FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Dzimtsarakstu nodaļa

e
ellochka 22.02.08. 12:23

Klau, vai jūs nevarētu ieteikt jauku (izremontētas telpas, patīkama atmosfēra utt) dzimtsarakstu nodaļu Rīgā vai tās tuvākajā apkārtnē, piemēram, Jūrmalā? Un vēl - kad cik mēnešus pirms kāzām var iesniegt iesniegumu?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
k
krupitis 22.02.08. 12:28

Es tev iesaku apsvert domu par Jaunpils pili!Tas protams ir diezgan talu no Rigas,bet ta tomer ir pils!Maksa ir 40ls!Man julija tur kazas bus!:)

e
ellochka 22.02.08. 13:25

paldies par ieteikumu, bet man tomeer vajadzeetu kaut ko tuvaak Riigai un ne pilii jo kaazu sviniibas jau buus pilii:))

Mandoline 22.02.08. 13:44 | Kāzu datums: 16.08.2008

Mums būs latgales priekšpilsētas dz-sarakstu nodaļa, man tā ļoti patīk - plašas un gaišas telpas un arī personāls ir foršs. Mums ir šāda pieredze, tāpēc arī izvēlējāmies šo zagsu :) Veiksmi meklējumos! :)

Lauminja 22.02.08. 14:50 | Kāzu datums: 28.07.2007

Iesniegumu var iesniegt 1 - 7 mēnesus pirms ceremonijas (1 mēnesis = uzsaukuma periods). Iesniedzot vēlāk, pastāv risks, ka attiecīgajā Dzimtsarakstu nodaļā izvēlētajā datumā brīvu laiku nav. Man patīk Rūpniecības ielā - skaists ziemas dārzs šampanietim un fotografēšanai. Liela autostāvvieta.

ibisa 22.02.08. 15:15 | Kāzu datums: 17.05.2008

Slaspilī. Kaut kur redzēju, ka arī netā var redzēt viņu telpas- tikko izremontētas, jaukas.

b
blumenstrauß 22.02.08. 20:13 | Kāzu datums: 05.04.2008

Arī Jūrmalas dz.nod. Bulduros ir ļoti jaukas un mājīgas telpas...no ārpuses izskatās kā privātmāja. Vasarās ārpusē iznāk ļoti jaukas bildes, jo piežu mežs turpat.
Kāda ceremonija - nezinu, to varēšu pateikt pēc kāzām, vismaz dz.nod. vadītāja ir ļoti kolorīta dāma...:)

A
Alenuwka 22.02.08. 20:42 | Kāzu datums: 19.04.2008

Saki, ko Tu domā par to kolorīto dāmu?:) Man gadījās laime (pareizāk sakot nelaime) ar šo nodaļas vadītāju runāt pa telefonu. KĀ viņa man atbildēja... Skandējot katru vārdu, pilnīgi tā kā ar naidu, lika sajusties drausmīgi. Likās, ka es viņai tik šausmīgi patraucēju ar savu zvanu... Brr, negribētos viņu satikt klātienē...

A
Alenuwka 22.02.08. 20:46 | Kāzu datums: 19.04.2008

Bet par dzimtsarakstu nodaļām - man tīri labi patīk Latgales priekšpilsētas. Tikai uzgaidīšanas istabiņa jaunlaulātajiem un vedējiem, man likās, ka prasa remontu... Bet tas jau nieciņš.

k
kriksis2006 22.02.08. 20:56 | Kāzu datums: 05.07.2008

Jūrmalas dzim.nod. tiešām ir mājīga un jauka. Esmu bijusi tur uz ceremonīju un man ļoti patika. Pašai arī tur būs kāzas. Nodaļas vadītāja man ar ne visai, bet pārējās darbinieces tiešām jaukas un atsaucīgas.

b
blumenstrauß 22.02.08. 23:51 | Kāzu datums: 05.04.2008

Nu pa telefonu viņa tiešām izklausās nelaipna, bet dzīvē tāda nav. Viņa ir ļoti teatrāla, bet pieiet visai kāzu padarīšanai ļoti nopietni...es teiktu, viņa ir personība, jautājums...vai viņa patīk vai nē, bet neatstāj vienaldzīgu nevienu...:)
Saprotu, ka dz.nod. valda kārtība, viņa visu tur nosaka, viss pasākums ir kārtīgi iestudēts un pārdomāts, nekādas vaļības tur nenotiek. Viņa ceremonijā neiznāks un vnk nepaļurinās kaut ko...šo kundzi no savas ceremonijas atcerēsieties...cits jautājums...vai pozitīvi...joks.
Nu nav ko iespringt, es arī sākumā iespringu, kad iepazinu, bet domāju, ka viss būs labi. Man kāzas aprīlī, tad painformēšu kā gāja. Ja grib nezin kā raudāt un skaistos vārdus tad laikam tomēr jāizvēlas baznīca, dz.nod. ir valsts iestādījums un nekāds tirļi virļi nekad nebūs. Lietišķi ceremonijai arī jāpieiet...un vispār, lielākā daļa precētās saka, ka neatceras pilnīgi neko, kas notika ceremonijas laikā...:)

A
Alenuwka 23.02.08. 20:08 | Kāzu datums: 19.04.2008

Arī tādā valsts iestādē kā dzimtsarakstu nodaļa var būt gan skaisti vārdi, gan dzeja, gan dziesmas, kā es te lasīju. Manuprāt, tas ir ļoti jauki, jo ir arī tādi pāri, kas baznīcā nelaulājas... Pēc ceremonijas jāpaliek kādam mīļumam sirdī...
Sakarā ar cienījamās dzimtarakstu nodaļas vadītājas personību, atcerējos savu bijušo kolēģi: sieviete gados, kas pati par sevi saka "Es tak esmu čūska!" un stāsta, kā viņa pēc darba iet pa veikaliem izlādēt negatīvās emocijas uz nabaga pārdevējām, pati strādājot šajā jomā. Interesanti, bet ir daudzi klienti, kas viņu uzslavē, strādā viņa profesionāli, bet...:(

b
blumenstrauß 23.02.08. 23:42 | Kāzu datums: 05.04.2008

Ir jau tev taisnība, arī dzimtsarakstu nodaļā ir jābūt jaukai ceremonijai.
Man izvēles vairāk nav, Jūrmalas dz.nod. ir ārkārtīgi izdevīgi un viss jau ir sarunāts. Es tomēr ticu, ka viss būs kārtībā un izdevies, un par tanti neko sliktu līdz šim pateikt nevaru.

A
Alenuwka 24.02.08. 00:21 | Kāzu datums: 19.04.2008

Nu protams, ka būs labi! Tā taču Tava skaistā diena! Nekas un neviens to nevar sabojāt. Lai veicas!;)
P.S. Nevar spriest pēc vienas telefonsarunas, piekrītu, ka tai tantei mēdz būt arī labāks noskaņojums.:)

Africa 24.02.08. 09:10 | Kāzu datums: 21.07.2007

Bijam par vedeejiem shajaa zagsaa Jurmalaa, daama tiesham kolorita, taada dusmiiga likaas, centaas raudinaat vecaakus, jaunajiem gan vairak bija smiekliigi no taa visa.
Patikams paarsteigums bija tas, ka pirms ceremonijas jaunos nofotgraafeeja un jau pec uzreiz daavinaaja bildi, vieniigaa piebilde, ka bilde pati par sevi nebija sanaakusi, jo liigavinai spiideeja aciis saule un liidz ar to vinjai samiegtas acis un liigavanim mute valja, vai tad tiesham nevareja izveeleeties citu.
Telpa prieks ceremonijas diezgan pamaza likaas, arii apkaartne prieksh fotograafeeshanaas es teiktu, ka nav pati labaakaa, apkaart privaatmaajas.

e
ellochka 26.02.08. 19:05

nu, shodien runaaju ar to daamu. Skaidrs viens - tur nelaulaasimies. taa ljoti nejauki ar mani runaaja. taada sajuuta, ka vinja nemaz negrib, lai tur kaads precas.

i
ingreta 26.02.08. 19:14 | Kāzu datums: 20.02.2016

Nu es varu tikai labus vardus teikt par Tukuma dzimtsarakstu nodalu.Tiesam jauki cilveki strada ,patikamas telpas tiko remontetas.ESAM TUR pasi laulati un bijusi vairakiem pariem par lieciniekiem.

Laurita 27.02.08. 09:42 | Kāzu datums: 07.07.2007

Jā, man arī visumā patika Tukuma dz.nod. Sirsnīgi, bet paklusi runāja tā sieviete. Telpas gaišas, mājīgas, vienīgi vairāk piemērotas nelielām kāzām, citādi tiem viesiem, kas neietilpst "galvenajā" zēlē, jāskatās gandrīz ap stūri uz jaunlaulātajiem.:))

l
lauvene 27.02.08. 11:04 | Kāzu datums: 08.08.2008

:) man ar' bija ''jauka'' pieredze - jau pa telefonu likaas bargaa kundze paceelusi klausuli . par muusu veelemo 8.augustu tika pateikts, ka jaabrauc pashiem ,vietas ir . taa arii darijaam, bet... shitaadu saviebtu gjiimi un tekstu - Juus ko? sen jau par veelu , tas tachu taads datums !!! (bijaam janvaara saakumaa) un veel dazhi teikumi, ka es vienkaarshi apgriezos un izgaaju, toposhajam tika pateikts ar ironiju - neceriet Riigaa atrast vietas uz 8.08. tur jau viss pilns.

visu atrisinaajaam citaa nodaljaa un tur mums izskaidroja,ka iesniegumu pienjem 6 meen. pirms lauliibaam.un kaa tad Bulduros vinji jau janvaarii vareeja pienjemt? laikam tad veelreiz jaabrauc pieteikties.un jauki,ka tavu iesniegumu pienjem smaidot un pajokojot. tas iedvesmo :)

veiksmiigi daamas ;)

Foririnka 28.02.08. 14:52 | Kāzu datums: 24.07.2008

Mums gan sanāca šodien bedīgi - aizgājām uz Ogres dzimtsarakstu nodaļu, uzrakstīt iesniegumu, ( uz 24.Jūliju ) bet mums pateica, ka darbdienās neviens tur nesaraksta, tikai sestdienās..:((( Bija tik ļoti pārsteigti, ka gribam reģistrēties darbdienā, sāka vaimināt, māt ar rokām..Vadītāja vispār saķēra galvu, ka domāju noģībs...:(((((

Nefertitti 28.02.08. 15:12 | Kāzu datums: 21.06.2008

neteiktu, ka man patīk Jūrmalas dzimtsarakstu nodaļa. Jā apkārtējā daba jauka, jūras smarža, priedes. Tomēr ceļš uz turieni ir īsts auto ceļš uz šrotu (viss bedrains) un pašas dzimtsarakstu nodaļas telpas, lai arī koptas un kaut kur pa kādam baltam drēbes gabalam uzmests, vienalga ož pēc padomju laika, mēbeles un telpu izkārtojums tur nav mainīti kopš mana mamma 70jos gados precējās. : ( Piemēram Tukumā, nav daudz vietas, bet viss ir gaišs un nedaudz svinīgs, ceremonija ar viesiem un ar apliecību izsniegšanu izmaksā 34latus + iedod atlaides kāzu salonu apmeklējumam.