Ceļojumi un izklaide
Citas tēmas
Kā kopt guzmāniju?
Sveicinātas dāmas!
Pirms kāda laika tiku aplaimota ar jaunu telpaugu. Zaļš lapu murskulis, kas uz augšu pārtop sarkanā rozetveidīgā ziedā. Pēc "tīmeklī" izvietotajām bildēm sapratu, ka tautā to laikam sauc par Guzmāniju.
Vai kāda/kāds varētu man pastāstīt, kā tagad lai es ar šo savu vērtīgo ieguvumu apejos?
Noliku uz palodzes tiešajos ziemas pēcpusdienas saules staros virs radiatoriem un regulāri laistu ar ūdeni, pāris reižu uzkaisīju "slāpeklīti" no dārza puķu mēslojuma pakas. Tagad skatos, ka lapu galos sāk mesties brūni pleķi. Pārmēsloju?
Jautājumi būtu:
Atstāt saulītē vai pārnest uz vannasistabas ēnaino palodzi?
Saprotu, ka "slāpeklītis" šai laikam negaršo, tad ar ko viņu piebarot?
Jālaista bieži vai jākaltē kā orhidejas?
Ūdens jālej lapu rozetē?
Google pameklē,tur atradīsi atbildes vairāk un ātrak....
:D Jā, mani arī pagājušajā gadā aplaimoja ar šādu telpaugu - arī es darīju līdzīgi un arī man viņai sāka kalt lapas. Tad nu pārvācoties atstāju jaunajiem saimniekiem, jo man šis telpaugs šķiet nedzīvs... nu - bez enerģijas!
Nu...tā kā man šo brīnumu mājās pārstiepa "dārgums"..grūti būs tikt no viņas vaļā:) turklāt nu galīgi slikta no skata jau ar nav.
Par to googli - nu pamēģināju jau pirms rakstīju te... nekā prātīga.. ja nu vienīgi "tautas valodā" viņa saucās citādi :(
Mēs pirms gada tādu uzdāvinājām drauga mammai. Par kopšanu arī internetā neko neatradu. Drauga mamma atrada bibliotēkā kaut kādu grāmatu par puķēm - tur bija minēts, ka jātur siltās, gaišās telpās un ūdens jālej lapu rozetē. nu un pēc kāda laika nobeidzās, jo lapas pie pamatnes nopuva. Tā kā mamma ar puķēm nav uz Jūs, nedomāju, ka pārlaistija, bet kas to zin, kas tur par vainu bij. Varbūt trūka kāda barības viela, pie kā augs bija pieradis puķu veikalā?...
Ieej kādā puķu veikalā un pajautā kā šo augu kopt. Vēl, piemēram, Depo ir grāmatas par augu kopšanu, palasi kas tur rakstīts.