Ceļojumi un izklaide
Citas tēmas
Matu ilgviļņi - par un pret?
Sveikas, meitenes!
Tā kā mati izauguši gana gari, un vienīgais, ko frizieri piedāvā, ir apgriezt matu galus, bet pārmaiņas tomēr gribās.
Vēlos uzjautāt par jūsu pieredzi ar ilgviļņiem. Cik esmu redzējusi/dzirdējusi no apkārtējiem, efekts ir skaisti, viļņaini mati, tomēr arī galēji sabojāti un vēlāk risinājums ir nogriezt.
Esmu dzirdējusi par vieglajiem vai saudzīgajiem ilgviļņiem. Kas tie tādi?
Nepazīstu nevienu cilvēku, kas pēc ilgviņu ielikšanas būtu laimīgs, arī to "saudzīgo" ne.
Iesaku pamainīt frizieri, es tā izdarīju un uzzināju, cik man ļoti piestāv frizūras, ko iepriekšējie atteicās griezt! :D
man ilgviļņi ir bijuši kādas 8 reizes apmēram (garos matos)... sajucis jau skaits.... un no šīm (apm.) 8 reizēm..tikai 2 reizes esmu bijusi neapmierināta ar rezultātu... Jā...taisnība...ļoti daudzi ieliekot ilgviļņus ir neapmierināti... tā kā mana pieredze ir diezgan liela- es nedaudz pastāstīšu ar ko būtu jārēķinās...
1. Tas ir ļoti atkarīgs no speciālista..kā jau teicu-arī man 2 reizes dzīvē nācies vilties..un ja tu trāpīsies pie neīstā meistara-arī nāksies vilties...tāpēc ir frizieri, kuri tieši ir specializējušie uz ilgviļņu likšanu... vajag atrast īsto :)
2. vajadzētu atcerēties, ka ilgviļņus meitenēm ar gariem matiem neliek tāpat kā omītēm (lai mati vnk būtu apjomīgāki)... un, ka mūsdienās vairs nesēdina zem karstā gaisa un neliek tur tupēt līdz mati kļūst kā salmi (k-gan ir dzirdēti arī tādi brīnumi- tad nekādā gadījumā to nevajadzētu atļaut)... un vēl garus matos parasti tin uz daudz lielākiem rullīšiem-lai mani nav kā aitai... :D
3. ja tev pašai ir ļoti gari un biezi mati-es tomēr neieteiktu likt ilgviļņus-jo mati ir smagi...tie nostiepsies-un no gaidītajām lokām nekas prātīgs nesanāks...
4. galvenais iemesls, kāpēc liela daļa meiteņu ir neapmierinātas ieliekot ilgviļņus- tie prasa speciālu kopšanu... ja tu pati ikdienā esi pieradusi ar matiem neko īpašu nedarīt... vnk saķemmēt un viss-neliec ilgviļņus...netiksi galā... bet grūtāk tikt galā ir tikai pirmajā reizē...tā kā daudzi pēc pirmās reizes ir vīlušies, nemaz neriskē pamēģināt vēl vienu reizi un tā izplatās baumas, ka mati kā "aitai", sausi, sabojāti utt... ir jālieto matu maskas, nedrīkst.... nu nedrīkst matus ķemmēt ar matu suku... un ir vajadzīgi arī speciāli veidošanas līdzekļi..nevajadzētu gaidīt, ka lokas būs fantastiskas tikai izmazgājot galvu... bet ja tu pati ikdienā esi pieradusi arī matus veidot- rezultāts neizpaliks... vnk vajag "piešauties"... ;)
Ceru, ka varēju palīdzēt.... lai veicas... ;)
nu es ar saviem ilgviljniem esmu laimiiga vaarda tieshakajaa noziimee, par savu matu apjomu suudzeeties nevaru , bet mani dabiigie mati viena skjipsna var buut lokaina , triis taisnas , tad atkal kaada nesaprotama loka, un katru riitu, ja veeleejos ar valjaa matiem iet , tad jaataisno vai aste jaataisa, pameegjinaat kaa ir ar ilgviljnjiem ...... super ,izmazgaa, salieku putas , zheleju un aidaa ..... tas ir man aatraak kaa taisnot .... jaa mazleit vairaak kopshana ( maskas u.t.t) , kad gribaas taa teikt uzpuceeties, ljoti patiik taisni mati, iztaisnoju ar taisnotaaju .....
nja es gan izaudzeeju savus ilgviljnjus , nogriezhu , tikai tad lieku jaunos ......
bet esmu laimiiga pashai arii chirkas patiik un man personiigi taa ir vieglaak .... mana friziere vienmeer priecaajas, ka ar visiem ilgviljnjiem , man mati vienalga veseliigi , protams apgriezhu regulaari galus , bet nu ....
manaa kolekcijaa ir kaadas 5 x bijushi un zinu ka driiz jau atkal likshu :)
nebaidies un pameegjini .... vecais labais teciens , mati jau nav zobi - ataugs :)
es noteikti pret... divas reizes ieliku ilgviļņus un pazaudēju gandrīz pusi matu garuma un veselīgo izskatu... līdz kāzām nezināju, kā vien matus atveseļot...
p.s. frizētava arī nebija nekāda kaktu...
Man škiet, ka tas kā mati reaģē uz ilgviļņiem, tiešām ir ļoti individuāli.
Man bija ļoti biezi un veselīgi mati, pēc ilgviļņu ielikšanas gada laikā pazaudēju divas trešdaļas matu... (tiesa, tas bija pusaudžu gados, kad grēkoju ar pienācīgu matu kopšanu). Kad mati nedaudz atauga, nogriezu zēngalviņu...
Matus atveseļoju un ataudzēju, taču agrāko biezumu tā arī vairs neesmu atguvusi. Man ļoti patīk lokaini mati, taču pēc iegūtās pieredzes, nezinu vai vēl kaut kad uz kaut ko tādu parakstīšos.
Tajā pašā laikā draudzene savos garajos matos liek ilgviļņus jau 10 gadus un mati ir brīnišķīgi.
jaa, mana mamma arii teica, ka iespeejams peec ilgviljniem mani pashas matos nebuus ne viena chiraka, bet kaa ir taa ir
un tas tieshaam laikam no matu struktuuraas atkariigs
manai draudzene , peec 3 ilgviljniem , mati taa arii palika chirkaini , nav vair jaaliek maaksliigi :)
aa es tik loti gribetu ilgvilnus, bet bail ka mani plaanie mati pavisam nokritis no galvas ;(