Kāzu plānošana
Transports
Vai kabriolets ir laba izvēle?
Sveikas meitenes, gribēju jautāt visām, kurām kazās bija kabriolets, kādas atsauksmes, labās un sliktās īpašības no Jūsu pieredzes.
Un vēl pie tā paša, kā ir ar mazo auto, kur ir tikai divas sēdvietas, t.i. tikai jaunajam pārim!
Esmu bijusi kāzās, kur jaunajam pārim bija kabriolets (sēdēju tajā arī mazajā ceļojumā, jo biju līgavas māsa). Savā ziņā - forši. Pa pilsētu braucām ar nolaistu jumtu. Īstenībā jau bija diezgan forši, bet....
Pa šoseju braucām ar paceltu, jo visiem svinīgi tērpi, meitenēm sataisītas frizūras un vējs pūš!!!
Kāpjot ārā pie tiltiem, bija tomēr nedaudz neveikla izkāpšana (vismaz man tā likās, jaunajam pārim neprasīju), jo mašīnai divas durvis. Man, kā priekšā sēdošajai, vienmēr vajadzēja izkāpt, atbīdīt krēslu,un līgavai bija jālien ārā. Pieļauju, ka zini pati, ka ērtāk ir izkāpt no aizmugures, ja mašīnai 4 durvis ne tikai 2. It sevišķi, ja Tev ir princeškleita....
Par mašīnām ar divām sēdvietām - nav pieredzes. Tikai zinu, ka es pati nevēlētos. Tomēr pēc ceremonijas visi iedzer šampanieti. Es tomēr grbētu ar savu jauno vīru saskandināt.
Tas tā - mana pieredze. Varbūt citām savādāka.
man vairākām draudzenēm bija divvietīgā mašīna un gan viņas bija apmierinātas, gan arī man ļoti simpātiski likās. Pašai diemžēl tā nesanāks, bet noteikti gribētu.
Ar to vēju jau ir piedzīvots.. lielā ātrumā jāceļ jumts.. :)
Jā, par ērtumu izkāpšanā var būt problēmas, bet kleita nav plānota "princešu"... :)
Nez, man efronas domas liekas jaukas.. tik vajag ko piemērotu sameklēt, atbilstošu mums!
Vēl ir svarīgi, kad tiek plānotas kāzas, lai gan ar tiem laikapstākļiem nekad neko nevar zināt.
Mums bija plānots kabriolets, bet pēdējā brīdī tas tikai mainīts uz džipu. Un labi, ka tā. Jo bija auksts un vējains, dažbrīd līņāja, tāpat nebūtu laiduši nost jumtu. Bet džips bija super ērts, iekāpšana, izkāpšana vietas daudz, nevajadzēja bažīties par to ka kaut kas saburzīsies vai vedējmātei pietrūks vietas viņas sagatavotajiem atribūtiem!
Kabrioletam laiks tiešām vēlams silts un jauks.. Tādu arī gribām! :) Bet diemžēl nekad nevar zināt, kāds laiks būs.. it īpaši, kad plāno kāzu datumu ļoti laicīgi, kā jau parasti tas ir! :)
Ceru, ka īstenosies plānotais un mums būs kabriolets!
Paldies par padomiem, ceru, ka vēl kāda padalīsies! :)
Mēs savās kāzās pagājušajā vasarā braucām ar 2-vietīgu retro kabrioletu. Ļoti patika! Vienīgais, ja ir jābrauc liels attālums, tad vajadzīgs apmest tomēr kādu zīda šalli ap matiem, jo mati visi iet pa gaisu :) Man gan nebija nekāda iestīvinātā fizūra un mati varēja droši plīvot, bet tomēr tāda pasprūrusi nedaudz izskatījos :D Bet nenožēloju, ka paņēmām kabriotetu! :) Un vīrs pats mani veda - tas bija tā daudz foršāk :) Tam kabrioletam bija arī uzliekams jumts, ja nu uznāk lietus.
Nomājām no Retro Rent - cenas ļoti pieņamams.
Te būs links ar mūsu iznomāto auto:
http://retrorent.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=112:-gaz-21-&catid=38:masinas&Itemid=53
Retrorent divvietīgais kabriolets ir superjauks! Bijām jau nolēmuši to izmantot arī savām kāzām mazam pārbraucienam, kas ilgtu ne vairāk kā pāris stundas. Atcerējos cenas, kad pagājušā gada nogalē skatījos, bija 20 lati par stundu, kas šķita pilnīgi pieņemami. Rakstot rezervācijas e-pastu, izrādījās, ka "ņemot vērā kopējo situāciju valstī" (!) cenas ir mainījušās un šīgada tarifs ir ne vairāk ne mazāk kā 300 Ls :-) Tiesa gan, tas uz visu dienu, jo pa stundām viņi vairs neiznomājot.
Paldies krix un Signe84 :)
Tāds neko braucamais izskatās.. :)
:( njaa tas gan nelāgi, ka tagad tik uz visu dienu! Summa jau traki liela. Mēs iznomājām uz pusi dienas par 100 ls (drošības nauda 200 ls).
Mazos pārbraucienos ir baigi forši, fotogrāfiem arī patīk, bet garākos, kur arī reāls ātrums jāuzņem, tomēr iesaku pacelt jumtu, ja negribas, lai frizūrai kaut kas notiek ;)
jaa, mums arii viens no variantiem ir BMW kabrio , bet arii ljoti baidos par izkaapshanu .... buus man princeshu kleita ....
bet tas ir tikai viens no variantiem , jo ikdienaa arii ne biezhi , bet sanaak ar kabrioletu pabraukt .....