FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu galds

Ēdienkarte

i
inita337 28.05.13. 00:05

Kāda ir Jūsu kāzu mielasta ēdienkarte?
Lieta tāda, ka izvēlējāmies ēdinātājus, kuri piedāvā standarta ēdienkarti, kas manā skatījumā ir neduadz konservatīva, bet zinu, ka viņi ir atvērti pasniegt arī kaut ko citādaku/interesantāku, kas nepārsniedz izmaksas.
Man trūkst ideju viegli, bet interesanti pagatvajamiem ēdieniem, ko pasniedz uz kopējiem traukiem.
Pati daudz gatavoju un es "baudu ēdienu ar acīm", tādēļ manas idejas der pa porcijām servētiem ēdieniem, bet ne šoreiz...
Padalieties ar idejām, lūdzu, ko pasūtījāt/pasūtīsiet savās kāzās, cenām ap 15 ls/pers.

17 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Spicausis 28.05.13. 14:37 | Kāzu datums: 09.07.2014

Jaa, mani arii shis jautaajums interesee, gan drusku citaa aspektaa. Es labpraat gribeetu uzreiz uz shkjiivjiem serveetu eedienu, 3 kaartas. Mees ar liigavaini esam vienojushies par vieteejiem produktiem, bet tas, ko man gribeetos ir kombinaacija starp tradicionaalu un radoshu. Turklaat kaa pirmo eedienu man ljoti gribeetos serveet " sodd", kas ir tradicionaala zupa manaa norveegjijas pusee un man ljoti asocieejas ar gjimenes godiem. Meegjinu atcereeties visaadus kulinaarus smalkumus, ko mana vecvecvecmaaminja taisiija, praataa naak buberts, rollmopshi un sklanduraushi. Ir veel kaadas idejas?
Inita337 - baklazjaani ar tomaatu pesto - sagriezj shkjeelees baklazjaanus, apsmeeree ar pesto un pamarinee vismaz stundu, tad cep uz pannas vai grilla. "Pestupelji" - izvaara kubinjos savgrieztus kartupeljus, nokaash, pievieno bazilika pesto un kapaatu rukolu. Vistas filejas iesmi ar zjaaveetaam, meerceetaam aprikozeem, pastas salaati - pasta, kjirshu tomaatinji, svaigi zaljumi, gurkji, paprika, fetas siers, oliiveljja, balzamiko. Taadaa garaa vai tu biji domaajusi kaut ko citaadaaku?

i
inita337 28.05.13. 17:43

Spicausis, já, ká naglai uz galvas!
Man vajadzetu 3 galas édienus - zivs, vista, cúka vai liellops. Un 3 piedevas - kartupeli, rísi, dárzeni, bet ne parasti pliki. Un salati aukstajam. Kartupelus es esmu izdomájusi péc vienas TVnet noskatítas receptes. Rísus varetu ká GanBei pasniedz - vnk ar lociniem vai ar dárzeniem. Bet ko lai tvaicetiem dárzeniem pievieno, un kádus dárzenus, lai nebútu "parastie" - to vél neesmu izdomájusi.
Par vistu uz iesmiem izklausás labi, tikai par iesmiem janoskaidro.
Salatu ideju arí noteikti so paturésu prátá, aukstajam galdam kádus 4 vajadzetu kopá... Esmu izdomajusi mocarellas, tomátu, pesto, bet tos domáju vairák brokastu galdam...
Tev, Spicausi, gan laikam nevarésu ieteikt tádá stilá...Nenák nekas prátá táds.

R
Rockn´roll_Bride 29.05.13. 16:43 | Kāzu datums: 19.07.2013

Spicausim - es sev domaaju par omleshu zupu (sagriezta plaanas omletes pankuukas streemeliites buljonaa) tas ir ritiigs kurzemnieku (Talsu puses) kaazu un beeru eediens, un man vienmeer licies ka man vajag, jo man tas ir ar noziimi, bet daudzi taadu nezin un vinjiem kaut kas jauns ( liigavainis , kursh ir no Liepaajs ar par taadu nekad nebija dzirdeejis) nezinu gan vai Liepaajs pavare ar taadu zinaas.. Un vispar cik daudz es tur varu izveesties ar specpasuutiijumiem.
Bet no taadiem oomiish glaunajiem eedieniem, man naak atminjaa visaadi galjas tiitenji un galjas ruletes pildiitas ar visaadiem briinumiem. Visa veida plaatsmaizes... mm rabarberu plaatsmaize..

Inta337 - interesanta alternatiiva zinaamajaam piedevaam var buut olu nuudeles ietaisiitas jau meerciitee ar piedevaam. kjiinieshu vai Taizemieshu gaumee.. vinajs var buut tikaia ar daarzenjiem un atsevishkji klaat pievienojama galjinja streemelees vai juuras veltes..

R
Rockn´roll_Bride 29.05.13. 16:47 | Kāzu datums: 19.07.2013

Spicausi - veel kaut kas uuber latvisks - rupjmaizes kaartojums .. Aa un veel jums noteikti vajag kjiploku grauzdinjus kaa uzkozjamos pie alus, cik es esmu te taisiijusi aarzemniekiem ljoooti garsho .

Spicausis 29.05.13. 19:43 | Kāzu datums: 09.07.2014

Plaatsmaizes, spekja piiraagi un sklanduraushi buus. Rosolu arii dikti gribeetos. Kjiplokmaizes - check!:) to norveegju zupu te tirgo spainjos sasaldeetu, kas noziimee, ka ja mees baigi gribam, tad jaaved ziemaa ar mashiinu un saldeejamaa kastee. Es arii esmu no Liepaajas un par to omletes zupu nekad nebiju dzirdeejusi, bet izklausaas riktiigi kruti un iisteniibaa arii sameeraa vienkaarshi. RnrB, Kas jums taisiis eest?
Vakar bija diskusija par to, ko eest un taa, jo buus tak karsts un kartupeljus un kotleti buus gruuti eest, bet nu dikti jau gribeetos taadaa tradicionaalaa garaa. Mees dikti gribeetu, lai ir latviski un ar latvisku garshu, bet tomeer savaadaak. Taa kaa "pastnieka maajaa" piemeeram eest taisa. Trakaakais, ka mums buutu tie eedinaataaji shovasar arii jaatrod, jo ziemassveetku briivdienaas nebuus laika ar to kraameeties

e
elona 29.05.13. 19:51 | Kāzu datums: 22.06.2013

per rupjmaizes kārtojumu runajot, mums bija doma pasūtīt kāzu kūku, kas garso kā rupjmaizes kārtojums. Viņai ir rupjmaizes biskvīts. ļoti garšīgi.
No saldajiem ienāca prāta - debess manna jeb uzpūtenis :)
Buljons ar olu strēmelītem, jā, tādu zupu tiesam ēd Talsu pusē. man gan likās ka visur Latvija tadu vāra :D Man sķiet ka ēdieni ar grūbam ir atkal nākuši mode. Vismaz paskatoties Latvijas garšu, ko rādīja TV3, tur kā piedevas taisīja grūbu risoto utt.Grūbu risoto varetu būt labs aizstājējs piem., ierastajam risoto ko gatavo no rīsiem.

R
Rockn´roll_Bride 30.05.13. 00:16 | Kāzu datums: 19.07.2013

Mums taisiis viesu namaa .. priekshniece ar paliigiem (Chillinnaa). Es domaaju kaut kaadu karpeli jau vajag, ja taa ir visa diena, civleekam jau vismaz vienreiz dienaa vajag kaartiigi paeest silto.
Mums vienu laiku bija doma par cuukjiiti uz iesma, tas taa ritiigi pa latviskajam !

e
elona 30.05.13. 15:02 | Kāzu datums: 22.06.2013

Viesu nams piedava ļoti plašu ēdienkarti, mēs izvelējāmies no katras gaļas pa veidam - cūkgaļas cepetis ar dažādiem pildījumiem, vista ar sieru, zivs fileja grieķu gaumē, liellopu gaļas karbonādes liekas bija kādā mērcē.
Piedevās - vārīti kartupeļi, rīsi, ziedkāposti siera mērcē, grilēti dārzeņi, svaigu dārzeņu salāti
Salāti - ierastie gaļas salāti, salāti ar vistu akninām,salāti ar pākšu pupiņam un saulē kaltētiem tomatiem, cēzara salāti, cepeša salāti un 2 veidu saāti ar zivīm.
Uzkodas - zivis, siers, olīves, dārzeņi, gaļas plate, augļi, lavaša rullīši, garneles.utt. Diezgan daāādas uzkodas centamies ņemt, lai visām gaumēm.
Kūka un saldais.

Nu kkā tā!

M
Manemune 17.06.13. 10:29 | Kāzu datums: 31.08.2013

Man ar tām tradīcijām sanāca smieklīgi - izrādās ēdinātāji Kurzemē neko nebija dzirdējuši par Latgales puses tradīciju pasniegt štovētus kāpostus otrajā dienā kā zīmi, ka viesiem beidzot jāprotas kaunu un jādodas mājās :))) Un piedāvāja kāpostus uzreiz pie siltā galda un kartupeļiem. No sērijas - nu, paēdāt? Nu, tad žigli mājās! :D Tagad sēžu un domāju, ko likt štovētu kāpostu vietā? Kaut kādu sautējumu? Kādus grillētus dārzeņus?

Spicausis 17.06.13. 23:00 | Kāzu datums: 09.07.2014

Bet ja eedinaataaji nezinaaja, kur garantija, ka viesi zinaas? Un var jau tak to arii taa interesanti apspeeleet un paarveerst jokaa visiem paskaidrojot, ka jaaeed kaaposti un jaadejo liidz riitam, nevis kaut kur jaabrauc :) no otras puses siltaa vasaras vakaraa griileeti baklazjaani vareetu garshot labaak par kaapostiem. Kas jums taisiis eest? Kas veel eedams buus?

M
Manemune 05.07.13. 02:28 | Kāzu datums: 31.08.2013

Viesi ta no Latgales (vismaz manējie), viesi zina. :)
Ā, interesanta lieta, par ko man ieteica padomāt - karstums vasarā, kura dēļ ir ēdieni, kas drīz vien sakūst, piemēram dažas siera šķirnes, vai atsulojas - daži salāti. Jo jāballējas ta visu nakti un ik pa brīdim ko gribas uzkost. Un ķiploku grauzdiņi arī nav īpaši laba doma - smirdēs i mutes, i visa zāle drīz vien.

E
Eiinjux 05.07.13. 09:25 | Kāzu datums: 20.07.2013

Nu ja jums ir viesu mājā, tad jau tur iekšā nebūs tik silts kā ārā :) mums viesu mājā ir pietiekami vēss un ēdieniem nekas nenotiks. Vienīgais guļbaļķu mājas gan var ātrāk uzkarst nekā ķieģeļu/paneļu. Bet ēdieniem jau nu toč nekas nenotiks. Ja vien tev nav ārā ēšana paredzēta :) mums pat ārpusē viesiem būs furšetes galdiņš plānots, saimniece pat neieminējās ka kaut kas varētu sabojāties vai izkust :)

k
kakene99 05.07.13. 13:10

Pirmo reizi dzirdu , lai lagale tāda tradīcija būtu, intereses pēc pat vecmammai pajautāju viņa ar pirmo reiz dzird par tiem kāpostiem ko tādu:D

Burvigaa 05.07.13. 14:57 | Kāzu datums: 13.07.2013

nezinu, kura reģiona tradīcija, bet arī esmu dzirdējusi par skābu kāpostu zupu. tā kā diez vai tas ir izdomājums ;)

K
Kace 05.07.13. 21:52 | Kāzu datums: 19.07.2013

Meitenes, ar tiem rosoliem, kas stav visu nakti, esiet uzmanigas - principa ediens, kas ir apstradats (samaisiti salati, zupas, silditas galas, utt) var istabas temperatura stavet tikai tris stundas. Nesaku, ka vienmer un viss uzreiz jamet ara, bet biezi vien risks ir diezgan liels. Es noteikti negribetu, lai manas kazas viesi saindetos ar visu nakti uz galda stavejusu rosolu.

Tas taa, off topic, bet varbut ir mazliet viela pardomam - it seviski jau vasaraa...

k
kakene99 05.07.13. 22:09

Nu man jau liekas , ka skābu kapostu zupa kazās tas ir garām, vismaz es to tiešām neliktu sava ēdienkartē, bet katrs jau dara kā vēlas

Spicausis 06.07.13. 16:22 | Kāzu datums: 09.07.2014

Noleemu par shito veel nesaakt satraukties, bet vispirms atrast viesu maaju, eest taisiitaajus un tad satraukties :))) ir gan doma visaadus rosoljus serveet saaljo grozinju veidaa un tad jau var uz galda likt pa druscinjai un biezji papildinaat.