Bērnu lietas
Mums būs mazais!
Vedēji kāzās ar 2 mēnešu vecu mazuli
Sveiki!
Gribēju uzzināt jūsu viedokli, padomus, ieteikumus un pieredzi sakarā ar zīdaini kāzās.
Šobrīd gaidu savu pirmo mazulīti, dzemdības paredzētas jūlija vidū un tajā pašā laikā mēs ar vīru esam vedēji manas draudzenes kāzās, kas ir septembra sākumā. Tā kā uz to brīdi mazajam būtu nepilni divi mēneši.
Gribēju vaicāt kā labāk rīkoties - kāzas ir tikai vienu dienu, bez nakts palikšanas, būtu ceremonija, 3 stundas kopā ar viesiem un tad jaunais pāris ar mums brauc izbraucienā pa Latviju. Šobrīd biju domājusi, ka mazulīti ņemtu līdz uz ceremoniju un pēc tam kamēr mēs braukātos atstātu vecmāmiņai. Vecmāmiņai uzticos pilnībā, tā kā par to nav nekādu jautājumu, viņai noteikti varu droši atstāt. Tas sanāk ka mēs būtu prom no maziņā kādas 8 stundas vismaz. Varbūt kādam ir bijusi jau pieredze. Vai tik mazus vispār var atstāt vienus ar auklīti uz tik ilgu laiku? Kā ar barošanu tikāt galā? Varbūt labāk vispār mazo atstāt jau no paša rīta ar vecmāmiņu mājās, lai nebūtu jāved līdz daudzu cilvēku burzmā un prom no pazīstamas vides? Bet tas tās noteikti būs jau kādas 15 stundas bez vecākiem.
Ņemt līdz mazo izbraucienā ar jauno pāri nav iespējams, jebkurā gadījumā uz ilgāku vai mazāku laiku sanāks atstāt ar vecmāmiņu. Vai arī tad ir jāatsakās no vedēju pienākumiem, ko protams, es nekādi negribu.
Liels paldies jau iepriekš!
Lai atstātu ar vecmāmiņu, jau pirms tam ir jāpieradina mazais dzert atslauktu pienu no pudelītes (pieņemot, ka barosi ar krūti) un pieņemt pudeli un kāda, kas nav tētis vai mamma. Neiespējami nav, zinu meiteni, kas darba specifikas dēļ saorganizēja, ka mazais visu dienu ir ar tēti, un ik pa laikam tikai iedod pudeli ar mammas pienu. Bet! Zinu arī gadījumus, kad mazais atsakās ēst no pudeles vispār, un tad mammai nav variantu doties projām uz ilgāku laiku.
Ja mazais labprāt brauks mašīnā, tad varat noorganizēt to pašu vecmāmiņu vai kādu citu radinieku ar mašīnu sekot jums un jaunajam pārim drošā attālumā tai izbraucienā - kad mazajam savajadzēsies ēst, var pievest klāt un pabarot.
Var padalīties ar viedokli, jo mana māsa bija vedējmāte laikā, kad mazulītei bija tikai mēnesis (tas bija neprāts - tā visi domāja), bet viss bija ļoti labi! Māsa ar vīru (KĀ VEDĒJI) sēdēja kopā ar jauno pāri vienā mašīnā, bet tieši aiz viņiem braucu - es ar savu puisi un mazulīte bija pie mums! Tādejādi, kad bija nepieciešams barot - māsa pārsēdās mūsu mašīnā! Principā bebis visu laiku bija blakām māmiņai un viss bija kārtībā.
Kāzas bija divas dienas - viņiem bija atvēlēta sava istabiņa, bet to visu vakara laiku mazulīti pieskatīju es vai mana māsīca! Tā mēs kopā darbojoties izdzīvojām kāzu 2as dienas un 1 nakti :))
Lai Tev veicas! :)
Es arī būšu vedējmāte jūlija kāzās ar 3 mēnešu vecu zīdainīti, arī nemitīgi uztraucos, kā būs un kā tiksim galā ar barošanu. Mums būs līdzi vecmāmiņa- vīra mamma kā auklīte, bet reāli paredzēt, kā būs, nevar. Tāpēc mūsu risinājums- mums būs tādi kā rezerves vedēji- palīgi- ja nu būs tā, ka mazais prasīs manu uzmanību,raudās dēļ svešās vides utt, tad viņi būs gatavi pieslēgties jebkurā brīdī. Tāpat arī vakara daļas vadīšanu plānojam uzticēt viņiem, jo vakara vadītāja nebūs un mūsu spēki arī nav bezizmēra :)
Būtu forši, ja vēl kāds vedējpāris padalītos ar pieredzi šādā situācijā :)
Mēs ar būsim vedēji šovasar, kad bēbim būs 9 mēn - rāpošanas un zobu nākšanas vidū ...vispār jau sabijāmies kā būs un sākumā atteicām, bet jaunie grib mūs. Tā nu ar būs palīgvedēji no baznīcas līdz mājām, kas varēs veltīt visu uzmanību jaunajam pārim ,lai mēs mierīgi varam nozust uz barošana/pampermaiņu..un pēcāk kāzu vadītājs...Tomēr bēbis ir bēbis un nekad nevar zināt kā būs + jaunajām māmiņām jāsargās no stresa,lai nepazūd piens :)
Domāju, vecmāmiņas klātbūtnē bērnu var droši atstāt. Tāpat pabaros, paucinās, iemidzinās utt. Bet jautājums, kā pašas māmiņas tiek galā ar savu pienu? Nu ja tā nav, tad cita lieta. Bet ja tas ražīgs, tad ik pēc 3 h to varēs redzēt uz apģērba. Vai nu slauksiet pienu pa ceļam, vai arī mainīsiet kāzu apģērbus. Man piens bija veselu gadu. Un nu šī problēma bija aktuāla. Citreiz pie ārtsa aizej, uzkavējies un krūtis jau pilnas līdz malām.
Ja piena nav, tad šādas reizēs, protams aīi problēmu nav. Vecāmāte iedod piena aizvietotāju un māte vada kāzas.