FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Attiecības

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Dažādas tēmas

Sekss pirms kāzām

Peonija 14.09.09. 16:07

Šodien satiku vecu skolasbiedreni. Viņa arī gatavojas precēties. Izrādās, par spīti laikmetam un abu ievērojamajam vecumam, viņi savu pirmo kopējo reizi ir atlikuši uz kāzu nakti.
Vai tā ir normāla parādība mūsdienās?
Un ja nu kāzu naktī nākas secināt, ka saderības šinī jomā nav? ko tad?

19 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
t
trusha 14.09.09. 16:13

kka aizvien biezak dzirdu,ka cilveki izskiras par shadu soli.
man ta nav normala paradiba,jo sekss-tas ir veseligas attiecibas.seksam attiecibas ir jabut-vai tas ir vai nav oficiali registretas.
katram ir sava motivacija,lai shadi rikotos.vai es nosodu?nee.
un,ja nav saderibas?man skiet,ka viss ir pieslipejams.seviski,ja cilveki viens otru miil.

b
bellydancer 14.09.09. 16:19

No vienas puses tas ir pozitīvi, jo nezudīs tik ātri interese vienam par otru. Ja pāris pirms kāzām satiekas jau ilgu laiku, tad nav tas sekss vairs tik interesants un kaislīgs. Bet no otras puses... es tā negribētu. Pirmkārt ne visiem tā pirmā kāzu nakts ir tik patīkama. Un paiet arī ilgs laiks kamēr abiem kaut kāda sajēga rodas par to kā sagādāt otram baudu. Labāk tomēr zināt ko appreci, jo dzimumdzīve jau tomēr ir svarīga laulības sastāvdaļa un ja tā sanāks galīgi garām, tad arī pati laulība neko laimīgā nebūs.

s
sicilia 14.09.09. 16:36 | Kāzu datums: 05.09.2009

Hmmmm es par šo jautājumu visu laiku domāju. pati savu kāzu nakti neatliku līdz laulībām. bet nesen mana paziņas, kas precējusies 3 gadus un pašlaik ir uz šķiršanās robežas, atzinās, ka visu mūžu bija seksa pirms laulībām pretiniece un ar savu vīru patiešām pārgulēja pēc laulībām un..... nožēloja.. Nezinu, kas viņiem tur bija, bet viņa tieši pirms manām kāzām noteica, ka ar pašreizējo prātu būtu rīkojusies citādi....
mēs te, protams, varam diskutēt un diskutēt, bet kā rīkoties un kā pareizi, katra laikam savā sirdī pati zina....

r
rutuxs 14.09.09. 16:46 | Kāzu datums: 20.02.1993

Un tagad paceļ roku tās, kurām pirmā reize ar vīru ir bijusi uz URĀĀĀ, t.i.,jutāties kā sekss zvaigznes. Viss nāk ar laiku. Tagad, kad par šo tēmu runāju ar vīru, pašiem smiekli nāk, jo neviens jau uzreiz neatklājas 100%.

Beatriss 14.09.09. 17:20 | Kāzu datums: 13.07.2013

Es atļaušos pacelt roku un teikt, ka pirmā reize bija uz URĀĀĀĀĀ :)
Kuriozi, smieklīgi, jauki, mīļi un kaislīgi. Tā es to vienmēr atcerēšos.
Ne sāpīgi un vēl nezin kā, ka cilvēku varētu sākt nemīlēt dēļ tā..
Laikam būšu viena no retajām ar savu URĀĀĀ:D

Inesik 14.09.09. 17:45 | Kāzu datums: 08.08.2009

mūsdienās tas tik tiešām izklausās savādi, ka kādam pirmā kāzu nakts tiešām būs pirmā... bet nedomāju arī, ka es varētu teikt, ka pirms pricēties "jāizmēģina" vairāki vīrieši.
no vienas puses es varētu piekrist trushai, kas saka, ka var pieslīpēties bet... pat mana ome teica, ka ja nav saderības šai ziņā, tad nu ir bēdīgi. ok, ja izdodas pieslīpēties... bet ja nē? un ja ne viens, ne otrs turklāt neuzdrošināsies par to pateikt?..

t
trusha 14.09.09. 20:14

nesen skatijos sex&the city,kur kerija iepazinas ar burgeru.ari viniem sakuma sekss bija..nu-drizak nebija nekads.:)un tikai parunajot,kas par lietu-uztraukums,kadas problemas,var viss uzlaboties.vienvardsakot-atslabinaties.
tapec man skiet,ka ikreiz,kad ir kads jauns partneris(kurs ir ilgtermina,nevis vienas nakts attiecibam),ar laiku izprotam un izjutam otru.
es biju shadi domajusi "pieslipeshanos".:)
no savas pieredzes-ja ir slikts sekss,talakas attiecibas nav iespejamas.vismaz man.

Madeline 15.09.09. 08:53 | Kāzu datums: 14.08.2009

Lai arī mēs savu pirmo nakti neatlikām līdz kāzām, tā tomēr bija ar vīrieti, kas tagad ir mans vīrs, un tieši pēc tās es saņēmu bildinājumu. Un, kas varbūt vēl netipiskāk mūsdienām, es arī biju viņam pirmā. Mēs abi esam laimīgi, ka sagaidījām viens otru, lai gan kārdinājums pirms tam ir bijis abiem.
Un nav svarīgi, vai bija vai nebija pirmajā reizē urrrrā, es zinu tikai to, ka tā būs nakts, kuru atcerēšos vienmēr un ka es neko negribētu citādāk, jo tieši šo cilvēku es mīlu vairāk par visu pasaulē.

Francheska 15.09.09. 11:07 | Kāzu datums: 11.07.2009

Kristiešu vidū tā ir normāla un prasība no Dieva-ko apliecina Bībele, ka līdz laulībām intīmas tuvības nav,jo esat māsa un brālis, līdz Dievs Jūs savieno par vienu veselu. Man zināmi vairāki pāri, kas gaidīja līdz kāzām un tas viņiem kāzu nakts bija ļoti īpaša, jo pirms tam daudz ciešākas veidojās garīgās, emocionālās saites,patiesa mīlestība.

e
es-saule 15.09.09. 14:20 | Kāzu datums: 26.07.2008

Domāju, ne Tev ne Mums par to spriest un raizēties par viņu saderību vai nesaderību. Katrs dara kā uzskata par pareizu.

s
smaidosa 15.09.09. 14:34 | Kāzu datums: 18.07.2009

Es arī varu pacelt roku un pateikt, ka mana pirmā nakts ar vīru biju urrā :) Labi, mēs negaidījām kāzu nakti, izbaudījām viens otru jau pirms kāzām, bet, godīgi sakot, kāzu nakts piešķīra vēl kaut kādu īpašu uguntiņu un abiem ļāva izjust ko tādu, ko iepriekš neizjutām :) Nezinu, vai tā bija apziņa, ka tagad esam ģimene, bet arī kāzu nakts bija īpaša.

Par to, vai gaidit līdz kāzu naktij, lai pirmo reizi būtu kopā- domāju, ka ja cilvēki to tiešām ļoti vēlas, tad tas ir vispareizākais :)

t
taa_esmu_es 15.09.09. 15:35

es ar no tām, kurām kuru pirmā nakts bija ar esošo/ topošo vīriņu. protams, tad es vēl nezināju un pat nenojautu, ka tas viss nonāks līdz kāzām, tomēr tas bija apzināts un rūpīgi pārdomāts lēmums. viņam gan nebiju pirmā, taču viņš saka, ka ar mani jūtoties vislabāk.

pirmā reize mums bija gandrīz pirms 2iem gadiem un mēs jau tā ilgi nocietāmies :) pēc trim nedēļām būsim vīrs un sieva, un tīri seksuālās saskaņas ziņā esmu pārliecināta par veiksmīgu laulību :)

saulux5 03.10.09. 13:16 | Kāzu datums: 10.07.2009

Arī mēs ar manu tagad jau vīriņu bijām viens otram pirmie! :) Tas gan bija 17 gados, pēc tam, kiad kopā bijām vairāk nekā gadu... Tobrīd arī nezināju, ka viņš būs īstais un vienīgais, bet zināju to, ka, ja arī izšķirsimies, tad es noteikti nenožēlošu pirmo reizi... :)

Un lūk - kāzas! :)

S
Saule11 07.10.09. 22:16

He he - man ir pretēja pieredze, mums ar tagadējo vīru jau pirmajā randiņā viss bija skaidrs - ja ir tad ir! ;)
Un kopdzīve sākās 3. pazīšanas mēnesī, kāzas 2 g.pēc iepazīšanās.
Bet mums bija cits vecums un pieredze, ne vairs padsmitnieki...

Tāpēc arī uzskatu, ka ja nav tās dzirksteles un negribas neko intīmu ar to cilvēku, nepietiekami spēcīgi viņam tie fluīdi, tādā gadījumā nav ko tur vispār čakarēt savu laiku. Ja nav. tad nav, ja ir - tad ir. ;)

d
dak(e) 13.01.10. 19:09 | Kāzu datums: 26.07.2009

Arī mums ar vīru mūsu abu pirmā reize bija KĀZU NAKTĪ! Mēs viens otram bijām pirmie un arī savu kāzu nakti gaidājām... Nemūžam to nenožēlošu! :) Vīra vecākiem un vecvecākiem arī tā ir bijis un gribētos teikt - stipra dzimta.. nekādu sānsoļu līdz mūža galam :)

Par seksuālo nesaderību gribu teikt...

Ir pietiekami daudzi, empīriski pētījumi veikti šai ziņā un secinājums ir viens - šādas saderības nepastāv. Mums visiem ir jāmācās un jāpielāgojas. Lasīju gan vienu pētījumu, kur vajadzētu uztraukties tām meitenēm, kurām ir bijuši vairāki partneri... Jo mūsu ķermenis īpaši pielāgojas un veidojas, un ja mūsu pirmās attiecības ir bijušas ar vīrieti, kuram lielāks dzimumloceklis kā mūsu vīram, vēlāk var būt neapmierinātība... jo jūsu ķermenis ir pielāgojies kāda cita izmēriem. Tāds bija pētījums. To nespriežu pēc sevis. :)

i
intinja 13.01.10. 23:07 | Kāzu datums: 16.08.2008

Jokaini lasīt jautājumu: "vai pirmā nakts kāzu dienā ir normāli?" Mana pirmā pieredze ar vīru arī bija mūsu kāzu naktī un es arī atļaušos teikt, ka tas bija SUPER! nepiekrītu, ka sekss pēc kāzām ir kā pirkt kaķi maisā. tu jau redzi savu līgavaini katru dienu, ir taču jāredz un jāsaprot kāda ir viņa seksuālā uzvedība. kā to var nepamanīt, nezinu... turklāt vai tad jūs ar savu mīļoto nekad nepārrunājiet seksa jautājumus? kaut kādam priekšstatatam ir taču jābūt...bet nu laikam attiecības ir ļoti dažādas un par visiem teikt nevar.

s
sniega_minx 13.02.10. 00:46

mums arī kāzu nakts būs pirmā un baiļu nav ne mazāko, piekrītu Intinjai, ka var just tomēr, kāds tas cilvēks ir, kā pieskaras, kā skūpsta, kā apskauj, arī sarunas par seksu palīdz, izproti otru, kas viņam patīk, kas ne, kādas ir gaidas un vēlmes. Man draudzene arī teica, ka pirmā reize bija, kā jau te izteicās uz Urā: saskanīgi, nesāpīgi, kaislīgi un neaizmirstami. :)
Otrām kārtām, tie, kas saka, ka nesaskan, spēj to pateikt tikai tad, kad ir salīdzinājuši ar kādu citu, jo pretējā gadījumā, ja mīlējas tikai un vienīgi ar 1 personu, nav ar ko salīdzināt. Un tad, ja ir uzticīgs, ja mīl savu vīru/sievu un ja prot būt atklāti viens pret otra vēlmēm, tad iemaņas tikai vairosies. Trešām kārtām, nav statistikas, kā būtu, ja pirmais arī būtu vienīgais un kāda būtu apmierinātība ar seksu tad...

Annačka 15.02.10. 15:50 | Kāzu datums: 14.08.2010

Man viedoklis ir tāds: attiecībās seks ir viens no svarīgākajiem faktoriem, bet ne pats svarīgākais. Ja cilvēkiem tajā jomā nesaskan vai viņi nespēj viens otru pienācīgi apmierināt, tad ar laiku viens vai otrs šo apmierinājumu meklēs kur citur. Nav jāpārguļ ar nezin cik cilvēkiem, lai saprastu, ka tas process nesagādā tādu baudu, kā vajadzētu. Mēs taču lasam dažādus rakstus un dzirdam, ko stāsta citas meitenes. Jebkurā gadījumā, atceroties savu pirmo reizi, es negribētu, lai tāda būtu mana kāzu nakts. Jo, lai arī kā es kādreiz mīlēju savu toreizējo puisi un viņš mani,abiem mums tā bija pirmā reize, mēs īsti nezinājām kā to pareizi ir jādara, bija vairākas mulsinošas situācija, bija sāpes un asiņu jūra, kura nobiedēja ne tikai mani, bet arī manu puisi. Un otrā reize bijā vēl sāpīgāka. Tā kā tādu kāzu nakti un medusmēnesi es nevienam nenovēlu, bet visām jau mums tas notiek savādāk un nevar zināt kā būs vai nebūs tieši konkētai līgavai.

Kitana 13.03.10. 00:06

Man liekas, ka katram pārim pašam ir jāizlemj...Jā, daudzi saka, ka sekss nav svarīgākais mūsu dzīvē, jā, tā ir...BET...Ko Jūs darītu, ja kāzu naktī konstatētu, ka Jūs pilnīgi nesaderat kopā...Jā, sākumā var likties, ka nav tik traki, utml., bet, tomēr, šaubos, ka ir daudz tādu cilvēku, kas varētu dzīvot pilnīgi bez seksa....
Man pazīstami cilvēki ir darījuši tā-viņi satikās pirms kāzām apmēram 4 gadus, un, protams, ka bija arī intīmas attiecības, bet līdz ko viņi izšķīrās par kāzu datumu, nolēma, ka nekāda seksa vairs pirms kāzām nebūs..un tā viņi tiešām godīgi pildīja šo solījumu...pusgadu,kamēr gatavojās kāzām, nekāda seksa...un tad nu kāzu naktī tomēr ir tās īpašās sajūtas, gandrīz kā pirmo reizi :)