FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu galds

Vakara vadītājs un fotogrāfs pie kopējā galda

e
elinao 03.04.13. 18:01 | Kāzu datums: 10.08.2013

Būšu ļoti pateicīga par padomu/pieredzi.

Kā darīt ar vakara vadītāju un fotogrāfu, vai arī viņiem ir jāparedz vieta pie kopējā kāzu galda?

Jo pēc idejas viņi taču nāk strādāt nevis izklaidēties. Bet atkal no otras puses, fotogrāfs strādās visu dienu un kaut kā necilvēciski turēt viņu visu dienu badā.

Paldies par viedokļiem jau iepriekš!

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
i
inita337 03.04.13. 18:21

Tiesi tádél mums nebús pie kopéja galda (jo vini ir mums nepazístami cilvéki - darbinieki), bet paédinásim tik un tá - to vini varés izdarít no darba brívajos mirklos blakus telpá.

J
Jasmoline 03.04.13. 19:19

Mūsu kāzās gan fotogrāfs, gan vakara vadītājs bija pie kopējā galda. Fotogrāfs tādēļ, lai var būt notikuma vietā, ja nu kāds labs kadrs ķerams un fotografējams. Un vadītājs tāpēc, lai var skatīt kā viss norisinās un pieņemt lēmumu, kad ko runāt vai darīt, jo ne viss vienmēr rit pēc plāna un uzrakstītā scenārija. Bet ja šie cilvēki ir citā telpā, tad var kaut ko palaist garām. Tas mans viedoklis. :)

LindijaK 03.04.13. 19:30 | Kāzu datums: 13.07.2013

Es arī īsti nezinu, ko darīt! :(
Mums svešs sanāk tikai mūziķis! Pārējie ir savējie, tāpēc nezinu, kā īsti darīt!

u
unigirl 03.04.13. 19:34

mums bija 2 fotogrāfi, video režisors, vakara vaditājs un muzikants, kuriem bija paredzets atsevišks galds sturītī kopēja svinību zalē, lai ir blakus notikuma vietā, bet ne pie kopīga galda.

kristapshercs 03.04.13. 19:34

Viennozīmīgi pie kopējā galda. Fotogrāfam, ēdot citā telpā, ir ļoti liela iespēja palaist garām kādu svarīgu brīdi, runu, utt.

e
elinao 03.04.13. 19:38 | Kāzu datums: 10.08.2013

Es konkrēti par svešiem cilvēks.

e
elinao 03.04.13. 19:41 | Kāzu datums: 10.08.2013

bet atkal, fotogrāfs nav nācis ēst un sēdēt pie galda tik pat ilgi cik tas pienākas un paredzēts viesiem..

k
kakene99 03.04.13. 19:45

Mums būs sveši cilvēki videooperators, fotogrāfs un muzikants un mes visus liksim pie kopēja galda , jo es nespeju iedomaties to skatu ka viņiem vajadzētu iet kur est atsevišķā telpā, nav jau tik dārgi tas prieks jo nevaru iedomaties ka mums fotogrāfs bildē no agra rīta līdz velaj naktij un mēs viņu barojam ar kadiem kartupeļiem kaut kur cita telpa viņiem ir smags darbs es domaju viņi ir nopelnījuši vietu arī pie galda tas ir tkai mans viedoklis

S
Sancis-Dancis 03.04.13. 20:15 | Kāzu datums: 27.07.2013

Izjūtam cieņu gan pret fotogrāfu, gan vakara vadītāju, gan muzikantiem, kurus paši brīvprātīgi esam izvēlējušies, tādēļ viņiem būs pieejams kopējais galds. Citi varianti šķiet "auksti" un tie manī radītu diskomfortu. Kopgalds nav tas, kas motivē darbu pārvērst atpūtā. Pamatā profesionāļi tomēr ir apzinīgi darba darītāji un nav nākuši pastrādāt kāzās, lai "brāļotos".

bonijaunklaids 03.04.13. 21:37 | Kāzu datums: 03.08.2013

kad par šo tēmu taujājām viesu namā-mums uz reiz atbildēja, ka tiem kuri strādās(mūziķi,foto u.c.) tiek klāts atsevišķi galds un arī cena mums nav jāmaksā pilna, bet gan 1/2- tā pie viņiem parasti notiekot.

Spicausis 03.04.13. 22:22 | Kāzu datums: 09.07.2014

Kaada no jums ir pajautaajusi pashiem muuzikjiem, fotograafiem utt. Kaa vinjiem ir eertaak un ko vinji veelas?

A
AndrisGunita 03.04.13. 22:27 | Kāzu datums: 07.09.2013

Gan fotogrāfe, gan vakara vadītājs sēdēs pie kopējā galda. Man tas liekas tikai normāli, un pat neapsvēru citu variantu, ka varētu būt atsevišķs galds. Lai arī viņi nāk uz darbu, par kuru mēs maksājam, bet tik un tā man gribas, lai arī viņi jūtas labi, nevis kā atstumtie. Es tā vienmēr esmu rīkojusies, ka dodu pakalpojumu sniedzējam ne tikai pienākušos samaksu, bet arī kādu šokolādi vai ko citu.

S
Sanciic 04.04.13. 08:38 | Kāzu datums: 16.08.2013

Mēs arī liksim pie kopējā galda, pat nebija ienākusi prātā doma, ka varētu likt kaut kur citur :)

B
Buciic 04.04.13. 09:46

Mums būs atsevišķs galds priekš muzikantiem, DJ, videooperatora, fotogrāfa, vadītājam, bārmenim. Mums svinību galda cena ir Ls 30 no personas un viņi visi man un līgavainim ir sveši cilvēki. Viņi strādā un par to tiks viņiem samaksāts.

B
Beata 04.04.13. 09:57

Fuu atradu! :) Zināju, ka bija tāds rakstiņš tepat precos, kur profesionāļi par to izteikušies. Pamatodami un apsvērdami visādus variantus, varbūt noder :)
http://www.precos.lv/raksti/kazu-planosana/article.php?article_id=3135562

bonijaunklaids 04.04.13. 10:13 | Kāzu datums: 03.08.2013

forš rakstin''s-viela paŗdomām!
bet katrs jau tā pat darīs, kā gribēs...

Burvigaa 04.04.13. 10:14 | Kāzu datums: 13.07.2013

Mums būs mazas kāzas un no šeit pieminētajiem algota tiks tikai fotogrāfe, viņu arī sēdināsim pie kopējā galda.

M
MaijaG 04.04.13. 10:27 | Kāzu datums: 10.08.2013

Fotogrāfam, manuprāt, labāk sēdēt pie galda, jo, kā jau te minēja, lai visu laiku redz, kas notiek un kamera ir gatavībā. Bet, ja ir iespēja, tad muzikantus un vakara vadītāju gan sēdinātu citā telpā, lai paši var arī atvilkt elpu, bet diemžēl mūsu viesu namā tādas vietas nav, tāpēc nāksies arī muzikantus pie galda sēdināt. Vienīgi ar ēdinātājiem jārunā par visiem šiem darbiniekiem mazāku cenu, jo muzikanti salīdzinoši maz sēž pie galda un tik daudz neapēd.

z
zuzuz 04.04.13. 11:42

Es domāju, ka tā ir katra paša izvēle, jo vienmēr būs tādi, kas sēdina pie kopējā galda, bet ir tādi, kuri tāpat aiziet paēst uz blakus istabu. Nav nekas traks, ja viņi arī aiziet paēst uz blakus istabu, jo viņi taču neskraidīs visu laiku ēst, bet 1 vai 2 reizes un tā neko garām nepalaidīs. Ja arī sēdinās pie kopējā galda, tad vienlaga viņiem ir ātri jāpaēd un jāiet darīt savs darbs, nevis vairākas reizes jāiet sēdet pie galda un ēst.

a
aniste 04.04.13. 11:47 | Kāzu datums: 13.07.2013

Es par to pat neesmu sākusi domāt :) Man sveši būs tikai fotogrāfe un 3 mūzikanti. Bet tā kā kāzas būs dārza svētku formā ar uzkodu galdu un lielo zupas katlu, tad gan jau viņi visi arī turpat ar visiem viesiem kopā arī paēdīs.
No pieredzes no citām kāzām, fotogrāfs sēdēja mums blakus galda maliņā un ik pa brīdim ķēra fotoaparātu un kaut ko bildēja, mūziķus pie galda gan neatceros, kāzu vadītāja arī bija pie galda.