FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Ceļojumi un izklaide

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu ceļojumi

Uzvārds jaunais - biļetes ar veco

Lauruc 17.05.09. 16:50 | Kāzu datums: 06.06.2009

Zinu, ka tas nekas nav traks, ja aviobiļetes tiek nopirktas ar veco uzvārdu, bet lidojuma dienā uzvārds jau ir mainījies, jo tad var uzrādīt laulību apliecību un ir viss kārtībā, bet kā ir ar mājupceļu - tad jau man ir jātulko laulības apliecība un notariāli jāapstiprina, lai viņi saprastu, kas tas par dokumentu ar kura palīdzību gribu iestāstīt, ka esmu tā pati, kura pasūtījusi biļetes. Vai kādai ir bijusi pieredze šai ziņā?

/biļetes jau nopirktas ar veco uzvārdu un tagad sāku satraukties/

18 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
kaamitis 17.05.09. 17:58 | Kāzu datums: 07.08.2009

Viņiem, domājams, būs pilnīgi vienalaga, ka esi tikko precējusies. Vari piezvanīt uz aviokompāniju, ar kuru lidosiet un pajautāt, kāda varētu būt reakcija lidostā, bet visticamāk, viņi liks veikt vārda maiņu biļetei. Airbaltic tie ir 50LVL. Mums reiz bija problēmas ar to, ka bija kļūdaini ierakstīts uzvārds - trīs kļūdas ir pieļaujamas, ja vairāk - maksā un maini.

F
Flora 17.05.09. 21:28 | Kāzu datums: 01.08.2009

mes ari bijam pasutijushi biljetes ar veco uzvardu, atchohnojamies, pazvanijam turoperastoriem un visu beez papilbdus maksas nomainija

baibelens 17.05.09. 22:55 | Kāzu datums: 07.08.2009

tak visu var sarunāt! gan zagsā, gan baznīcā!!! lai viņi nenodod tos jaunos datus un viss! lido un atlido ar veco uzvārdu

t
trusha 18.05.09. 09:48

man bija shada situacija-piezvaniju uz airbaltic un man teica,lai panemot lidzi laulibas apliecibu.un viss-nekada bilete nebija jamaina un nekas nebija jamaksa.

Žibucis 18.05.09. 15:21 | Kāzu datums: 31.07.2009

Šādos gadījumos Airbaltic piedāvā bezmaksas nomainīt uzvārdu ;)

T
Topošā 18.05.09. 20:40 | Kāzu datums: 01.05.2009

Ja? Es nezināju ka piedāvā bez maksas ko mainīt! Mēs kad janvārī pirkām avio biletes (lidojam šo sestdien) tad jau rakstījām manu jauno uzvārdu. Jo zināju ka mainīšu uzvārdu! Tā vieglāk! Tagad man ir biletes ar manu jauno uzvārdu un jaunā pase ar kabatā!

Žibucis 18.05.09. 22:51 | Kāzu datums: 31.07.2009

nu katrā ziņā tā viņi man uz e-pastu rakstīja, kā arī informēja, ka var atsūtīt laulības apliecības kopiju pa faksu +371 67207870 vai pa e-pastu, un tad viņi uzreiz nomainīs uzvārdu. Sūtot jānorāda arī rezervācijas numuru.

Tā lūk!

Lauruc 19.05.09. 16:53 | Kāzu datums: 06.06.2009

Jap Tev taisnība - noskaidroju, ka arī Ryanair pēc kāzām jāaizbrauc uz lidostu jāuzrāda laulības apliecība un tad automātiski visās biļetēs uzvārdu nomaina :))

L
Laasm.. 29.07.09. 18:17 | Kāzu datums: 15.08.2009

mēs lidojam no Anglijas uz Latviju ar Ryanair pēc kāzām. Uzvārds būs cits, bet biļetes pasūtītas ar veco. Viņi to laulības apliecību latviski pieņem tikai Latvijā vai Anglijā arī ņems pretī?

Lauruc 30.07.09. 18:32 | Kāzu datums: 06.06.2009

To vislabāk noskaidrot pie viņiem pašiem.
Ar Ryanair man ar sanāca interesanti. Lai pārbaudītu, vai tiešām nav problēmas ar uzvārda maiņu un kas nepieciešams un cik tas maksā, kādu mēnesi pirms kāzām aizbraucu uz lidostu kur pretī bij kāds atsaucīgs puisis, kas paskaidroja, ka man nav par ko uztraukties un, lai pēc laulībām ar jauno pasi un laulības apliecību un galvenais pirms iečekošanās atnāk un tad jau visām biļetēm uzvārdus bez maksas nomainīs.
Tad kad nu man pase un laulības apliecība rokā, tad dodos uz lidostu. Atdodu savu pasi un laulību apliecību un prasu lai nomaina uzvārdu biļetēm. Bet Ryanair pārstāve neizpratnē jautā, kapēc tad esmu pasūtījusi biļetes ar veco uzvārdu (tas nekas, ka biļetes biju pasūtījusi 4 mēnešus iepriekš) un paskaidroja, ka uzvārda maiņa maksā ~ 90ER katrai biļetei. Man iestājās neliels šoks, jo man kopā bija 4 biļetes un tad nu teicu, ka viņas kolēģis man ir sniedzis savādāku informāciju. Izdzirdot to, viņa tomēr gariem zobiem nomainīja uzvārdu un naudu nepaprasīja. Varu tik iedomāties kā man tiktu izbojāts viss prieks par medusmēnesi, ja pirmavots šai formalitāšu kārtošanai būtu naudas kārā darbiniece..
Tā ka ir labi visu iepriekš noskaidrot pašam, pamatīgi un pie īstiem cilvēkiem ;)

hubsche 06.08.09. 13:13 | Kāzu datums: 05.02.2011

Ieraudziju so sadalu un tagad tikai sapratu,ka ari es esmu iegadajusies biletes ar veco uzvardu....Uz Latviju sarakstities lidojam,un atpakal celam esmu iegadajusi bileti ar veco uzvardu.....Cerams,ka tad viss bus ok,un papildus samaksu neprasis./...

baibelens 14.08.09. 00:04 | Kāzu datums: 07.08.2009

šodien atgriezāmies no sava ceļojuma... es ar veco pasi un jauno uzvārdu. lidostā neko nevienam neteicām un nejautājām! nevienam pat neradās nekādi jautājumi...

a
annemarija123 31.08.09. 14:48

Es arī bez problēmām izceļojos ar veco nederīgo pasi. Ja tiec laukā no Latvijas ar veco uzvārdu, tad atpakaļ tikt nebūs nekādu problēmu, jo 1) valstī X, kurā čekosies lidmašīnā, neviens nezina, ka Tev ir mainīts uzvārds un šī pase, kas uz rokas, ir nederīga, 2) iebraucot Latvijā, neviens vairs pasi nepārbauda.

b
bellydancer 09.09.09. 16:45

Es jau laicīgi visu pasūtīju ar savu jauno (tolaik vēl tikai topošo) uzvārdu. Tā kā ceļojumā braucu tikai 2,5 nedēļas pēc kāzām, tad bija arī laiks pasi nomainīt :o)

Burvigaa 18.01.13. 14:18 | Kāzu datums: 13.07.2013

Kāds nezin, vai AirBaltic joprojām maina uzvārdu laulības gadījumā bez maksas?
Es rezervēju biļetes ar patreizējo uzvārdu. Tā kā mums kāzas sestdienā, bet lidojam prom trešdien pa dienu, un ņemot vērā ka šovasar uz pasu maiņu būs lielas rindas, tad noraustījos rezervēt jau ar jauno uzvārdu. Biļetes ir pamata klasē, pirktas uz akciju, un tikko izlasīju, ka nav pieejama vārda/uzvārda maiņa. Kā labāk darīt? Palūgt mācītājam/dzimtsarakstiem, lai neiesniedz līdz trešdienai ziņas par manu jauno statusu un uzvārdu?

A
Agny 24.01.13. 09:47 | Kāzu datums: 02.06.2012

Jā, maina bez maksas, tikai drošības pēc ierodies laicīgi lidostā!

Burvigaa 24.01.13. 10:32 | Kāzu datums: 13.07.2013

Mani vienkārši mulsina tā norāde, ka uzvārda maiņa nav pieejama šai biļešu klasei. Uzrakstīju e-pastu Airbaltic, šie mani ignorē.

susurss 28.01.13. 23:42 | Kāzu datums: 10.08.2013

Man arii tada pati situacija stav prieksa: precesos Latvijaa un pec nedeljas braucam atpakal uz Angliju. Tad nu man mamma pazvanija uz PIDu un tur izstastija sekojoso: pase ir jamaina, jo ja ir mainijies uzvards, tad veca pase klust nederiga un ar nederigu dokumentu izcelot parasti nevar. Dokumentus jaunas pases sanemsanai var iesniegt ieprieks pierkstoties uz konkretu laiku, lai nav janiikst tajaas garajas rindaas. Vienkarsi ir laicigi japierakstas. Pasi maina divu dienu laika un tas maksaa 20 LVl. bileti atpakalcelam perk, ievadot vecaas pases datus un arii sakotneejaa registraacija bus ar vecajiem pases datiem, bet vienkarsi laicigi pirms lidojuma ir jaierodas lidosta, japieiet pie attiecigas kompanijas, jauzrada laulibas aplieciba un vinji nomainis pases datus un ierakstis Juno pasi. So informaciju par bilesu pirksanu pastastija Rīgas lidosta. Varetu, ka kadu izlaiz ari ar veco pasi, bet tik pat liela iespeja, ka neizlaiz.