FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Attiecības

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Dažādas tēmas

Vecāki un mēs

n
nelielsizmisums 16.01.17. 09:24

Sveikas. Varbūt kāda no jums ir saskārusies ar kaut ko līdzīgu.. 
Mēs ar draugu vēlamies aprecēties, ceremonija notiek dzimtsarakstu nodaļā kopā ar ģimeni. No sākta gala gribējām tikai mēs divi vien, un liecinieki, bet tad sākām domāt par mammām un tētiem, brāļiem un māsām, ka būs apvainojušies, un nesapratīs mūs. Mammas vairāk kā pārējie nesapratīs. Tāpēc nolēmām, ka aicināsim uz ceremoniju.. pēc tam galvassāpes sākās par to, kur un kā svinēt. Gribējām sākumā taisīt neformālo dārza ballīti pie mums mājās, vieta ir kur, vajadzēja tikai domāt par to, kā barot cilvēkus.. to domu izteicām drauga mammai, viņa pateica, ka vajag restorānu.. nopūtāmies, un sākām meklēt restorānu.. esam nonākuši tagad līdz tam, ka mums ir ceremonija un svētku vakariņas kādā kafejnīcā kopā ar ģimeni un pašiem tuvākajiem draugiem, kas ir liecinieki ar otrām pusītēm. 
Satiku beidzot savu mammu un māsu. Un izstāstīju kā tā diena izskatās no mūsu puses, ka vēlamies vienkārši ceremoniju, fotogrāfēties un pavakariņot ar ģimeni.. man atbildēja, ka tas ir muļķīgi, ka cilvēki sēdēs vienkārši pie galda, ēdīs un dzers un viss.. paspēju arī sakasīties ar māsu par to visu,  ka vajag vakara vadītāju, muzikantus sāk domāt u.t.t.. bet to, ka mēs nevēlamies neko tamlīdzīgu, mēs vēlamies vienkārši pavadīt šo dienu kopā ar saviem tuvākajiem, pēc iespējas intīmāk, un tuvāk vienam ar otru. Mana mamma jau izdomājusi, ka vajag tradīcijas.. izrādās,ka es pati nedrīkstu savu līgavas pušķi izvēlēties, tas ir jāgādā lieciniekam/vedējam un līgavainim tas ir jāpasniedz man, līgavas kleita ir jāgādā manai vecmammai vai mammai..  tad manai mammai gribās ar visām tradīcijām, kad sagaida jaunlaulāties ar maizi un ko tur vēl.. ar bluķa ciršanu, un kāpšanu uz šķīvjiem.. man tas viss tā kā netraucētu, bet  manam draugam tas viss ir lieks. Viņš vispār man pateica, ka tas vairs nav tas, ko viņš vispār gribēja, un kā to visu iedomājās , ka tagad mums ir ceremonija ar visiem kopā un restorāns un vēl jādejo pa šķīvjiem, kā viņš man saka, ka viņš negrib būt  kā cirka klauns, uz kuru visi tajā dienā skatās un gaida kad viņš izklaidēs atnākušos.. 

Lieki piebilst, ka viņam un maniem vecākiem, nav tās tuvākās attiecības.. mani vecāki ir no tiem, kuri (izrādās) gaidīja, kad mans draugs atbrauks un lūgs manu roku, ka mēs kopā atbrauksim un paziņosim,ka esam saderinājušies.. 
Es esmu pa vidu saviem vecākiem un manam topošajam vīram, un gribot negribot man sanāk būt sava drauga pusē vairāk kā manu vecāku pusē. Tāpēc šobrīd nezinu ko darīt, lai visiem ir labi. Lai visi būtu priecīgi par mums un būtu kopā ar mums!
Varbūt kādai ir kāds ieteikums, kā maigāk pateikt vecākiem par savām vēlmēm, ka mums nevajag neko tamlīdzīgu.. ka vēlamies, pēc iespējas mazāk un vienkāršāk.. 

2 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
E
Ehz_forshaa 17.01.17. 23:14

Es vispār apbrīnoju tos vecākus, kas šitā uzvedās un liek pārdzīvot saviem bērniem pirms kāzām. 
Tā ir jūsu diena - Tava un Tava līgavaiņa, nevis vecāku, brāļu vai māsu. Tā arī pasakiet, ka vēlaties nelielas, intīmas kāzas, tikai ar pašiem tuvākajiem, bez tradīcijām, bez dejām, bez skaļas mūzikas, bez VISA, kas jums neliekas svarīgs. Vecākiem tas ir jāpieņem, lai kā viņiem tas nepatiktu. 

P
PavasaraLīgava 18.01.17. 10:11 | Kāzu datums: 20.05.2017

Pilnīgi piekrītu Ehz_forshaa . Es uzskatu, ka tā ir Jūsu diena un Jūs tajā varat darīt ko gribat un kā gribat. Gribēsies lekt ar izpletni - leksiet. Gribēsies laulāties četratā - tā arī darīsiet. Gribēsies pēc ceremonijas laist mājās skatīties Ugunsgrēku - kaut vai. :D Ja paši tā vēlās, neuzskatu, ka vecākiem būtu jāiebilst. Visi taču grib, lai bērni ir laimīgi, tad kāpēc bojāt šo skaisto dienu ar savām vēlmēm.. Ja to visu grib, tad lai vecāki rīko sev laulības atjaunošanu un dara to visu un māsa (ja nav precēta) to visu varēs darīt savās kāzās. Uzskatu, ka vecāki, kas tā dara, nerespektē savu bērnu vēlmes.

Turies. Vajag vienkārši pastāvēt par savām vēlmēm un izstāstīt,ka tas ir tas ko gribat un tā arī darīsiet. Nostādi fakta priekšā, ka visas tās trakās tradīcijas nedara Jūs abus laimīgus un pajautā, vai tiešām viņi grib lai savā kāzu dienā esi nelaimīga?? Novēlu veiksimi Tev un Tavam līgavainim un lai atrisinās ši situācija tieši tā, kā Jūs abi to vēlaties. :)