Kāzu plānošana
Kāzu galds
Glāzes- cik un kādas?!?
īsti nesaprotu kā darīt ar glāzēm....- cik un kādas jāliek katram viesim? Tā, lai nav nokrauts galds...
No dzeramajiem mums būs šampanietis, vīns, šnabis, konjaks..un, protams, bezalkoholiskie..
cik atceros, pēc etiķetes, katram dzērienam jāliek sava glāze - ūdens, vīna, šampanieša obligāti, laikam arī mazā glāzīte degvīnam, par konjaku neesmu pārliecināta. Vai tad galda klājēji nezina kā pareizi??
Nu gan jau, ka zin, taču alkohols mums būs pašu gādātais, kā arī glāzes mēs īrēsim, nevis ņemsim no galdu klājējiem (viesu nama)..
Vnk mums būs ap 60 viesiem...un ja uz galda liekam katram dzērienam pa glāzei, tad sanāk, ka uz galda būs... 300 glāzes?!? :o
kāda pieredze citām, nu jau sieviņām, šajā jautājumā?
Mums tā arī bija.. Katram viesim bija 4 glāzes - sulas, vīna, degvīna, viskija un papildus vēl šampanieša, kuras uz galdiem nelikām, jo šampanieti dzēra tikai pie ierašanās viesu namā un tortes griešanas, ja liktu šampanieti uz galda, tad papildus arī glāzes, protams, saliktu uz galdiem.
Man liekas nepareizi un arī neērti dzert visu no vienas glāzes.
nē, nu ne jau gluži no vienas.... :D
Gribas skaistu galdu, nevis pārkrautu ar visu ko..tā jau ēdiens aizņem daudz vietas, ja vēl 300 glāzes..ui, bail iedomāties kāds būs kopskats..
Eah :(
vēl ir variants ( to mums ēdinātāji piedāvāja) likt glāzes tādās kā saliņās pie alkohola un tikai pāris (piemēram sulas un vīna) atstat katram viesim. P ārējos dzērienus jau katrs izvēlas, ko dzers un tad arī atbilstoši glāzi var paņemt. Es tik nezinu kā tas varētu izskatīties. šajā variantā viņas var nelikt tik daudz, jo visi jau nedzers vienu un to pašu.
Vai tad tev alkohols stāv atsevišķi, ka glāzes var nelikt uz galda, bet pie alkohola?
Mums teiksim ir klāti galdi un arī alkohols atradīsies uz galda, sākumā pa 1 pudelei uz katra, kur viesmīļi papildinās pēc nepieciešamības. Būtu stūlbi, ja viesi apsēžas pie galda, un kad nu grib teikt pirmo tostu, tad viesis paliek stūlbā situācijā jo nav paņēmis priekš sevis glāzes.
Protams glāzes būs daudz uz galda, bet tā tas pieklājas, nav taču "furšets". Vēlāk viesis var palūgt viesmīlim novākt tās glāzes kuras viņam nebūs nepieciešamas. Var iztikt ar vienu glāzi sarkanajam vai baltajam, bet pārējiem dzēriniem gan vajadzētu būt.
Mums katrai personai bija 4 glāzes - sulai, šampanietim, vīnam un mazā glāzīte stiprajam. Visam atradās vieta uz galda.
viss alkohols arī atrastos uz galda un glāzes blakus tam. ;) Bet nu kā jau teicu mums arī bija 4 glāzes katram viesim un, manuprāt, gan izskatījās labi, gan bija ērti.