Kāzu plānošana
Kāzu galds
Izvairieties- Anna Panna
Cilvēki, nu tas notika arī ar mani - divas nedēļas līdz kāzām mani uzmeta kūkas cepēja - konditoreja ANNA PANNA! :(( Komunikācija ar šo konditori visu laiku nav bijusi veiksmīga - meitene neatbild uz epastiem, Facebook ziņojumiem, zvaniem, rodas iespaids, ka savu klientu viņa neciena un nav ieinteresēta sadarboties. Savu pasūtījuma tāmi es tā arī neesmu sagaidījusi, kaut esmu atgādinājusi vismaz piecas reizes. Pasūtīju mazo pasūtījuma partiju, lai iztestētu, iepriekšējā darba dienā vēlreiz sazvanījos, lai gūtu apstiprinājumu, ka viss būs, viss spēkā, un ko jūs domājat? Kad vajag saņemt pasūtījumu, no rīta saņemu sms, ka tas nav iespējams, nav sagatavots. Tagad divas nedēļas pirms kāzām saņemu epastu, ka veselības problēmu dēļ nevar uzņemties kāzu pasūtījumu. Es saprotu, ka dzīvē ir dažādas situācijas, bet tādā gadījumā viņai būtu jāsameklē mums kāda alternatīva vai vismaz normāli jākomunicē ar savu klientu.
Vārdu sakot, silti iesaku izvairīties no šīs konditorejas, ja vien negribat kāzu dienā palikt bez kūkas, jo - kas zina, kas meitenei vēl var atgadīties tieši jūsu kāzu priekšvakarā? Ja tomēr riskējat - slēdziet līgumu ar atrunātu kompensācijas apmēru pasūtījuma neizpildes gadījumā. Par šo visvairāk nožēloju un atzīstu savu kļūdu - būtu līgums, būtu no šīs situācijas izgājusi vismaz ar peļņu. :D
Un ja nu meitene slimnīcā? Tu, esot slimnīcā, uztrauktos par kaut kādiem pasūtījumiem un steigtos atbildēt uz sms? Mazliet empātijas arī vajadzētu.. Ja tik ļoti satraucies, ka viss nenotiks tā kā esi iztēlojusies, tad varbūt jānoslēdz līgumi par visu ar kāzām saistīto? Arī ar vedējiem par soda sankcijām, ja šķīvis neplīsīs tik gabalos, cik gribi, ar muzikantiem, ja šķībi nolaidīs kādu noti, ar viesiem, ja kāds piedzersies utt? Es kūku dabūju pasūtīt no citas cepējas 4 dienas pirms kāzām tikai tāpēc, ka iecerētā teica, ka tik lielas medus kūkas necep, kaut gan zināms, ka visi citi tāpat viņas saliek kopā pa gabaliem. Tāpēc nav jāpiesārņo internets ar sūdzībām pa labi, pa kreisi. Ceru pēc Tavām kāzām no Tevis saņemt kādu labu vārdu par kādu pakalpojumu sniedzēju, ne tikai kritiku.
It kā no vienas puses neforši, bet no otras- visādi dzīvē gadās.
Varu padalīties ar to, ka 3 mēnešus pirms kāzām esmu bijusi spiesta nomainīt fotogrāfu, jo pirmais variants uz ziņām atbildēja ātri, bet satikties nespēja 3 mēnešus. Man apnika un sāku meklēt cilvēku, kurš būtu ieinteresēts ar mani satikties :)
signarins, es atzīstu, ka dzīvē var gadīties dažādi, bet tici vai nē, mani kā klientu tas neinteresē. Es maksāju naudu un gribu saņemt pretī kvalitatīvu pakalpojumu, pie tam es neesmu no tām līgavām, kuras grib saņemt zilus brīnumus, bet maksāt par to kapeikas. Tā kā es pati strādāju ar cilvēkiem, es zinu, kas ir labs klientu serviss, no manis to prasa un es savukārt to prasu no citiem. Var notikt jebkas, tāpēc šādā gadījumā ir līgums, kurā ir paredzēta vai nu materiālā kompensācija, vai pakalpojumu sniedzējam ir pašam jānodošina alternatīva - šajā gadījumā konditoreja, kura uzņemtos šo pasūtījumu.
Neuzskatu, ka es lieki piesārņoju internetu, jo kādai līgavai tas noteikti liksies svarīgi. Tavs piemērs par medus kūku jau vēlreiz pierāda to, ka visas problēmas rodas no neizrunātiem noteikumiem.
AL_kvadrātā, mums LV vispār komunikācija ļoti klibo, rodas iespaids, ka atsevišķi pakalpojumu sniedzēji vispār nav ieinteresēti sadarboties. Piemēram, Tavs fotogrāfs, vai viens ļoti labs un zināms LV florists.
Es pilnība saprotu, ka dzīvē visādi gadās, bet ir atšķirība, kā to pasaka un kā situāciju atrisina! Mani vnk uzmeta. Es domāju, ka tas ir mans pienākums brīdināt pārējās, jo man vismaz vēl ir laiks sameklēt citu konditoru, bet ko es darītu, ja man pēc divām dienām jau būtu kāzas? Laikam pati kūku ceptu! :))
Man tieši gadījās, ka sarunātais bārmenis kādu laiku pirms kāzām ar veselības problēmām nonāca slimnīcā - taču viņš pats ar mani sazinājās un bija jau sameklējis aizvietotāju! Tāpat arī fotogrāfe apstiprināja, ka gadījumā, ja nu viņai pēkšņi kāds forsmažors, tad aizvietotājs atradīsies. Ja pasūtījumu vienkārši atsaka, tad Sunlight_Fairy ir pilnas tiesības par to būt neapmierinātai un brīdināt citus potenciālos klientus.
Kaut reizi padomājiet no tā otra cilvēka puses. Ja tas ir uzņēmums, tad visticamāk tur būs atstrādāti šādi gadījumi. Ja tas ir privātais, tad diez vai viņam ir sekretāre, kas, piemēram, komas gadījumā, var atbildēt, kāpēc pakalpojums nevar tikt sniegts. Ir gadījumi, kad sliktas plānošanas dēļ vai vienkārši nekvalitatīva servisa dēļ rodas pārpratumi un izjūk iecerētais. Bet veselība ir veselība. Tad jānoslēdz līgums, kurā atrunātas arī soda sankcijas par to, ka samaksā par pakalpojumu arī tad, ja kāzas atceļas. Nevar visu vērtēt tikai no vienas puses! Cilvēks saslimst, kā rezultātā nevar nopelnīt un viņam vēl kašķīgas līgavas krīt virsū un pieprasa soda sankcijas. Novēlu nevienai nenonākt tādā situācijā!
Signarins, rodas iespaids, ka tu to Annu dikti aizstāvi, varbūt tavā kāzu plānošanā tas bija normāli, ka kāds neatbild, vai 4dienas pirms paziņo, nebūs tev kūka. Ja cilvēks ir komā viņš pēdējā brīdī nesūta sms, vispār jau.
Ja cilvēks ir sarunājis, viņš paļaujas, ka pakalpojumu saņems, nevis dzīvo bailēs būs vai nebūs.
signarins, bet loģiski, ka līgumā tiek atrunātas arī soda sankcijas gadījumā, ja pāris atceļ kāzas, tas taču ir abpusējs darījums. Parasti arī avansu iemaksā, lai garantētu, ka darījums notiek. Līgums aizstāv abas puses un padara attiecības skaidras un saprotamas!
Man ir tiešām žēl, ja kādam gadās problēmas, bet es kā klients nevēlos, lai mana sadarbības partnera privātās problēmas ietekmē manu pasākumu. Nevēlos izklāstīt detaļas, jo nebūs korekti no manas puses, bet varu pateikt, ka cilvēks nav komā un ir spējīgs komunicēt. Tieši tā, uzņēmumam ir atrunāta rīcība šādā gadījumā, tāpēc es aicinu līgaviņas uzmanīties un atrunāt šādu situāciju arī, sadarbojoties ar privātu piegādatāju.
Labs piemērs ir mans DJ, kurš pats nodrošina līdzvērtīgu kolēģi gadījumā, ja kas atgadās, tas ir arī mums līgumā atrunāts, tāpat arī Crexcrex minēja pozitīvus piemērus. Neviena taču negrib meklēt konditoru/mūziku/fotogrāfu pāris dienas pirms kāzam, kad stresa jau tā pietiek! Ja šī situācija no konditorejas puses tiktu atrisināta šādi, nebūtu ne mazāko pretenziju no manas puses.