Kāzu plānošana
Likuma burts
Pases maiņa
Sveiki! man taada nestandarta situaacija ar pases mainju:)kaa jau zinaams no 01.07.08 ar pasi kas izdota liidz 2002 gadam nevar izbraukt no valsts! mana pase izdota 2000 gadaa! sanaak lai peec kaazaam izbrauktu kaazu celjojumaa jamaina pase 2 reizes! 1 lai izbrauktu no valsts un 2 uzvaardu mainot! varbuut kaadai veel ir shaada situaacija un ko domaajat dariit?
kad tev kāzas un kad brauc ceļojumā? man ir līdzīga situācija... es pēc kāzām mainīšu pasi, to var izdarīt dažu dienu lakā par papildus samaksu, un tad braucu ceļojumā...
kaazas man ir 28.06.08 - taa ir 6diena un celjojumaa braucu jau 1dienaa! muljkjiiga situaacija sanaak:(
tad nu gan neko- būs vien 2x jāmaina. tā jau tāda pati situācija kā meitenēm, kurām pāris mēnešus pirms kāzām pasei beidzas termiņš. arī iznāk 2x mainīt.
Ceļojumā tak ar veco pasi tik un tā nedrīksti braukt... Vienu reizi tikai sanāk mainīt - jo, visas pases, kas izdotas pēc 2002. gada kāda tur datuma, būs derīgas arī pēc 1.jūlija.
Man ir ļoti līdzīgi- pāris mēnešus pirms kāzām pasei beidzas termiņš, bet pēc tam mainu uzvārdu- 2x jāmaina pase :)
Man arī pase ir izdota pirms 2002.gada, bet kāzas ir augustā. bet par cik mēs jūlijā taisamies braukt uz Igauniju, tad būs vien jāmaina pase divas reizes :) neko darīt :)
Bet tu jau ceļojumā vari aizbraukt ar pirmo reizi nomainīto pasi, bet uzvārdu pasē nomainī pēc kāzu ceļojuma :)
Lai veicas!
jaamaina jau buus 2x cita varianta jau nav:)))
Es arī gribēju lūgt padomu, kā ir ja man pasei termiņš beidzas 2013. gada 7.maijā un precos es 2013. gada 19. jūlijā, vai man pase ir jāmaina divas reizes?
Ja Tev pase ir izdota 2000. gadā, tad sanāk ka tagad Tu dzīvo ar nederīgu pasi? Jo, ja nemaldos, pases termiņš ir 5 vai 10 gadi..
Pase jānomaina mēneša laikā, vēlāk var piemērot admin. sodu par to.
Būs tomēr jāmaina 2x, jo bez dokumenta dzīvot nevar. Bet par to var pajautāt pmlp, viņu mājas lapā redzēju šādu jautājumu.
Te der paskatīties, kurā gadā aizsākta šī diskusija, pirms rakstīt par nederīgām pasēm. :)
Ups.. :) njaa.. gadās arī tā.. tāpēc nevarēju saprast.. tā ir ka vecās diskusijas paceļ augšā.. neuzmanīga gan es :)
Es uztaisīju ID karti, jo man beidzas termins pirms kazam un es mainīsu uzvārdu, jo sanāk lētāk, nekā pasi 2x mainīt, un ID tagad ir = pase
Uz laulībā stāšanās datumu ir jābūt derīgai pasei vai derīgam personu apliecinošam dokumentam? Autovadītāja apliecība neskaitās? :) Savādāk man arī šogad pase jāmaina 2x, galīgi nevelk tajās rindās stāvēt.
Vispár sodien vakará májás bús jaápskatás, kad músu pasém beidzas termini...
Man jau nu tocna laikam sogad, bet kurá datumá....?
Šodien izņēmu savu jauno personas apliecinošo karti. Nokārtoju arī dēļ tā, ka pases termiņš man beidzas februārī, bet uz kāzām jābūt derīgam dokumentam. Izmaksu ziņā karti šobrīd ir izdevīgāk paņemt, bet, piemēram, vēlēšanās ar to piedalīties nevar. Pasi kārtošu pēc kāzām, kad jau būs jauns uzvārds :)
Uh, kā man ir noveicies!!! Pasei termins beidzas 12.augustā, kāzas 10.augustā!!! Neslikta sakritība.