Bērnu lietas
Citas tēmas
Ielūdzam Jūs raudzībās!
Mīļās meitenes, kad izskan šāds teikums, esi pagodināts un pacilāts, jo jau tik ļoti vēlies apciemot savas svaines bērniņu, taču sāc domāt arī par dāvaniņu. Vēlamies uzdāvināt ne tikai pamperus un knupīšus, bet arī kaut ko atmiņai - kaut ko paliekošu.
Tad nu domājot krustām šķērsām un pastarpināti lūkojoties maciņā, dzima doma dāvāt ar iniciāļiem izšūtu gultas veļas komplektu, kas noteikti tiks likts lietošanā tikai pēc kādiem diviem trim gadiņiem, taču būs kaut kas īpašāks vēl pēc desmit gadiem. Bet... tā kā mūsu gultas veļas plaukts ir piepildījies no padomju laika sieviešu iekrājumiem un taupījumiem, esmu iegādājusies tikai pāris gultas veļas smukumam. Taču kurš vairs atceras pirkuma vietu! Tāpēc attiecīgi jautājums - vai kādai ir pieredze ar tiešām kvalitatīvām gultas veļām, kas nopērkamas Rīgā, Ventspilī vai Kuldīgā par tiešām ne Stockmana cenām? Kā arī kur vislabāk vērsties pēc skaistiem izšuvumiem kā senos laikos, nevis mūsdienu uzdrukām?
Kā arī, protams, interesē gan sveicēju, gan saņēmēju atmiņas par raudzību dāvanām - tā kā lielos vilcienos visi jaunie vecāki sākuma komplektu iegādājas paši, tad varbūt esat pieredzējuši kādas raksturīgas sveicēju kļūmītes... ;)
Man ļoti patīk gultas veļa, kas ir nopērkama veikalā Riči Nika. Veikals ir gan Alfā, gan atsevišķi veikaliņš uz Elizabetes ielas pie veikala Bergs.
Mums uz bērniņa pirmo vārda dieniņu uzdāvināja foto rāmīti uz kura malām iegravēts vārdiņš, dzimšanas datums, garums un svars, kad piedzima. Varbūt nav ļoti orģināli,bet mīļi un paliekoši gan. Par lietām ko nedāvināt...noteikti ne pamperus un grabuļus...mums sadāvināja ar grabuļiem veselu lērumu,ka ir pat vairāki vienādi:) un arī pamperi bija tik daudz,ka nepaspējām izlietot,jo mazulīts ātri izaugu un vajadzēja lielākus.Gultas veļa ir jauka, bet ja lietos ikdienā, tad arī beigās vairs nepaliks ko saglabāt,jo būs stipri novalkāta.Kādreiz dāvināja arī sudraba karotītes ar gravējumu, tikai nezinu tā īsto būtību.
2x esmu gājusi pie labām draudzenēm raudzībās - vienreiz dāvināju to pašu jau pieminēto sudraba karoti (kaut kāda nostaļģija - bet tas nav tikai no padomju laikiem , manuprāt arī ārzemes ko līdzīgu'dāvina) - cena juvelierveikalos Rīgā no 25 līdz kādiem 45 ls (dārgāk ja ir tas emaljas zvēriņš), vēl esmu dāvinājusi trauciņu komplektu bērnam, ne Rito - tie man liekas tādi ikdienišķi, maksā laikam līdz 10-15 ls. Ļoooti skaisti bija salonā D.E.B.c. par Ekziperī Mazo princi - var savākt pēc vēlmēm un iespējām komplektiņu! gultasveļa piekrītu ingins - diez vai tur būs ko saglabāt tālai nākotnei! galu galā tā jau nav kristāmkleita ko vienreiz uzvelk un ielieks skapī!!!
Jā, tik tiešām, fotorāmītis ar īpašajiem gravējuma cipariņiem ir piemīlīga dāvaniņa - arī mums raudzībās iešana būs pēc mēneša mazulīša vārda dienā! :)
Redz, par to gultasveļu ir tāds stāsts - cilājot vecāsmammas pūra lādes saturu, vienmēr ar dikti lielu bijību raudzījos uz izšūtiem dvieļiem, galdautiem utt. - tas tik ļoti iespiedies atmiņā, ka šķiet kaut kas īpašāks par īpašu. Laikam ikvienam ir kaut kādas lietas, kuras asociējas ar bērnību un tāpēc - mīļuma pilnas.
Runājot par pamperiem - kādā portālā atradu sludinājumu, kur no sarullētiem pamperīšiem (jauniem) uzcelta trīsstāvīga torte, izdekorēta ar lentām, spīgulīšiem, grabuļiem un mīksto mantiņu kā troni pašā augšgalā. Vispār izskatījās inčīga! :) Runāju ar jaunajiem vecākiem - mazais varens puika, jo deviņdesmit pamperīšus laiž apgrozībā turpat desmit dienu laikā! :D
Sudraba karotīti parasti dāvina krustvecāki uz pirmo zobiņu vai kristībās. Mēs saviem krustbērniem karotītes uzdāvinājām gada dzimšanas dienā, jo par zobiņu uzzināju tikai pēc tam, bet kristībās karotīte ar horoskopa zīmi galīgi neiederējās.
Manuprat skaistas dāvanas ir tagad veikalos nopērkamie rāmīši, kur var arī ģipsī laikam iespiest mazuļa plaukstiņas vai pēdiņas nospiedumus. kaut kur redzēju arī ko līdzīgu bronzā atlietu...
Es saviem krustbērniem vienmēr esmu dāvimājusi iesvētītu zelta krustiņu ar smalku zelta ķēdīti. Pie tam to kristībās uzreiz arī uzliek kaklā.
Man patika te apspriestā tēma par gultas veļas izšīšanu.... starp citu var izšūt arī lielos frotē dvierļus.
Man ir pazīstama sieviete, kura nodarbojas ar mašīnizšūšanu. Var izšūt jebko.
Var arī uzdāvināt apdrukātu (foto) dekoratīvu spilventiņu.
Var uzdāvināt īpašu "pasaku grāmatu" ar vecāku fotogrāfijām priekšplānā. Kā jau visas pasakas sākas ar "Reiz bija" un te varētu iesākt pašcerētu pasaku ar vecāku iepazīšanās stāstu, viņu Kāzu dienu, gaidīšanas periodu un beidzot ar pašu jaundzimušo, kur romatiski aprakstīts, kad mazulis nācis pasaulē, kāds svars, augums utt. Kā tika izvēlēts vārdiņš..... Beigās var atstāt tukšas lapas, kur varētu vecāki ierakstīt vēl ko labu, tā teikt - turpināt paši sava bērna augšanas, attšitības utt dzīvesstāstu. Grāmata domāt tāda, kā tagad taisa - fotogrāmata. Šādu grāmatu izaugušam bērnam varētu pasniegt piem. skolas izlaidumā vai pilngadības svētkos. Galiu galā - bērna kāzu dienā. Tā būtu tāda paliekoša dāvana ar nākotni. Jo pēc tam atkal varētu nu jau izaugušais un savā dzīvē aizgājušais bērns ierakstīt savas dzīves tālākā posma stāstu... šādu grāmatu auzdāvoinot tālāk nākami paaudzei. Vai aprobežoties tikai ar bērnības ainām......
Nensija -> Superjauka ideja par pasaku grāmatu :)
:) taisāmies arī par krustvecākiem, tāpēc krustiņu un sudraba karotīti dāvāsim kristībās.
Jā, patiesi, mazo plaukstiņu un pēdiņu atspiedumi ģipsī, ir kaut kas īpaši aizkustinošs... tikai ļoti vēlamies sagādāt pārsteigumu jaunajiem vecākiem, tāpēc dāvaniņu pasniegsim viņiem nezinot un personīgi noformētu. Protams, varētu uzdāvināt viņiem dāvanu karti tāda veida salonā, bet, man šķiet - tas tā bezpersoniski...?
Nensija - vēlētos uzzināt šīs sievietes koordinātes, jo noteikti vēlēšos ar meistari sazināt, ja tuvākajā laikā neradīsim kādu konceptu. Pasaku grāmatas izveide - ģeniālā, ĢENIĀLA doma! It īpaši tāpēc, ka jaunā ģimene ir mākslinieki un noteikti spēs to īpaši novērtēt! :) Tikai tad nu jāizvēlas noteikts grāmatas tapšanas formāts - pilnīgi pašizveidots vai daļēji pasūtīts pie meistariem... kā būtu ērtāk? Jāņem gan vērā apstāklis, ka es ar īpašām mākslinieka talanta īpašībām nevaru izcelties... :)
DeMIss, atsūti man pastā savas kordinātes, es "savedīšu" Tevi ar mašīnizšūšanas spečuku. Man kaut kur pazudis viņas tālr. Nr., bet mēs čatojamies Skype. Es iedošu viņai Tavas koordinātes un viņa sazināsies.
Par Pasaku grāmatu - formātam nav nozīmes, nozīmi pievērsiet tam, KO jūs tajā grāmatā vēlaties teikt - tā teikt -sižets. Piekrītu, būtu jābūt nedaudz rakstnieka talantam vai palūgt kādu topošo korespondentu, kurš mačētu mākslinieciski un romantiski izteikt domas. Var pašiem mēģināt uz papīra izlikt pamatdomu un pēc tam visus teikumus piepušķot. Ideju varētu smelties no kādas reālas pasakas, bet to pārveidojot. Man uz sitienu prātā nāk pasaka par Īkstīti, bet būtu daudz kas jāpārveido. Te ir kodols - piedzima bērniņš (ja meitiņa)! ....uzplauka un atvērās ilgi koptais un audzētais zieds, kura viducītī.... čūcēja mazmazītiņš brīnums - mīļvārdiņā bērna vārds. UTT. Starp citu te aatkal iešāvās prātā jauna ideja..... var katrā lapā ierakstīt citu pašsacerētu pasaku - gan par īkstītes tēmu, gan vēlāk par Sarkangalvīti (kaut vai), kur vilka vietā var izdomāt pozitīvu pasakas tēlu, piem. nākotnes draugu. Ai, nemāku atainot savas domas un nav laika. Katrai bērna nākotnes pasakai varētu nebūt beigu, bet beigu posmam atstāt vietu, kur paši vecāki katrā vbērna dzīves posmā varētu ierakstīt nobeigumu. VAI arī bērns izaugot varētu pats turpināt tās vai citas pasakas nobeigumu pierakstīt pats. Galvenais atstāt brīvu vietu, bet grāmatas sākumā kaut kādā saprotamā veidā pateikt savu domu, ka grāmata ir nepabeigta un tas domāts tā speciāli.....
Es domāju, ka grāmatas izgatavošanu gan būtu jāuztic meistariem, bet visu sižetu, tā teikt scenāriju gan pašiem jāizdomā. Jo visu, ko vēlaties pateikt "Pasaku"vai "Dzīves" grāmatā sveši cilvēki no malas nevar zināt. Tikai jūs ziniet savus draugus, viņu iepazīšanās stāstu un kādi viņi ir. Ja ievietojiet fotogrāfijas, tad labi būtu, ka katrai fotogrāfijai būtu veltīts kāds minimāls zemtekstiņš, kas aizskartu ikkatra lasītāja dvēseles stīgas.
Tiešām labas kvalitātes gultasveļu par izdevīgām cenām var nopirkt Rīgā, pie bērnu pasaules kioskā uz Barona ielas. Tepat latvijā ražota, auduma kvalitāte super:) Paši pirkām satīna gultasveļu šovasar dāvanai- pilns komplekts (segas pārvalks, 2 spilvendrānas, palags-viss liela izmēra) maksāja ~25Ls
Ar izšuvumiem bērnu kmplektus neesmu redzējusi, vien ar zaķīšu/ kaķīšu utml. rakstiem. Lai gan no otras puses - bērnam tāda zaķu/ kaķu gultasveļa noteikti patiks labāk nekā vecmāmiņu stila mežģīņu gultasveļa. Savukārt pieaugušais gan to novērtētu:))
Zinu, zinu to bodīti - garāmbraucot ir redzēta, taču diemžēl skeptiski raugos uz Latvijā ražotajiem piedāvājumiem, tā kā ļoti bieži nākas saskarties ar gaužām pliekanu kvalitāti. Njā, satīns ir un paliek satīns, taču kā ir ar kokvilnu - vai ir zināmas kādas atsauksmes? Protams, protams, kaķ-zaķ-utt.veidīgās gultas veļas piestāv mazajiem, taču vēlamies dāvāt kaut ko paliekošu - liela izmēra (pusaudža) gultas veļu ar iniciāļiem, lai zina, kura tante ar onkuli uzdāvinājuši raudzībās! :D Un vēl - tā kā vecākiem tas ir pirmais mazulis, visas lietiņas tiek pirktas mega ātrumā. Domāju, ka pirmos gadus viņi labprātāk izvēlēsies savus zaķus un kaķus mazajam, nekā dāvinātās lietas. Paša gādāts jau vienmēr ir mīļāks... :)
Es te tā domāju - vai pusaudzis grib veļu ar iniciāļiem. es sev tādu negribēju :)
Hmmm mani ar nodarbina jautājums, ko dāvināt uz raudzībām un jau sāku krist izmisumā - ciemos jāiet nākamnedēļ, bet idejas nevienas......:( un veikalos neko tāddddu, kas patiktu man un varētu patikt bērna mātei, neatrodu:(
Gājām uz kristībām tieši uz ZSV. Mazajam dāvinājām Latvijas Bankas jubilejas sudraba monētu. Pirmkārt, kristībās dāvina sudrabu (karotīte krustvecāku "pienākums"). Otrkārt, kolekcijas monēta ir paliekoša vērtība. Treškārt, monēta puikam arī 40 gadu vecumā varētu patikt (un , jo vecāks kļūs, jo tā būs lielāka vērtība). Viegli uzglabāt. Monētai virsū bija puisīša dzimšanas gads. Un tematiski atbilstoši viņa kristību laikam - ZSV tematika, egle un ķekatnieki. Turklāt ķekatnieki tādi, kas senlatviešiem simbolizē'ja veselību, laimi, pārticību.
Ļoti smuka, un tematiski jauka dāvana sanāca.
Domāju, ka ikvienam mazulim no LB var atrast atbilstošu viņa "gada" cēlmetāla monētu.
http://www.bank.lv/lat/main/am/jubmon/lbpmcen/
Super - tā arī darīsim! :) Paldies Tev pa ideju! :))
Tuiešām laba ideja. Arī mums drīz būs jāiet raudzībās, šo paturēsim prātā.
Gaaju par krustmaati puikam , puika tika kristiits 4 gadu vecumaa , uzskatiiju, ka sudraba karotiitei pa veelu jau ) tad nu uzdaavinaaju sudrabaa graveetu Teevareizi , aizmuguree no Krustmaates un kristiibas dienas datumu .... protams tajaa briidii ne silts ne auksts.... Puika izaudzis jau un iisi pirms 16 taas gadadienas , biju ciemos un vinsh mani samiiljoja un teica cik kruta vinjam kristiibu daavana, tikai nevarot iisti kjeediiti atrast :)
taa nu Krustbeerns pats pateica, ko veelas sanjemt uz 16 gadadienu
16 gadi...laiks nesas vnk uz priekšu nenormāli :)
Vienās kristībās redzēju, kur krustvecāki savam krustbērniņam uz kristībām uzdāvināja fotorāmīti, kam bija 2 daļas (atverams kā grāmata) vienā pusē bilde, otrā pusē vieta ģipša masas ievietošanai (nāk līdzi komplektā), tad nu viņi kamēr braucām uz mielastu ieskrēja fotosalonā un izgatavoja ātri vienu skaistu bildīti no kristībām un mielasta laikā mazajam uztaisīja pēdiņas nospiedumu ģipsī... man šāda dāvaniņa likās ļoti feina... :)