FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu galds

Kā izskatījās/izskatīsies Jūsu kāzu galds?

S
Signy 03.02.15. 10:46 | Kāzu datums: 05.09.2015

Neesmu bijusi iepriekš neviens kāzās, tāpēc varbūt kādam šis jautājums šķitīs muļķīgs.

Kā izskatījās/izskatīsies Jūsu kāzu galds? Runa ir tieši par ēdienu. Vai viss ēdiens bija uzreiz uz galda vai arī bija tikai dekori un ēdienu pienesa klāt katram?

Manas problēma ir tāda, ka nespēju iedomāties visu silto, auksto ēdienu uzreiz uzliktu uz galda, kur vispār vēl vieta dekoriem un katram šķīvim. Skatoties bildes daudz kur redzu, ka uz galda ir tikai dekori un katram sava vietiņa noformēta un tad attiecīgi, laikam arī ēdienu pasniedz katram atsevišķi.
Vienkārši pastāstiet lūdzu kā tas viss notiek saistībā ar ēdieniem.

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
S
Signy 04.02.15. 09:08 | Kāzu datums: 05.09.2015

Paldies,meitenes par komentāriem.
Jūs vismaz apstiprinājāt to, ka ir normāli arī, ka viss stāv uz galda jau.
Šikas kāzas mums nebūs, atmosfēra būs neformāla. Tāpēc, lai man mazāk rūpju un mazāk lietas par ko domāt, tad lai paliek tas standarta variants. Galvenais, lai viesi ir paēduši, apmierināti un gatavi iesaistīties ballītē.
Uz galda īpaši ar dekoriem neaizraušos. Doma ir apgāztas vīna glāzes, kurām apakšā ir ziedi, pa virsu sveces un tad vēl pa vidu sabērt kāzu krāsā akmentiņus un kaut kur kādu ziedu vāzi.

e
eviii 03.02.15. 23:37 | Kāzu datums: 25.07.2015

jautājums it nemaz nav muļķīgs, jo, neatkarīgi no galda formas, ir četras klasiskās ēdienu pasniegšanas metodes viesmīlības nozarē (amerikāņu, franču, angļu vai krievu apkalpošanas veids). Bufete ir atvasinājums. Katrai savi plusi, savi mīnusi. Latviešu valodas avotos ļoti skopa informācija ar katra veida aprakstu.
Un, lai neizvērstu garu aprakstu, teikšu, ka vislabāk šo jautājumu izrunāt ar izvēlētajiem ēdinātājiem. Jo ne visi ēdinātāji varēs piedāvāt pašu augstāko viesmīlības standartu ēdiena servēšanā, un ne visos gadījumos tas ir nepieciešams. Jāizvērtē vai kāzu svinību stils ir formāls vai neformāls, svinību vietas īpatnības, un, protams, savas vēlmes.

Ir pieklājiīgi dot iespēju viesiem laicīgi ziņot vai būs kādas īpašas prasības (veģetārieši, alerģijas). Esmu bijusi kāzās, kur veģetārietis tā arī aizgāja no galda nepaēdot.

C
Christie 03.02.15. 20:57

Jā, Zviedru galds arī ir labs variants. bet varbūt tādām mazākām kāzām, kur nav briesmīgi daudz viesu :) Citādi baigās rindās jāstāv pēc ēdiena. Atceros, ka biju pie radiem ārzemēs, bijām kāzās 80 viesi un visi stāvējām rindā :) Tā jau forši tas Zviedru galds, ļoti labi, ka pats visu vari izvēlēties un uzlikt cik gribas. bet tā rindā stāvēšana bija diezgan ilgs process..

C
Christie 03.02.15. 20:54

Kā kurās kāzās, droši vien atkarīgs kur notiek kāzas, cik viesmīļu, cik smalki to visu vēlās utt :)
Visbiežāk ir, jau iepriekš pieminētais variants, kad uz galda jau ir katram visi nepieciešamie trauki, salāti un kaut kādas uzkodas. Tad pienes karstos ēdienus viesmīļi. Man liekas arī, ka šis ir pats vienkāršākais variants.
Esmu bijusi arī kāzās, kad nes jau gatavu porciju. Jā, visiem nesa vienu. Bet redzēju, ka atsevišķiem cilvēkiem bija savādākas porcijas. Tātad kaut kā varēja iepriekš sarunāt, ka ko citu dod ēst. Bet kaut kā to nepiefiksēju. Varbūt jaunais pāris iepriekš apjautāja viesus, bet līdz manīm kaut kā tā tas nenonāca :D Bet viss bij ok, garšīgi.

L
LaceBride 03.02.15. 20:17 | Kāzu datums: 09.08.2014

Mums bija zviedru galds, kopējais cilvēku skaits ap 30. Gribējām, lai viesi nav piesieti pie galda un visi var brīvi kustēties. Negribējām tradicionālo galdu, kas pilnībā aizpildīts ar ēdieniem un kur nav vietas noformējumam.
Uz kopējā galda stāvēja tikai dzērieni, glāzes un salvetes ar galda kartēm. Dekorējām galdu ar mazākām un lielākām vāzītēm ar ziediem un vairāku veidu svecēm ar mežģīņu motīvu. Bija ļoti labi - katrs piegāja pie zviedru galda telpas vienā malā un uzlika, ko un cik gribēja un papildināja pēc vēlēšanās.

e
eima 03.02.15. 18:38 | Kāzu datums: 12.09.2015

Piekrītu Crexcrex. Ir jābūt ko izvēlēties. Ne visiem ir vienādas gaumes uz ēdienu. Es domāju ka salātiņi un uzkodas var jau būt uz galda, un silto pienes. Klasiski, bet vienmēr ir bijis labi :)

C
Crexcrex 03.02.15. 13:55 | Kāzu datums: 10.05.2014

Visbiežākais kāzu galda formāts - katram viesim savi ēdamtrauki, bet uz galda pa kārtai tiek nolikti lielie šķīvji un bļodas ar ēdienu, no kā paši var izvēlēties, ko un cik daudz likt. T.i. parasti jau ir uzlikti salāti, un tad nes karstos ēdienus - kartupeļus, gaļas, siltos dārzeņus, katrs paņem tik daudz, cik grib, un var izvēlēties no vairākiem piedāvājumiem, piem., vistas vai cūkas gaļa u.tml. Parasti uz galdiem plāno tik daudz vietas, lai varētu šos lielos šķīvjus nolikt un ēdāji var sev uzlikt papildporcijas (tāpēc nevajag aizrauties ar galda dekoriem, nepakonsultējoties ar galdu klājēju!). Kad siltie ēdieni paēsti, traukus nomaina un uzliek aukstās uzkodas. Šis ir vienkāršākais risinājums, der arī tad, ja ir daudz cilvēku un maz viesmīļu.
Smalkāks variants ir, ka nes katram jau iepriekš sagatavotu porciju, bet neesmu tādu kāzās redzējusi, jo tam ir savi ierobežojumi - vajadzīgs vairāk personāla (līdz ar to dārgāk), kā arī viesi var neēst to vienu ēdienu, ko esat izvēlējušies (piemēram, veģetārieši, cilvēki ar alerģijām u.tml.). Bet pieļauju, ka tādu formātu pie mums izmanto ļoti reti un katrā ziņā ne klasiskajās "no pusdienlaika līdz nākamajam rītam" kāzās.

S
Signy 03.02.15. 11:52 | Kāzu datums: 05.09.2015

Siltais ēdiens bija visiem vienāds vai arī vairāki varianti, ko varēja izvēlēties?
Mums būs visiem viens kopīgs garais galds.

B
Buciic 03.02.15. 11:29

Mums uz galda no sākuma bija tikai trauki, tad atnesa visiem viesiem viena veida uzkodu. Tad nesa silto ēdienu, bet uz galda neatstāja neko. Tik cik katrs ko vēlējās no viesmīļu piedāvātā, to paņēma. Un tad vienā brīdī, pilnīgi nemanot, šķiet bijām rotaļās, viesmīļi ļooooti operatīvi nomainīja silto ēdienu šķīvjus un uz galdiem salika aukstās uzkodas. Dekors mums bija dālijas augstās vāzēs, viesi sēdēja pie apaļiem galdiem.