Ceļojumi un izklaide
Kāzu ceļojumi
ryanair
Var būt kāda var ieteikt- ja man kāzas ir augustā, kad man būtu visizdevīgāk pirkt ryanairā biļetes, kad varētu būt vislabākās cenas?
Viņiem ik pa laikam parādās akcijas - diezgan tā neprognozējami iepriekšs. Vienkārši iemet aci katru nedēļu. Nekad neesu interesējusies, bet varbūt tur kaut kur pastāv iespēja parakstīties uz jaunumiem, lai sūta uz e-pastu kā Airbalticā...
Biļešu cenas jau principā salīdzinājumā ar to pašu Airbaltic vienmēr būs vismaz 3x izdevīgāk, mans silts ieteikums biļetes pirkt tagad, negaidīt akcijas, ja nu nepienāk vai nenoķer, vai nav uz turieni vai tad, kad Tev vajag.
Vēl, visbiežāk lētākās biļetes ir nedēļas vidū, tāpēc, ja atvaļinājums ir gana garšs, lai nebraukt nedēļas nogalē un neatgrieztos nedēļas nogalē, tad noteitki lidošana trešdienā/ceturtdienā būs jūtami lētāka.
Un vēl, ja plāno lidot ar pārsēšanos, lai nonāktu, piemēram, uz Porto, nereti vērts paskatīties lidostu, kas ir mazāka vai nomaļāka, piemēram, nevis Londonu, bet Bristoli (vienkārši apskaties Destinations - no kurām lidostām var aizlidot uz Tevis kāroto vietu un tad atlliek tik salīdzināt cenas par visām lidostām) =)
Lai skaists medusmēnesis! :)
jā, piekrītu sniega minx, ka tā grūti prognozēt, kad ir akcijas un kad nav, vienkārši vajag pasekot līdzi katru nedēļu. Mēs arī augustā dodamies medusmēnesī un biļetes jau nopirkām ryanair - uz mūsu izvēlēto galamērķi bija bez nodokļiem un labu cenu un tas ir tas galvenais, kāpēc uzreiz pirkām.
Ja ikdienā sanāk visu dienu strādāt pie datora, tad vislabāk ir sekot līdzi jaunumiem Twitter.com.
Nu pārsvarā jau - jo ātrāk pērk, jo lētāk sanāk!
lidojošais trolejbuss... :)
Mjā, varu tikai piekrist ulula. Protams, neesmu lidojusi daudz, bet, ja salīdzinu AirBaltic ar Ryanair lidmašīnu, tieši sēdēšanas ziņā tur pat nav ko salīdzināt. 2 stunas ceļā- tā ir robeža, par kuru vairāk laikam ryanair nespētu izturēt, bet, protams, tādēļ arī salīdzinoši zemās cenas :)
es gan nepiekritu Jums, meitenes, par to lidojoso trolejbusu.
man ir bijusi gadijumi, kad ryanair lidmasinas ir ertakas neka airbaltic, jo vienreiz lidmasina bija tika maza, ka pat man, maza auguma cilvekam, bija gruti piecelties no kresla, neatdauzot galvu.
Ryanairu izveloties jaatceras - cena atbilst kvalitatei - zema cena, zemaka kvalitate neka citam aviokompanijam. Ar sadu attieksmi ir ok :)
Esmu biezi nopirkusi loti letas biletes par cenam, kadas airbalticam neesmu redzejusi.
un cik tad tur daudz mes laika pavadam lidmasina, ka tik tiekam galamerki, kur jau var baudit visas ekstras :)
viņu devīze : You pay nothing, you get nothing
Nepiekrītu, ka Ryanairs neko nemaksā un nedod. Esmu iepriekš lidojusi ar Airbaltic, tur platums strap beņķu rindām labi ja pa 3 cm platāks kā Ryanair, un Airbaltic biznesa klase ir izsmiekls, ņemot vērā cenas lielumu... Airbaltica bonuss ir: ka zini, kur sēdēsi, un mājupceļā saņem pie ieejas avīzi, pārējais neko labāks par Ryanair nav: ēdienu tāpat par piemaksu vari dabūti, bagāža ar piemaksu, tranzakcijas maksā arī un par to, ka Airbaltici lido uz Londonas Hītrovu nevis Stanstedu, netaisos piemaksāt 100 Ls vienā virzienā, man lētāk un neko apgrūtinošāk sanāk aizbraukt no Stanstedas ar autobusu - 45 min un 9 mārciņas un esi turpat, kur ar Aurbalticu nokļūsi pēc 30 min un 100 Ls piemaksu lidojumam + ~4 mārciņas par metro...
Labi, ir 1x gadījusies, ka lidmašīna pirms nākamā reisa nav izsūknēta, mētājās papīrīši šur tur, bet uz 1,5 h par šādu cenu atšķirību arī acis var pievērt, vēl vairāk, parasti nav īsti finansiālu variantu: vai nu lidot ar Ryanair un redzēt pasauli vai nelidot nekur. Uzskatu, ka Airbaltic reāli par daudz prasa par lidojumiem, ja vēl cenu atšķirība ar Ryanair būtu 20 Ls vienā virzienā, tad vēl, bet 4x dārgāk IR par daudz.
Par to lidmašīnu izmēru - nu vispār virs Latvijas debesīm nemaz nelido tik daudz dažādu veidu lidaparāti. Pa lielam starptautiskajiem reisiem ir divi izmēri -Boeing 737-500 un 757-200 (diezgan reti - tālajiem reisiem) vai Airbusi.
tas gan, lidojot ar Finnair (kas tiesham ir laba firma talajiem reisiesm) uz Somiju, jutos DAUDZ sliktak kaa lidojot ar ryanair, jo lidmahsina bija tik maza, ka to nesa visas gaisa bedres...brr.. :)
Vai vari pateikt viņu twitter linku? Es kaut kā nevaru atrast.
Starp citu, ja nezinaji, tad lidmasinas pasutitajs pats var iespeju robezas koriget kreslu rindu skaitu lidmasina to pasutot :)
Loti liels pluss Ryanair ir videjais lidmasinas vecums 2-3 gadi, savukart Airbaltic, uhh, labak nemaz neminesu cik reizes tas ir parkrasotas. Un Ryanair meitenes vienmer ir bijusas daudz laipnakas, ka ari striktak ieverojusas drosibas normas. Es par Ryanair!
Viss kārtībā Tu lobē Ryanair, es AirBaltic:)
nuu meitenes nevajag te "apvainot" ryanairu:)
vienam draugam paziņa ir pilots airbalticā un teica, ka ryanairam ir reāli labs lidmašīnu "parks" -ļoti labas liķenes salīdzinot ar airbaltic. ka ar airbaltic liķenēm braukt ir galvassāpes salīdzinājumā ar ryanair... man pirmā vietā drošība nevis krēslu attālums.turklāt airbalticam arī par katru s... jāmaksā. protams nesalīdzināsim te ryanairu piemēram ar čehu airlines...bet nu ryanairu salīdzināt ar airbalticu-ir stulbi!
Ko, Tavuprāt, bebriic, nozīmē "ryanairu salīdzināt ar airbalticu-ir stulbi!"?
Ja cilvēks ir izmēģinājis tikai šīs divas aviokompānijas, tad viņa izteiktais salīdzinājums ir stulbs?
Man, piemēram, kāju garums ir tieši tāds, lai lidojums ryanair šaurajos krēslos man būtu īstas mocības. Tajā pašā laikā nevar noliegt, ka ryanair avioparka vidējais lidmašīnu vecums ir 3 gadi, kamēr Air Baltic tas ir 19(!!!) gadi. Arī lidmašīnu "ārējais izmērs" ievērojami atšķiras, taču tas nemazina, piemēram, manu vēlmi padomāt tieši par to, lai man būtu kur likt kājas (attiecīgi, nebūtu jāmokās ar neciešamām muguras sāpēm vēlāk), tādēļ, vienīgais, ko varu ieteikt garu kāju īpašniecēm, lidojot ar Ryanair - mēģināt iekārtoties tajās sēdvietās, kuras izvietotas pretīm "Emergency exit", jo tur sēdēšana ir nesalīdzināmi ērtāka :)
AirBaltic nelido uz Hītrovu, bet gan Gatwick lidostu Londonā.
Ar Airbaltic var lidot kā cilvēks, bet, kad uz Ziemassvētkiem bijām ciemoties Anglijā ar Ryanair, jutos kā melnais cilvēks - pirmkārt, nakts nebija gulēta, jo reiss ļoti agri; otrkārt, tur strādāja tādi galīgi jauni lidostas darbinieki, kuru attieksme pret tiem, kas lidoja uz LV, bija tik vīzdegunīga!; čakars ar somām, kas jāiebāž tai bagāžas "mērītājā", visi pēdējā brīdī tur stumdās, pēc tam vēl tā skriešana uz vietām - kurš pirmais. Mēs bijām nenormāli uzvilkušies! Bet nu.... kāzu ceļojumā vienalga dosimies ar Ryanair, jo cena tomēr zema (kaut gan kad saliek kopā visas papildus lietas - bagāža, čekošanās utt., tad vienalga savācas). Paldies Dievam, reisi būs normālā laikā un centīsimies nepārspīlēt ar bagāžu, lai nav tā pazemojošā sajūta, kad tu to savu piebāzto somu stūķē tai verķī :D
Mēs tikko nopirkām Ryanair biļetes.
Mans ieteikums - ja gribas riktīgi pa lēto, iesaku pirkt 2-3 mēnešus iepriekš. Mēs piemēram lidosim ceļojumā decembra sākumā. Tad, kad būs auksti uz siltajām zemēm. :)
Uz kurām siltajām zemēm jūs ar Ryanairu lidosiet?
Mēs nopirkām biļeti uz Tenerifi ar pārsēšanos Briselē. Kopā biļetes cena sanāca ap 100Ls kartam ieskaitot visas ryanair nodevas, ko uzkasē pa virsu pirkšanas procesā. Dzīvošanu arī atradām salīdzinoši lētu un vēl siltajā salas pusē (dienvidos). Tā ka, manuprāt, mums ceļojums uz siltajām zemēm sanāk riktīgi pa lēto. :)