FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Ceļojumi un izklaide

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Citas tēmas

Mičošana! Pieredze par iecelšanu "jaunā pāra" godā..

T
Taureniitis 01.05.13. 13:59

Sveikas :)
lieta taada, ka iisti nesaprotam, ko iecelt "jaunaa paara godaa" peec tam, kad esam nomichoti..
Starp radiem, draugiem nav taadu ljoti stabilu paaru, kas nav preceeti vai arii jau reiz nebuutu michoti! Vaditaja ieteica michot vecaako maasu (shobrid vinjai nav attiecibu), atsaucoties uz senlatvieshu tradicijam, ka pirmajai agraak obligaati bija jaaprecas vinjai..un tikai peec tam paareejaas maasas! No saakuma shkjita jauka doma.. Bet tagad saaku domaat- vai es vinjas vietaa butu prieciga, ja mani michotu vienu pashu (?)..nez..
Varbut kadai no jums ir pieredze liidziigaa situaacijaa?!? Kaa dariit juusupraat- vai michot maasu, vai tomer kaadu draugu paari ( kas lai ari nav ar "kopaabushanas garantu", bet shobriidir kopaa)?

12 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
MaijaG 24.07.13. 12:41 | Kāzu datums: 10.08.2013

Mums arī nebūs "jaunais pāris" - tieši tāpat nav īsti neviena piemērota un turklāt savu īsto plīvuru būtu ar mieru atdot tikai māsai vai ļoti tuvai draudzenei, kas to patiešām novērtētu. Speciāli pirkt vēl vienu tikai dēļ tradīcijas man neliekas forši. Īsti nezinu, kam nodos manu plīvuru glabāšanā, to izdomās vedēji, bet man tas liekas visjaukākais risinājums.

BET jūs jau varat skatīties, kas noķer pušķi un mežģīni, jo vairākās kāzās ir redzēts, ka tieši pāris noķer - arī pašai man tā gadījās. Ja tā sanāk, tad arī varēsiet iecelt "jaunos", ja ne, tad nekas traks jau nebūs. Mičošanas galvenā būtība taču esat jūs paši - no līgavaiņa un līgavas esat kļuvuši par vīru un sievu! :)
P.S. Man arī liekas galīgi garām, ja mičo cilvēkus, kas nav pāris... Nekad jau nezini, kā pārējie viesi reaģēs - iepriekš taču nepiekodināsi, ka tas nav īsts pāris un "rūgts" nedrīkst saukt.

K
Kukainic 10.05.13. 20:54 | Kāzu datums: 24.08.2013

Nav jau obligāti jāieceļ "jaunais pāris" kā jau minēja pārējās meitenes! Mums arī nebūs jaunais pāris, jo īsti piemērota pāra vienkārši nav! Tiks mest pušķis un kājas lenta, bet tas jau nenozīmē, ka viņiem abiem jātiek pēc tam ieceltiem par jauno pāri utt., jo pušķas/lentas mešana tāpat notiks pēc mičošanas svinīgā "rituāla" :)
Un ja būtu māsas vietā noteikti būtu pret!

r
renateegle 10.05.13. 15:59 | Kāzu datums: 31.08.2013

Es tiku tādā pašā veidā mičota un neviens nesauca rūgts, jo bijā kāzu vadītāja, kas vadīja visu procesu, līdz ar to, viesi bija ieinteresēti kas notiks tālāk :) un neviens pat neiedomājās ko tādu teikt :) viss bija skaisti izdomāts un man tas bija liels, patīkams piedzīvojums :)

R
Rockn´roll_Bride 10.05.13. 01:52 | Kāzu datums: 19.07.2013

viesi automaatiski sauc ruugts. Un njemot veeraa ka es parasti neesmu baigi juuteliigaa uz tadaam situaacijaam, nespeeju iedomaaties ko dariitu cilveeki kas ir..

r
renateegle 09.05.13. 18:53 | Kāzu datums: 31.08.2013

Mēs mičosim to meiteni, kas noķers pušķi, un to džeku, kas noķers kājas lenti, tad arī uzliksim plīvuru, bet nekāds rūgts vai tamlīdzīdzi nebūs.Tas būs jautrībai, lai norādītu, kuri tad būs nākamie :) Viss pasākums būs vairāk vērsts uz to, ka mes no līgavas un līgavaiņa pāriesim sievas un vīra godā:)

R
Rockn´roll_Bride 07.05.13. 01:38 | Kāzu datums: 19.07.2013

esmu bijusi situaacijaa, kuraa mani micho ar sveshu chali , jo es nokjeeru pushkji un vinjsh kaajas lentu. Tik stulba sajuuta, it sevishkji kad maneejais staav un skataas.. un tad protams visi sauc ruugts, vispaar nesapratu, kas pie vlena man buutu jaadara..

a
amorisita 06.05.13. 17:00

es biju kāzās, kurās mičoja vienkārši neprecētus, bet precību gados esošus jauniešus - vienu no līgavas puses, otru no līgavaiņa puses. Tas nekas, ka viņi nav pāris. Tas nekas, ka viņiem abiem nebija otru pusīšu. Šajās kāzās bija šāda "savādāka" kārtība.
Bet pēc būtības var jau arī iztikt bez tā Mičojamā pāra, ja reiz tādu nevar dabūt. Var izdomāt arī citādākus variantus.
Klasiskās mičošanas vietā var veikt to rituālu ar līgavas pušķa un kāju lentas mešanu neprecētajiem ciemiņiem. Ja nu obligāti vajag to Mičojamo pāri, tad nomičojiet tos, kas noķer līgavas pušķi un kājas lentu. Variācijas un scenārijus variet izdomāt visādus (ja nav stingri tautiskas un tradicionālas kāzas pēc visiem kanoniem).

i
ilze_egle 06.05.13. 10:03 | Kāzu datums: 05.01.2004

Mičot māsu nevajadzētu- jebkuram cilvēkam, kas nav atradis savu otru pusi, būtu pazemojoši atrasties tādā situācijā.
Laba izvēle būtu mičot to pāri, kas tam piekrīt- kāda starpība- stabils vai nestabils pāris, iepriekš mičots vai nē. Visa tā mičošana tāda ākstība vien ir. Un ja neviens nepiekrīt, nu tad iztieciet bez jaunā pāra mičošanas.

a
anderjo 02.05.13. 20:04 | Kāzu datums: 18.05.2013

Un kāpēc gan arī bez tā visa neiztiktu? Ne jau vienmēr viss ir vajadzīgs, tikai tāpēc, ka tā parasti pieņemts... Mums tāda pāra nebūs.

K
Kotence4 02.05.13. 12:58

Es varbut nevienu nemicotu un pieturetos pie bonijaunklaids piedavata scenarija vai kaut ka lidziga...
Jo vecakas, neprecetas masas micosana tiesam neliekas tas labakais variants..ari ja mans jaunakais bralis vai masica butu precejies pirms manis sadu "godu" vina kazas negribetu nekada gadijuma....tapat jau masai noteikti naksies kazas uzklausit jautajumus" ..a kad tad Tu?".."vai tad nav neviena nopietna nemeja?"..utjpr:)
Ne nu protams, ja masai ir arkartigi izcila humora izjuta, super bieza ada un vispar pofig tad jau var...bet gan jau vina ari tikai cilveks vien ir.

bonijaunklaids 01.05.13. 23:59 | Kāzu datums: 03.08.2013

nav jau arī obligāti jāiecēl kāds jaunais paŗis! kā jau kakene99 minēja- ticējumi un paraši it cik vien uziet.
Mēs plānojam,ka manu plīvuru nodosiem galabāšanā vīramātei, bet sievas mātei tiks par miemiņu vīra piespraude (būs no sausziežiem,kas var ilgi stāvēt) -to var diktam smuki emocionāli pasniegt- īpaši plīvaru atdošanu-lai nu galābā ,kā atcuraugu, kā savu vedeklīņu lolo...(labi mazliet paŗspīlēju.... bet nu idejiski)
ja ieceļat savstarpēji nesaistītus paŗus- noteikti nelieciet viņiem dejot kā jaunajam paŗi-tas radīs neērtas un divdomīgas situācijas.
Vienu pašu notiekti mičot nevajag-tas ar nebūtu patīkami (par māsu)..īpaši,ja viņa ir vecāka un bez nopietnām attiecībām-tas būtu diktam nekorekts mājiens ar sētas mietu...
bet tās jau tik manas domas...

k
kakene99 01.05.13. 14:08

Nu ticējumu ir ļoti daudz nav jāmičo obligati tachu pāri var jaunu puisi un jaunu meiteni kuri nav pāris bet abi piekrīt micošanai,,