FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Attiecības

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Dažādas tēmas

Civilsieva vai vecmeita?

Peonija 11.05.09. 15:49

Nu un kā definējās tās sievietes, kas dzīvo kopā ar vīrieti, bet nav precētas? Vecmeitas, civilsievas, mīļotās sievietes..?
Varbūt tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ precēties - lai iegūtu kaut cik cienīgu nosaukumu?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
njauu 11.05.09. 15:57 | Kāzu datums: 22.08.2009

man vienalga, kā kaimiņi, paziņas u.c. definē mani- par mīļoto sievieti vai civilsievu..!? galvenais, kā es pati sevi jūtu!
un par vecmeitām, manuprāt, nu nekādi nevar dēvēt sievietes, kuras dzīvo kopā ar saviem vīriešiem... un vienlaga, cik gadu viņām :)

d
dadzens 11.05.09. 15:58 | Kāzu datums: 27.06.2009

!!!! Opā! Nedomāju viss, ka "mīļotā sieviete" vai civilsieva ir kas necienīgs....
Kas tad nu - vai tad ar otru pusi nedrīkst draudzēties un uzsākt kopdzīvi, lai kāda tante kaut ko nepadomā? Tad jau ari 18.gadīga meitene, kurai ir attiecības ir vecmeita, civilsieva, un tūlīt jāskrien laulāties, lai iegūtu "cienīgu" sociālo stāvokli. :)

Peonija 11.05.09. 16:02

Es tik tā - aizdomājos. Jo man mazliet apnicis pēdējā laikā tik populārais nosauciens - "Jāņa sieviete", "Valdis"ar savu sievieti" u. tml.

bebriic 11.05.09. 16:05 | Kāzu datums: 07.08.2009

nosaukums "civilsieva" ir padomju laika atlieka mūsu sabiedrībā. zinoši cilvēki nelieto vārdu civilsieva,jo atbilstoši normatīviem termins "civillaulība" apzīmē civilstāvokļu aktu reģistra vietā noslēgtu laulību, īsāk, civillaulība tā pati laulība vien ir tikai noslēgta dzimtsarkastos. Nez kādēļ daudzas grib saukties par civilsievām nebūdamas apprecētas:):)

d
dadzens 11.05.09. 16:14 | Kāzu datums: 27.06.2009

Tagad moderni - dzīvesdraugs/dzīvesdraudzene :)
Lai gan mana gadījumā - kopš bildināšanas mani iepazīstina kā līgava vai topošā sieva.

s
susii 11.05.09. 16:15 | Kāzu datums: 23.05.2009

Par piegulētājām - iem :)) - mēs vienmēr smejamies un tā sakam, kuri nav precējušies un dzīvo kopā :), bet protams tas jau nav ļauni domāts, un tas ir tikai mūsu draugu kompānijā
Vai nav vienalga, kā sauc Tevi tantuki, galvenais, kā Jūs paši jūtaties. Man arī ir pazīstams viens pāris , kuri nav precējušies un kopā jau dzīvo 13 gadus un viens otru sauc - vīrs un sieva.

r
rutuxs 11.05.09. 16:25 | Kāzu datums: 20.02.1993

Daudzi tā dēvē, ja nav precējušies. Man tas atgādina sievietes, kuras bērnu ratiņos vadā lelli un visiem lepni paziņo, ka ir māte. Jo viņa taču tā jūtas.

l
laupītājmeita 11.05.09. 16:41

Man nešķiet pieņemami, ja pāris dzīvo kopā vairāk kā 4 gadus, bet joprojām nav precējušies..

Sermy 11.05.09. 17:31 | Kāzu datums: 06.06.2009

:P
Tās noteikti ir piegulētājas. :)
Es sevi jau 8 gadus uzskatu par draudzeni un tā arī saucu.

l
laupītājmeita 11.05.09. 17:37

Nu redzi, man atkal definīcija "draudzene" šķiet kaut kas ļoti nenopietns - draudzeņu var būt kaut simts, bet sieva ir viena:)
Es neuztveru nopietni cilvēkus, kuri nespēj pasludināt attiecības par oficiālām.

r
rutuxs 11.05.09. 17:45 | Kāzu datums: 20.02.1993

Sievas arī var būt vairākas. Bet vārdam "draudzene" pievienotu klāt "sirds". Sanāk Sirdsdraudzene. Tātad, draudzene, kas tuva sirdij. Kad apprecēs, tad jau būs iekš sirdi.:)))

v
veta123 11.05.09. 17:48 | Kāzu datums: 07.08.2009

Tad jau arī Tu esi piegulētāja (jo esi koā ar savu vīrieti 8 gadus), ja esi vienisprātis ar laupītājmeita, kas apgalvo, ka "Man nešķiet pieņemami, ja pāris dzīvo kopā vairāk kā 4 gadus, bet joprojām nav precējušies..."

l
laupītājmeita 11.05.09. 17:51

Vienlaikus nevar vis būt vairākas:D
Un ik pēc mēneša jaunu sievu neapņemsi:D

Madeline 12.05.09. 09:14 | Kāzu datums: 14.08.2009

Galvenais nav tas, kā sauc, galvenais, ka mēs paši zinām, kas esam... man arī nepatīk apzīmējums "draudzene", jo draudzenes jau var būt neskaitāmas, tomēr tā nu tas pie mums ir iegājies... un, kāda nozīme filosofēt par jēdzieniem, ja pēc dažiem mēnešiem (kurai ātrāk, kurai vēlāk) lielākajai daļai no mums tiks piešķirts goda nosaukums "sieva":)

chukste 12.05.09. 10:39

...mani toposais viratevs sauc par Čaviņu...un ta ari aizgaja pārejiem...man ir vienalga ka mani sauc es zinu kas esmu savam milotajam un vinjs zina kas esmu vinjam es....

B
Bonitadina 12.05.09. 11:10 | Kāzu datums: 08.08.2009

Vismaz francūžiem ir pavisam konkrēts nosaukums attiecībām, kad pāris dzīvo kopā, bet nav juridiski saistīti - to sauc par "concubinage" - respektīvi - neprecēta sieva ir KONKUBĪNE! :) Bet izklausās visnotaļ romantiski, ne? :)

bebriic 12.05.09. 11:14 | Kāzu datums: 07.08.2009

tieši tā:)un konkubīne ir arī vēsturiski juridiskais nosaukums:)))

s
snibitis 12.05.09. 11:52

Citi veel saka dziivesdzredzene jeb dziivesbiedrene

b
bellydancer 12.05.09. 12:20

Vārds "Konkubīne" man drīzāk atgādina pērkamu sievieti. Nezinu, negribētu, lai mani tā sauc. Patiesībā vissakarīgākais statuss tomēr ir vīrs un sieva. Es arī savu līgavaini vislais saucu par savu draugu. Un tad tā muļķīgi, visiem vīri, bet es tikai gadiem:"mans draugs tā un mans draugs šitā". Skolas laikā tas likās normāli, bet tagad jau kaut kā smieklīgi - Tu mans draudziņš es Tava draudzenīte :D

Katrā ziņā mūsu draugu lokā visizplatītākais ir draugs un draudzene. Neviens nesauc savu draudzeni par civilsievu, piegulētāju vai vēl ko tamlīdzīgu.

Katrā ziņā, man liels prieks, ka drīz varēšu teikt ""mans vīrs" vai "mans vīriņš". Tas liekas daudz jaukāk un nozīmīgāk par vienkārši draugu. Jauki izklausās arī sirdsdraugs un sirdsdraudzene, bet nevaru iedomāties, ka es tā teiktu. Turklāt par sirdsdraudzeni biežāk sauc tās, kuras ir vislabākās draudzenes.

Ak jā, vēl ir "otrā pusīte". Mēdzu tā teikt par citiem, bet savu draugu tā nesaucu.

Inesik 12.05.09. 12:33 | Kāzu datums: 08.08.2009

es piekrītu visām tām meitenēm, kuras saka, ka nav būtiski, ka Tevi vai Tavu vīrieti sauc, galvenais jau ir kā jūs jutāties. vai tad oficiālais (vai arī neoficiālais) "tituls" sieva vai vīrs daudz ko maina? kaut vai ļoti daudzi jau padzīvojuši cilvēki man saka, ka maina, man tomēr liekas, ka ja attiecības jau pirms kāzām bija cieņas, uzticības, atbildības vienam pret otru un, protams, mīlestības pilnas, tad jau arī pēc gredzenu uzvilkšanas nekam nevajadzētu mainīties.