FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Ceļojumi un izklaide

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu ceļojumi

Par atšķirīgiem uzvārdiem biļetē un pasē - pieredze

S
Seila 26.08.10. 12:22 | Kāzu datums: 09.07.2010

Sveiki visiem!

Esmu lasījusi visādas tēmas, bet pirms brauciena neatradu skaidru atbildi uz man interesējošo jautājumu - kā tas notiek, ja ir jaunā pase ar jauno uzvārdu un biļetes ar veco, tādēļ tagad nolēmu dalīties pieredzē.

Pirms kāzām biļetes pirkām man ar veco uzvārdu tīri māņticības pēc un cerējām, ka nekas jāpiemaksā nebūs. Izrādījās, ka tā arī ir - aviosabiedrību cenrāžos norādītā "uzvārda maiņa", kas ir maksas pakalpojums, attiecas uz personas maiņu, nevis to, ka cilvēks mainītu vārdu vai uzvārdu.

Viss, kas ceļojumā ir nepieciešams ir jaunā pase (kuru, ja kāds nezina, pēc laulībām nepiemaksājot nomaina 2 dienu laikā - kad es biju iesniegt pieteikumu, man piedāvāja jau uz nākamo dienu) un laulības apliecība (tulkot nav nepieciešams). Mēs lidojām no Rīgas uz Londonu (ar ryanair, čekojos internetā ar veco uzvārdu un jaunās pases datiem, kā man ieteica darīt pa ryanair informācijas tālruni) un tālāk no Londonas uz Guernsey (ar FlyBe) un tad atpakaļ - lidostu kontrolēs visiem ir pavisam vienalga, vai vārds pasē un biļetē sakrīt, to pārbauda aviokompānijas, bet nu nekur neviens neko ilgi nepētīja, visi apsveica ar laulībām un vēlēja laimīgu ceļu :)

Ceru, ka šī informācija būs noderīga, esmu manījusi, ka cilvēki tādu meklē.

Jauku ceļa vēju!

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
s
sinca&arca 06.04.12. 12:46 | Kāzu datums: 05.05.2012

paldies paldies paldies!!!!!
man lloti nodereeeja sis info ;)

D
Daiguu 08.04.12. 21:08

Pievērs uzmanību, ka tā ir 2010.gada informācija. ;)

gold-karina 10.04.12. 11:56 | Kāzu datums: 28.07.2012

bet kadus dokumentus tu Gernsija kartoki?

s
sinca&arca 31.05.12. 18:26 | Kāzu datums: 05.05.2012

tas bija vienkarsak pa vienkarsssu...paradiju laulibas apliecibu un jautaajumu vispar nebija :)

Blumchen 02.06.12. 20:53

Vai kāds zin kā ir situācijā, ja mēs plānojam pašā kāzu dienā doties kruīzā ar prāmi?
Pirmkārt, uz kāda uzvārda pasūtīt biļeti?
Otrkārt, laulību ceremonija ir no rīta, izsniedz laulību apliecību, bet ko tālāk, ja mēs uzreiz šajā dienā dodamies kāzu ceļojumā? Ir jābrīdina dzimtsarakstu nodaļu, lai izsniedz kādu izziņu vai arī pietiek ar laulības apliecību?

R
Rosio 19.06.12. 13:49 | Kāzu datums: 25.08.2012

Parunā ar savu dzimtsarakstu nodaļu.

Piem, mēs tajā pašā vakarā lidojam prom. Biļetes nopirku uz veco uzvārdu. Jo sarunājām dzimtsarakstu nodaļāi, lai kādai tur instancei nosūta ziņojumu par mūsu laulību reģistrāciju nedēļu vēlāk. Līdz ar to nekādās sistēmās nebūs mans jaunais uzvārds vēl ievadīts.

R
Rosio 19.06.12. 13:49 | Kāzu datums: 25.08.2012

Parunā ar savu dzimtsarakstu nodaļu.

Piem, mēs tajā pašā vakarā lidojam prom. Biļetes nopirku uz veco uzvārdu. Jo sarunājām dzimtsarakstu nodaļāi, lai kādai tur instancei nosūta ziņojumu par mūsu laulību reģistrāciju nedēļu vēlāk. Līdz ar to nekādās sistēmās nebūs mans jaunais uzvārds vēl ievadīts.

A
Agny 21.06.12. 18:09 | Kāzu datums: 02.06.2012

Apprecējos jūnija sākumā un pēc 5 dienām devos ceļojumā uz Portugāli. Aviobiļetes bija nopirktas ar veco uzvārdu, bet biju jau izņēmusi jauno pasi ar jauno uzvārdu. Mēs lidojām un "Lufthansu" un pēc iepriekšējo līgavu pieredzes stundu pirms lidojuma ar laulības apliecību ierados Rīgas lidostā un Lufthansas ofisā lūdzu, lai man biļetē nomaina jauno uzvārdu. Atšķirībā no AirBaltic, Lufthansa pateica, ka uzvārdu biļetē nemaina, bet pie iečekošanās vienkārši jāparāda laulības apliecība un viss būs ok. Tā arī bija. Pat atpakaļceļā no Portugāles, kur rādīju savu laulības apliecību (kas protams bija latvīešu valodā ;), man neviens nepiesējās, lai gan drusku baidījos ;) Tā, ka - no worries!

i
ievasp 10.01.13. 17:36

Man kāzas bija sestdienā, bet svētdien no rīta jau mēs lidojām prom! Reāli nekādu iespēju samainīt pasi!
Biļetes pirku uz veco uzvārdu un ceļoju ar veco pasi!
Ja brauc Eiropas vai Šengenas robežās - nekādu porblēmu izbraukāt ar vecajiem dokumentiem, jo neviens jau nemeklē info vai tev gadījumā pase vairs nav derīga, un tāpat paiet pāris dienas, kamēr info nonāk attiecīgajās iestādēs.
Kad atgriezāmies no ceļojuma, tad arī gāju mainīt dokumentus!