvedās.
Mums līdzi parasti arī visādi aksesuāri, bet foršāk protams, ka aksesuāri pielāgoti jūsu kāzām.
Vairāk par šo fotostūri varat uzzināt šeit: http://balticweddings.com/mes-piedavajam/