FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

kāzas uz kuģa...

Bebiite 07.11.07. 07:01

Vai tas ir iespeejams un vai muusu likumdosana atbalsta precības uz kuģa,ja salaulaa kuģa kapteinis?Itkaa esmu dzirdeejusi,ka kuģa kapteinjiem ir shaada privileegija...

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
D
Digna 07.11.07. 08:52 | Kāzu datums: 01.09.2007

Civillikuma pirmās daļas (Ģimenes tiesībās) 53. pants nosaka, ka laulā dzimtsarakstu nodaļas vadītājs vai 51. pantā norādīto konfesiju garīdznieki, ja ir ievēroti laulības noslēgšanas noteikumi.

Saskaņā ar Civilstāvokļa akta likuma 2. panta 2.daļu ir iespēja reģistrēt laulību ārvalstīs Latvijas vēstniecībā.

Par kuģa kapteiņiem nekas likumos nav teikts.

a
aisha 07.11.07. 08:56 | Kāzu datums: 01.09.2007

Kuģa kapteinis driikst salaulaat, bet ne jau taapeec, ka kaads paaris izdomaajis, ka skaistaak buutu uz kugja to izdariit, bet vieniigi iipashos gadiijumos- piemeeram,ja tiek celjots vairaakus meeneshus un viens no paara ir uz naaves gultas vai tamliidziigi..

Africa 07.11.07. 09:38 | Kāzu datums: 21.07.2007

tas pārsvarā ir uz kuģiem, kas kuģo zem kādas citas valsts karoga, kruīza kuģiem utmldz.

D
Digna 07.11.07. 09:41 | Kāzu datums: 01.09.2007

Kuģa kapteinis var reģistrēt tikai dzimšanas un miršanas faktu, ko sasniedzot ostu iesniedz tuvākājā konsulārājā nodaļā vai valsts dzimstrakstu nodaļā, smagas slimības un ilgas būšanas jūrā, kuģa kapteinim pēc Latvijas likumdošanas nedot tiesības laulāt.

H
Harmony 07.11.07. 09:45

Man arī šķiet, ka laulības uz kuģa ar kapteiņa dalību nav Latvijas likumdošanā - tas vairāk uz ārzemju kruīzkuģiem un amerikāņu filmās.

D
Digna 07.11.07. 09:46 | Kāzu datums: 01.09.2007

Runājot par citām valstīm - laulības var noslēgt kā tik sirds vēlas uz kuģa, pļavā, mežā, helikopterā, pie jūras, okeāna...., galvenais pārliecinies vai valsts ir pievienojusies Hāgas konvencijai un tad tik jāuzliek Apostile un dokuments būs arī Latvijai saistošs :)

Nixie 07.11.07. 12:05 | Kāzu datums: 19.04.2008

Par Latviju nezinu, bet piemeram, kruiza kugi Stokholma - Helsinki (Silja line, jeb tagad jau Tallink), to kapteiniem ir tiesibas salaulat. Ir dzirdeti stasti. Viniem ir ari Honeymoon suite. Vienigais labam laikam jabut, jo ja patrapas siktigais vetrenieks, tad pasi un vel puskugis zali ;)

Bebiite 08.11.07. 05:33

Paldies par info... mjaa ljoti zheel,ka to Latvijaa nevar izdariit :(,gribeeju laulaaties uz juurasspeeku kuģa,jo draugs ir virsleitnants un vinjam darbs uz kuģiem. Taa,kaa bazniicas nesaista un ir dzirdeetas shausmu runas par dzimtsarakstu nodaljaam un attieksmi,tad tieshaam jaadodas uz aarzemeem :(,nju vismaz buus celjojums.

D
Digna 08.11.07. 08:22 | Kāzu datums: 01.09.2007

Diez kādus šausmu stāstus esi dzirdējusi par dzimstrakstu nodaļām? :) (vienu zini Cēsu zaks laikam bija nejauks).

Mana ceremonija notika Kuldīgas dzimstrakstu nodaļā - super! Tieši kā man vajag. Nekādi pliekanie dzejolīši vai demagoģiskas pamācības, viegla un atraisīta runa, milzīgs pluss ir tas, ka varējām sēdēt (bija tādi lieli krēsli kā karalim un karalienei ar skatu pret publiku) un tikai jāvārda un gredzena vilkšanas laikā piecēlāmies kājās, ja nesēdētu, man bija bail, ka nenoģibstu, ģībšana man nav sveša, turklāt pirms kāzām, dēļ uztraukuma kādas 2 nedēļas nespēju normāli ieēst un pāris dienas pirms kāzām vispār nekas negāja iekšā (un arī visu kāzu dienu, tā arī neko nenobaudīju no bagātīgi klātā galda - izņemot lasi).

No dzimstrakstu nodaļām nevajag baidīties, vienīgi varbūt, ja kāda iepatīkas pajautā šeit, kā katrā zaksā notiek :), iesaku arī noteikti paskatīties ārpus Rīgas, jo tur laulājas mazāk pāru, līdz ar to arī jaukāka attieksme, mēs bijām pēdējais pāris tanī sestdienā, ieradāmies nedaudz vēlāk un vadītāja teica, lai nesteidzamies, jo nav jau kur steigties :) Neredzējām nevienu citu pāri ne pirms mums ne pēc :)