FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Medicīniskā izziņa dzimtsarakstu nodaļai

o
ototot 16.02.08. 18:30

pazinas pateica, ka tada jauztaisa pirms registracijas. vai kada par to dzirdeja?? kas par izzinu?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
r
rutuxs 16.02.08. 18:50 | Kāzu datums: 20.02.1993

Kādreiz vajadzēja medicīnisko izziņu, bet tagad to neprasa.To vairs neprasa ja nemaldos no 2004. gada.

o
ototot 16.02.08. 18:51

liels paldies :)

miice 16.02.08. 19:33 | Kāzu datums: 02.08.2008

Labvakar meitenes.Patiesībā šādai izziņai ir jābūt, lai Jūs zinātu par topošā dzīvesbiedra veselības stāvokli.Diemžēl ļoti bieži šādai izziņai ir tikai papīra vērtība, jo dabūta tāpat.Problēmas var būt kautkad vēlāk,ja vienam no dzīvesbiedriem atklājas kāda slimība,pat ģenētiska un tad meklē izskaidrojumus, kas un kā.Tas ir aizsardzības mehānisms,kurš var noderēt dzīvesbiedram, piem.neauglības gadījumā,lai neatskanētu,es par to neko nezināju,Tu man meloji.Nu un protams citos gadījumos,kas saistīts ar iedzimtām, u.c.līdzīgām slimībām.Gatavojoties laulībām jau ir eiforija un par nākotni vienkārši neaizdomājas, kaut gan vajadzētu.

M
Mīkijs 16.02.08. 20:01 | Kāzu datums: 10.08.2007

Tādā gadījumā izziņa ir jāprasa sākot dzīvot kopā a ne precories. Vīru mīlu tādu kāds viņš ir nevis tādēļ, ka viņam ir labi gēni ko nodot bērniem un ja cilvēki ir atklāti tad jau par iespējamajām problēmām izrunājas arī bez visādām veselības izziņām, kas lielā gadījumā ir vienkārši ģimenes ārsta izrakstīts papīrīts bez jebkādām pārbaudēm.

p
peleens 16.02.08. 20:02

Vai tad tu vīru mazāk mīlētu, ja viņam atklātos, ka nevar būt bērnu??? Izziņas nav vajadzīgas un dodoties laulībā vajadzētu būt pārliecībai, ka ar šo cilvēku būsi kopā neatkarīgi no tā, ko dzīve nesīs. Nekāda aizsargājoša šajā izziņā neredzu, vienīgi ja runa ietu par psihiskām novirzēm.

M
Mīkijs 16.02.08. 20:06 | Kāzu datums: 10.08.2007

Vīra rados ir invalīds ar psihiskām novirzēm, bet arī tādēļ es savu vīru nemīlu mazāk, jā tādēļ mēs apsveram domu vai mums vajag bērniņu, ja šīs novirzes var iedzimt, bet ja nu bērniņš arī pats pieteiktos, tad tas nozīmētu, ka vienkārši tā tam ir jābūt un tās novirzes var arī neiedzimt.

p
peleens 16.02.08. 20:14

Gadās, ka pilnīgi veseliem cilvēkiem piedzimst slims bērniņš, tā ka neviena izziņa nenodrošinās, ka tāds risks neskars. Pazīstamai ģimenei piedzima ļoti slims bērniņš, principā stādiņš, kopjams un aprūpējams visu dzīvi, neviens ārsts neko nemācēja pateikt, kas par vainu. Ģimenīte ilgi baidījās plānot vēl kādu bērniņu, jo domāja, ka kaut kas tāds atkārtosies. Saņēmas beidzot un nu jau gadu auklē veselīgu žiperi:)

miice 16.02.08. 23:18 | Kāzu datums: 02.08.2008

Ne jau meitenes es to izdomāju, un tas jau nav mans personīgais viedoklis,un likumus jau mēs netaisām.Vienkārši tā arī man paskaidroja augstas tantes no lieliem plauktiem,kas vienmēr gudras un pamācošā tonī māca mums dzīvot):

sigita123 16.02.08. 23:23 | Kāzu datums: 07.06.2008

bet kā ar STS slimībām?

miice 16.02.08. 23:28 | Kāzu datums: 02.08.2008

tāpēc jau vajag to izziņu, tur arī ir tas ārsts STS,analīzes,potes,psihoneroloģiskais disp.sievietēm-ginekologs un vīriešiem-urologs.

inesegatis 17.02.08. 01:57 | Kāzu datums: 25.07.2009

Vai tad jus neuzticaties savai otar pusitei?

e
engerix 17.02.08. 10:22

Izziņas vairs nav nepieciešamas.Ja nu kaut kur īpaši pieprasa.(esmu ģimenes ārsta medmāsa)

miice 17.02.08. 10:30 | Kāzu datums: 02.08.2008

Neiet jau runa par uzticību.Tas ir tikai normāli, ka interesē arī mīļotā cilvēka veselības stāvoklis.Tam nav nekāda sakara ar visām citām lietām,ne ar mīlestību,slimību,uzticību utt.Un kā zināms vīrieši nemaz tā pie ārstiem neskrien, toties slimības ui,ui.Tikai pēc tam sievietēm diemžēl ir problēmas,mūsu s-bā par to skaļi nerunā,jo pierasts,ka slimo tikai sievietes,bet patiesībā lielāko tiesu pie vainas ir vīrieši.Es nerunāju par STS slimībām, bez tām ir 7-12 veidu baktērijas,kas rada lielas un nopietnas problēmas sievietēm.Mūsu laikos jau pārsvarā visi dzīvo kopā,it kā problēmu nevajadzētu būt un tomēr...Mana māte ir Latvijā zināma ārste,tā kā esmu lietas kursā par problēmām,kurās klausoties ausis kustas.

kika02 17.02.08. 13:57 | Kāzu datums: 21.06.2008

Izziņa vairs nav vajadzīga. Tādu pāru kas vienā dienā iepazīstas un otrajā jau precas domāju ka ir ļoti maz vi nav vispār. Vismaz gadu nodzīvo kopā un tad domā par precēšanos. Un gada laikā jau visu var atklāt ja ir atklātas un tuvas attiecības.

r
rutuxs 17.02.08. 16:18 | Kāzu datums: 20.02.1993

Likums, ka stājoties laulībā dzimtsarakstu nodaļā ir jāuzrāda medicīniskā izziņa ir ATCELTA, toties ir katoļu baznīcas, kas šādu izziņu pieprasa.

o
ototot 17.02.08. 21:21

skaidrs, paldies visiem, rit iesim rakstit pieteikumu

inesegatis 17.02.08. 21:28 | Kāzu datums: 25.07.2009

Nav jau taaaa, ka vakar satikas un rit jau laulajas!

k
krishpe 30.06.12. 21:44

Pamatojoties uz Civilstāvokļa aktu likuma 14. pantu, laulības reģistrācijai nepieciešami šādi dokumenti:
(1) Personas, kuras vēlas doties laulībā, iesniedz dzimtsarakstu nodaļai noteikta parauga abu parakstītu kopīgu iesniegumu. Iesniedzot iesniegumu, uzrāda:

1) pasi vai personas apliecību;

2) personas, kuras agrāk bijušas citā laulībā, bet ziņas par šo personu laulības šķiršanu nav iekļautas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistrā, vienu no šādiem dokumentiem — bijušā laulātā miršanas apliecību, zvērināta notāra izsniegtu laulības šķiršanas apliecību, likumīgā spēkā stājušos tiesas spriedumu, ar kuru laulība šķirta vai atzīta par neesošu, vai izrakstu vai izziņu no laulības šķiršanas reģistra vai laulību reģistra ar atzīmi par laulības šķiršanu.

(2) Ja persona, kura vēlas doties laulībā, ir nepilngadīga (Civillikuma 33.pants), iesniegumam pievieno nepilngadīgās personas vecāku vai aizbildņu, vai attiecīgās bāriņtiesas rakstveida atļauju.

(3) Ja personai, kura vēlas doties laulībā, nav iespējams iegūt šā panta pirmās daļas 2.punktā minētos dokumentus, tos aizstāj ar tiesas spriedumu par attiecīgā fakta konstatēšanu.

(4) Persona, kura vēlas doties laulībā ārvalstī, ģimenes stāvokli apliecinošu dokumentu var saņemt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē vai arī Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā iestādē ārvalstī, ja starptautiskajos līgumos nav noteikts citādi.

k
krishpe 30.06.12. 21:48

tā kā lai reģistrētu laulību, vajadzīgs tikai abu iesniegums un abu pases. Pārējo dzimtsarakstu nodaļas darbinieki izdarīs paši

k
krishpe 01.07.12. 11:01

ja pirmo reizi reģistrē laulību