Bērnu lietas
Grūtniecība un viss ar to saistītais
Kontracepcija
Sveiki!
Jau kādu laiku kā izsargāšanās līdzekli izmantoju kontracepcijas tabletes. Viss ļoti apmierina, bet tieši pēdējā laikā no dažādiem avotiem esmu dzirdējusi, ka pārtraucot šo tablešu lietošanu ir problēmas ar grūtniecību. Par cik mums veidojas jauna ģimene tad arī bērniņš ir tuvākajos plānos. Vai kādam ir pieredze ar šādu lietu? Cik ilgi pēc tam, kad ir beigtas lietot tabletes var sākt mēģināt palikt stāvoklī?
Milzīgs paldies jau iepriekš :)
teorētiski grūtniecība var iestāties uzreiz, kā pārtrauc lietot ok, bet praktiski tas noteikti ir individuāli. Esmu lasījusi arī, ka iesaka pārtraukt tablešu lietošanu apmēram gadu pirms plānot mazo, tā teikt - lai organisms paspēj atpūsties. Bet īstenībā Tev šis viss noteikti jāpārspriež ar savu ārstu, kas zinās izstāstīt, kā labāk rīkoties. ;)
Visupirms noteikti izrunājies ar savu ārsti, kā arī lai uztaisa sonogrāfiju, tur labi viss ir redzams, kādu iespaidu uz tavu reproduktīvo sistēmu ir atstājuši hormonālie līdzekļi. Vēl cik zinu, nav vēlams bez "atpūtas perioda" lietot hormonālos kontracepcijas līdzekļus vairāk par 5 gadiem.
Cik man ārste teica, vēlams 2 mēnešus pēc pārtraukšanas nepalikt stāvoklī - proti, atrast kādu citu izsargāšanās veidu. Un tad domāt par mazuli. Veselam pārim ir normāli, ja 1 gada laikā paliek stāvoklī. Citai tas notiek uzreiz, citai pēc vairākiem mēnešiem.
Manuprāt, jau vislabāk ir aiziet pie ārsta, nokonsultēties kādus vitamīnus padzert, uztaisīt analīzes un pārbaudīties vai viss kārtībā ar veselību, lai pēc tam nav lieku kreņķu!
Zinu, ka iesaka peec OK paartrauksanas meenesi izsargaties un tad kerties klaat, jo tiesi tad esot liela iepeeja, ka sanaaks, jo olniicas straadaajot ar dubultu jaudu, kad taas vairs nenomaac OK iedarbiiba.
Gadu gaidiit ir paaraak ilgi, jo tad, ja nesanaak, aarsts var atkal likt tiesi lietot OK dazus menesus, lai stimuleetu to procesu.
pirms ķerties pie bērnu taisīšanas ir jāattīra organisms no visiem draņķiem, ko mūža laikā saēduši esat, arī no OK, jo tā vispār ir ļoti slikta lieta reproduktīvajai sistēmai.
Pagaidiet kādu pusgadu vai labāk vēl ilgāk, ēdiet veselīgu pārtiku, ēdiet vitamīnus, tad būs lielāka iespēja, ka bērni dzims veseli, bez visādām problēmām. :)
Es domāju, ka Zakjuks vairāk interesē nevis vispārinātas gudras frāzes, bet gan konkrētu cilvēku pieredze.
Nu kurai gan ārsts nav teicis, ka pēc kontracepcijas izbeigšanas pārim tiek dots gads, lai bez jebkādas iejaukšanās radītu bērnu un ja pēc gada nekā, tad jau sāk domāt ko un kā.
Vērtīgāk būtu, ja meitenes varētu padalīties kā un kad tikušas pie bērna pēc OK izbeigšanas.
Es rakstu tiesi par savu pieredzi....
Jo pus gadu nekaa - OK nebiju lietojusi 2 gadus, ko aarste pateica - iesaucaas, kaapeec nemeeginaajaam uzreiz peec OK partrauksanas, jo tad viss buutu uzreiz sanaacis! Taa luuk:)
tagad dazus meenesaus lietoju atkal, peec tam jau redzees;)
Es teicu tikai to, ko man ir teikuši daudz un dažādi speciālisti.
Man daktere ieteica kādus 3 mēnešus lietot tās tabletes, jo kad beidz tās lietot, tad esot lielāka iespēja palikt stāvoklī. Neesmu šo variantu izmēģinājusi, nemāku teikt vai nostrādā.
Milzīgs paldies visiem :) Prieks, ka bija kāds kurš padalījās tieši personīgajā pieredzē, tas mani interesēja vairāk :)
upd.
Ja kādam vēl ir aktuāla šī tēma tad nupat TVNET bija rakstiņš- http://www.tvnet.lv/sievietem/buduars/340721-vai_pec_kontracepcijas_lietosanas_pirms_bernina_ienemsanas_jaietur_pauze
Uzreiz paartraucot, var palikt staavoklii un nekaadu iespaidu uz beernu kontracepcijas tabletes atstaat nevar. Tad jau labaak "aattiiriities" no alkohola un cigareteem. Lai gan, ja beerninjsh buus leemis ierasties, tad pat ieradiisies caur visaam cigareteem, alkoholu un uzreiz peec tableteem. Ja nebuus lemts uzreiz, tad vai nu jaapacieshaas mazlietinj meegjinot un ja nesanaak, tad jaameklee mediciinisks iemesls, kaapeec nesanaak :)
Pakonsultējies ar savu doku.
Iesaku pārbaudīt hormonus!
Labāk, protams, pirms grūtniecības organismam nedazudz atpūsties pēc tabletēm. Es ikdienā stādājot ar mazuļiem varu teikt,ka grūtniecība var iestāties uzreiz pēc pārtraukšanas un dažreiz pat gadās divaugļu rūtniecība (dvīnīši), pat ja to nav bijis rados...
Man arsts teica ka varu partraukt jebkuraa menesii un uzreiz planot grutniecibu - vinja teica ka ieturet pauzi vajadzetu taam sievieteem kuram ir kadas veselibas problemas vai arii sievieshu linijaa kadas saslimshanas. Bet par cik man visas analizes bij kartibaa tad teica ka ar to nevajadzetu but probleemu un sieviete jau var palikt stavoklii jau tuvakajos menesos pec tableshu partrauksanas.
Lai veicas!
neesmu ginekologs, bet par cik esmu pabeigusi Stradiņus un strādāju medicīnas nozarē, tad arī ginekoloģija nav sveša.
lietojot jaunākās paaudzes OK, nekāda organisma attīrīšana nav nepieciešama, var plānot bērniņu uzreiz pēc tablešu lietošanas pārtraukšanas. un iespēja palikt stāvoklī ir ļoti liela, jo olnīcas visu laiku ir bijušas nomāktas un tās atsāk strādāt ar dubultu sparu. kā jau te minēja - arī iespēja ieņemt dvīņus (divolu) ir ļoti augsta.
ārsti ļoti bieži iesaka tām sievietēm, kurām ir problēmas ar grūtniecības iestāšanos, palietot kādu laiciņu OK kā ārstniecības metodi un tad mēģināt.
Nav nemaz viss tik vienkārši ar to kontracepciju. Daudzi ārsti tagad saka, ka var jau censties ieņemt bērnu pat neko negaidot, citi liek nogaidīt divus mēnešus un tad utt. Bet ir jāsaprot, ka organisms vēl tajā laikā pats lielākoties hormonus neizstrādā, it sevišķi tad, ja tie iepriekš lietoti ilgstoši. Tikai apmēram pēc sešiem mēnešiem mākslīgi uzņemtie hormoni ir izgājuši, un organisms sāk ražot savējos (ja sāk) Daudzām hormonu sakārtošanas jautājums pēc tam prasa vēl kādu laiku. Ārsti tos termiņus pieļauju, ka saka, lai pēc tam nevajadzētu auklēties ar pacientu, strāstīt cik tomēr uzņemtie hormoni (pašu izrakstīti) ir atstājuši nelabvēlīgu ietekmi (protams, organismi ir dažādi). Daudzas meitenes tiešām uzreiz arī paliek stāvoklī, laimīgi iznēsā bērniņu un tas piedzimst vesels. Daudzas mocās ar MA, SA utt. Un tomēr, par maz jau ir pētījumu par sekām un iemesliem, kā arī vai tiešām bērniem nav nekādu seku uz veselību, hormonu līmeni, pāragru pubertāti utt. Tāpēc, man šķiet, ka ir vērts ieklausīties tajos, kas iesaka nogaidīt tos 6 mēnešus, sagaidīt, ka pašas hormoni sāk strādāt un ražot estrogēnu, progresoronu un tad ķerties pie "darba" :)
tā kā man draudzene ir ārste,tad esmu par šo runājusi ar viņu. Jaunās paaudzēs OK neatstāj nelabvēlīgu iespaidu uz apaugļošanos, tomēr šīs tabletes ir blakusfaktors daudzās citās jomās, kas paaugstina risku un var atstāt sekas kā, piemēram, trombozes gadījumos.
Kad mēs ar vīru nolēmām ieņemt bērniņu, partraucu lietot tās OK tabletes. Neaizsargājāmies ne ar kādiem cietiem līdzekļiem, bet grūtniecība iestājās tikai pēc 3 mēnešiem. Arī ārste teica, ka uzreiz var arī nesanākt, jo pats organisms esot palicis "slinks" tos savus hormonus ražot, un ja pēc 3-4 mēnešu mēģinājuma nesanāks, jāveic hormonu analīzes.
Bet tagad viss ir O.K. Septembrī mazais nāks pasaulē =)
māsas paziņai grūtniecība pēc OK lietošanas iestājās tikai pēc vairāk nekā gada ... bet nju tas jau ir individuāli...
apsveicu!!!! :*