FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Attiecības

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Dažādas tēmas

par ilgo gaidīšanu un nevēlēšanos precēties...

krix 09.09.09. 18:10 | Kāzu datums: 07.08.2010

Sveikas, meitenes! gribēju jautāt tām, kuras ilgi gaidīja bildinājumu un vai beigās sagaidīja un - kā? vai jūsu vīrietis pats nonāca līdz šim lēmumam? mēs esam kopā jau 10 gadus, dzīvojam kopā jau daudzus gadus, viss ir kopīgs, gandrīz viss mūsu draugu un paziņu loks ir precēti cilvēki ar bērniem. Arī es vēlos stabilu ģimeni, vēlos bērnus (un noteikti pēc kāzām). Un man sāp sirds, ka nekas neseko. Esmu arī ieminējusies, ka varbūt mēs varētu apprecēties, viņš sākumā teica, ka jā, lai tikai vēl nedaudz paciešos, ka viņš jau visu esot izdomājis, kā tam būtu jānotiek. Es priecājos. Gaidīju. Vienu gadu, otru gadu, trešo, bet nekas nesekoja. Reiz ieminējos, varbūt viņš man nopirktu gredzentiņu. viņš man atbildēja - priekš kam? teicu ka vēlētos, lai mēs apprecamies. taču viņš atbildēja, ka pašlaik nejūtoties gatavs ķāzām... Mēs esam kopā 10 gadus, mums abiem jau ir 30 un "viņš nejūtoties gatavs kāzām"! Man acis bija vienkārši pilnas ar asarām un krūtīs tāds tukšums... Taču es nevēlos spēlēt visādas spēles, teikt, ka es iešu prom no viņa, ja viņš mani neprecēs, jo tomēr es vēlos būt kopā ar viņu, gribu, lai mums būtu bērni, un negribu pārbaudīt attiecības tādā līmenī, jo vienmēr jau pastāv teorētiska iespējamība, ka viņš to uztvers tieši tā - nu tad šķiramies. Es negribu staigāt apkārt meklēt kādus jaunus piedzīvojumus un pielūdzējus, jo zinu, ka viņš ir drošs par mani un manu uzticību... Mana draudzene reiz teica, ka varbūt es vienkārši pret viņu izturos pārāk labi - es nekašķējos, vienmēr ir silts ēdiens, māja tīra, nekad neliedzu viņam tikties ar draugiem, nerīkoju scēnas. Varbūt viņam vienkārši ir pārāk droši.... Mēs norunājām, ka es nečīkstēšu par kāzām un gan jau kādreiz tās mums būs... Taču laiks iet. Es gribu ticēt, ka viss būs, bet tik un tā sirds sāp.

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
Kaķuzaķis 15.02.15. 14:05

Mans toreiz vēl ne vīrs neilgi pirms mūsu 2. iepazīšanās gadadienas man pajautāja gredzena izmēru. Es protams, to sapratu kā mājienu, piegāju tam visam ar prātu un sapratu, ka vēlos, lai viņš būtu mans vīrs ne tikai ar sirdi, bet arī ar prātu. Gaidīju, bet sagaidīju kastīti... ar auskariem :D Tas bija oktobrī. Pirms jaunā gada viņš man palūdza iedot viņam kādu savu gredzenu, lai viņam būtu, ko ņemt līdzi uz juvelierveikalu... Pēc tam nesagaidīju ne Valentīndienā, ne vēl dažus mēnešus :D Protams, izrādījās, ka viņam nepatīk lielas kāzas ar dzerstiņiem un skaļu ballīti, nenormāli lieli izdevumi, kas izkūp dažu stundu laikā vienkārši nebūtībā utt utt. Tālāk protams visādas melnās domas, ka viņš vēl nevar man dot zelta kalnus, uzturēt mani un trīs bērnus, kā vēlētos to stabilitāti, lai būtu gatavs precēties. Pavasarī norunājām precēties vasarā, bet viņš gribēja divatā pa kluso. Jūnijā saņēmu skaistu bildinājumu uz celīša ar gredzenu un apprecējāmies beigās septembrī kopā ar vecākiem. Tik un tā bija gan skaisti, gan viss emociju spektrs, gan prieka asaras. Esam laimīgi :) un tas ir galvenais!

K
Konstance 31.01.15. 22:30

būtu interesanti uzzināt, kā tagad tēmas autorei ir attīstījušās attiecības un vai vīrs nenožēlo, ka tik ilgi lika gaidīt šo burvīgo brīdi

A
AgaAgii 31.03.10. 12:41 | Kāzu datums: 07.08.2010

Meitenes, lūk ļoti zīmīgs citāts no intervijas ar kāzu rīkotāju un vadītāju Solvitu Balodi:
"Vīrieši noteikti domā savādāk nekā sievietes. Sievietei ģimene rada stabilitātes un vienotības sajūtu. Vīrietim viss ir vienkāršāk, viņš domā, ka kāzas dod tikai gredzenu pirkstā un papīru kabatā, un ka sadzīvē jau nekas no tā nemainās. Viņš var dzīvot kopā ar sievieti 10 gadus un par to pat nedomāt, tajā pašā laikā sievietei šajā situācijā ir apnicis katru reizi ar kādu iepazīstoties teikt - šis ir mans draugs (nieka 10 gadus); viņa nejūtas kā īstā ģimenē. Sievietei vajag pilnību, un brīdī, kad šī apziņa un vēlme būt vienotiem tiek apliecināta arī formāli draugu un radu klātbūtnē, tad vēderā ir taureņi, un gaiss dzirksteļo. Kad citu cilvēku blakus vairs nevari iedomāties, tad sapnis jāpiepilda un ir laiks precēties."

Protams, ka visi vīrieši nav vienādi, un ir daudzi, kuri domā savādāk. Katrā ziņā žēl, ja vīrietis dažādu iemeslu precēties nav gatavs pat tad, kad kopā pavadīti daudzi gadi. Tas tomēr nav godīgi pret sievieti, kurai ir vajadzīga šī stabilitāte, ĢIMENES sajūta, vīrs, nevis draugs, jo patiesībā "draugs" pēc savas nozīmes ir nevis mīļotais cilvēks, bet labs paziņa, domubiedrs, ar ko kopā pavadīt savu brīvo laiku. Man ir daudz labu draugu (klasiskajā "drauga" nozīmē, protams :) )visapkārt, bet vīrs man būs tikai viens! Un to es novēlu katrai, kura vēlas to pašu!

angel1907 19.03.10. 13:54

Nesen pievienojos šim forumam... patiess prieks ir par meiteni, kas 10 gadus ir gaidījusi un sagaidījusi to dienu. Es arī ar draugu esmu kopā jau 3 gadu. bet bildinājumu es neesmu saņēmusi. Cik mēģinājam izrunāties, nekas nesanāca. Negrib precēties un viss...

lustinātāja 19.02.10. 23:32 | Kāzu datums: 03.08.2013

Es esmu moderna... atbalstu arī situāciju, kad meitene pati bildina vīrieti... tā arī norādot - tā kā jau tik ilgi esam kopā un nevarēju sagaidīt no Tevis...

L
Lillia 19.02.10. 18:11

lelle & krix apsveicu Jūs abas! ;)

R
Rashela 18.02.10. 23:34 | Kāzu datums: 17.07.2010

Piemērs:
Mana paziņa ar savu draugu kopābija gandrīz 10 gadus, tad beidzot apprecējās, nevarēja palikt stāvoklī un izšķīrās. Tagad ir kopa ar citu vīrieti...ir meitiņa - laimīgi :)

krix 17.02.10. 20:51 | Kāzu datums: 07.08.2010

mīļš paldies, meitenes, par jaukajiem vārdiem un apsveikumiem!!! :) tagad tik jāsāk gatavoties :))) sāku jau lēnām ievākt info par visu - ufff būs ko nopūlēties :)) bet smaids pa visu seju :))

s
svilpastite 17.02.10. 19:32

;-)) smaidu, jo man tiešām prieks par Jums un no sirds apsveicu !

s
snibitis 17.02.10. 12:02

Apsveicu! Un ceru, ka jusm būs pasakainas kāzas un viss pārējais, kam nu laulībā jābūt

s
sniega_minx 16.02.10. 22:49

krix - prieks par Tevi un dalos tajā! Labi saprotu, kā ir ilgi gaidīt ;)

krix 16.02.10. 17:43 | Kāzu datums: 07.08.2010

īstenībā tie paši vīriešu aizpriedumi un bailes no laulībām kā tādām. Tas arī bija viss lielais iemesls...

krix 16.02.10. 17:42 | Kāzu datums: 07.08.2010

jā, atceros gan! :) nu re kā viss ir nokārtojies mums! :) priecājos par Tevi! :)

d
deMiss 16.02.10. 14:15 | Kāzu datums: 21.08.2010

:)) Priecājos par Tevi! Nu un vai tagad esi sapratusi, kāpēc Tavs topošais tik ilgi riktējās? :D

l
lelle 16.02.10. 10:38

.

Vicis 16.02.10. 10:32 | Kāzu datums: 08.05.2010

super!!! :)

krix 16.02.10. 09:47 | Kāzu datums: 07.08.2010

sveikas, meitenes! Pirms pusgada šī diskusija noslēdzās ar domu, ka es paziņošu, ka arī es piebiedrošos jums, lai plānotu savas kāzas :) tad nu beidzot tas ir noticis :) vasarā svinēsim savus svētkus :) vienkārši domāju, ka jāuzraksta, jo pēc iepriekšējām sarakstēm redzēju, ka ne es te tāda viena, kurai otra pusīte ilgi domā :) tad nu varu teikt, ka gaidīšana tomēr ir noslēgusies un pēc n-tajiem gadiem kopdzīves stūrējam laulības ostā :)
uff tagad jāsāk tikai plānot kāzas :)

e
es-saule 19.09.09. 10:45 | Kāzu datums: 26.07.2008

Veiksmi "bīdot" visu pamazām! Patiešām svarīgākais ir divu cilvēku attiecības, mīlestība, kopā būšana utt. Ticu, ka Jums izdosies pārvarēt nedrošību un šaubas kopā.
p.s. neaizmirsti šeit paziņot par jaunumiem, kad tie būs ;)

b
briljantins 18.09.09. 22:45 | Kāzu datums: 22.08.2009

prieks, ka veel kaadai aatri notikusi bildinaashana ;))
kaut gan - iemesli var buut visdazaadaakie, vai nu paaraak jauni, nenobriedushi, negatavi lauliibaam, vai kas... gruuti teikt taa viennoziimiigi.

liilu 15.09.09. 11:46 | Kāzu datums: 02.08.2008

Mani bildināja 18 dienas pēc mūsu iepazīšanās, apprecējāmies gadu pēc bildinājuma... Kad jautāju vīriņam, kapēc tik ātri bildināja - atbilde bija, sapratu, ka tādu meiteni kā Tu garām nevēlos laist un citam kādam atdot ne tik... :)
Man jau arī liekas, ka vīrietis ilgi velkot garumā laulības tomēr kaut kur iekšā patur iespēju un šaubas ka šī sieviete viņam nav īstā un vienīgā...