FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Ārzemnieku līgavas

e
ellochka 25.02.08. 17:14

Sveikas meitenes, kas precas ar ārzemju puišiem!
Šodien man bija liela vilšanās. It kā viss skaidrs par to, kādus papīrus prasa Latvijas puse no ārzemniekiem laulības reģistrācijai. Man tas nelikās nekas traks. Patiesībā tikai viens papīrs ar apostilli. Bet tikko uzzināju, ko prasa mana puiša valsts, lai laulību atzītu viņa valstī. Tas ir kaut kāds ārprāts!! Esmu šokā. Sanervozējos un sastrīdējos pat ar savu mīļoto, tagad sēžu un riju asaras, jo saprotu, ka tas viss būs dikti sarežģīti un noteikti arī dārgi. Vai jums no puiša valsts arī bija tādas prasības??

8 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
d
deizija 25.02.08. 17:44 | Kāzu datums: 09.08.2008

Nju padalies,kadi ir tie trakie papiri,varbut ka nemaz tik drumi nav?A varbut ir iespeja Tev vinja valsti laulaties,varbut mazaka jezga?

e
ellochka 25.02.08. 17:53

nu kaut vai medicīniska izziņa, ko Latvijā neprasa+notariāli tulkota mana dzimšanas apliecība, kurai jābūt izdotai mazāk kā pirms trim mēnešiem (latvijā vispār nav tāda sistēma)+intervija vēstniecībā+vēl diezgan daudz papīru no mana topošā puses, lai viņam vispār izsniegtu dokumentu par to, ka nav šķēršļu laulības noslēgšanai. domāju, ka viņa valstī būs vienkāršāk, bet gribējām Latvijā, daudz kas sarunāts, nauda iemaksāta. vēl jau pastāv variants, ka Latvijā laulājamies baznīcā, bet viņa valstī oficiāli reģistrējamies, bet nu žēl, ka viss nebūs vienā dienā:(

ecad 25.02.08. 18:07 | Kāzu datums: 19.07.2008

Kas taa ir pa valsti, ja drikst jautat? Man ari lidziga situacija, mees saregistresimies NL, un baznicas ceremonija bus LV. Mums sakuma bija doma laulaties oficiali LV, bet tad pardomajam, jo man ertak ir tos papirus dabut LV.
Bet vispar, pastav ari variants saregistraties Danija, tur vini prasa daudz mazak dokumentu un specializejas tiesi uz arzemnieku laulibam.

e
ellochka 25.02.08. 18:28

man ir FR. laikam jau Latvijā būs laulības cermonija bazniīcā, jo, kā jau tu saki, no Latvijas tos papīrus vieglāk dabūt. bet nu žēl, ka viss tomēr nebūs vienā dienā. man jau gribētos gan likuma, gan Dieva priekšā vienā dienā:)

mellene24 25.02.08. 19:16 | Kāzu datums: 16.08.2008

Hmm, jaa, situaacija gana interesanta, it iipashi njemot veeraa, ka taa ir ES valsts...manam toposhajam neko taadu neprasa, thank God :) viena nianse gan lika pabriniities - ka fiance pieprasiija liecinieka parakstu un vinja piekrishanu lauliibai :D un veel, visu dokumtentu nokaarotshana ir gana laikietilpiigs process, apm., 4 meeneshi...
Bet cerams viss nokaartosies veiksmiigi un mees appreceesimies LV bazniicaa :) man tas ir ljoti svariigi :)
Gan jau buus labi, Ellochka :) Galvenais nelauj taadiem siikumiem bojaat sev un tavam miilotajam garasaavokli :) viss ir atrisinaajams.
Tikai mieru :)

b
blumenstrauß 25.02.08. 19:31 | Kāzu datums: 05.04.2008

Mīļās meitenes, es zinu, ka pašreiz par tādām lietām vismazāk gribas domāt, bet silti iesaku jums apdomāties pirms izlemjat laulāties citā valstī. Es runāšu šoreiz tikai un vienīgi no tiesību viedokļa, proti, ir tādas starptautiskās privāttiesības un gadījumos, kad notiek šķiršanās vai strīds par bērniem, mantu un tml., tiesību piemērošanai ir svarīga valsts kurā puses laulājās. Iesaku, lai tā būtu Latvijā, lai pēc tam vēl neiznāk liet rūgtākas asaras. Viss būs noteikti kārtībā, bet esam visi pieauguši cilvēki un laulības ir un paliek arī tiesisks darījums. Un atcerieties, ka nevienai valstij par jums galva nesāpēs kamēr vien nebūsiet viņu pilsone. Citreiz jau, protams, ir plusi tieši citas valsts tiesību sistēmai...tas viss vnk jums jāņem vērā.

Ruby 29.02.08. 23:13 | Kāzu datums: 04.08.2007

Mēs dzīvojam skotijā. Kad saderinājāmies un sākām inetresēties kurā valstī kadi papīri vajadzīgi, izlemam par labu skotijai, jo vienīgais papīrs ko man te vajadzēja bija izziņa no LV vēstniecības ka neesmu precējusies(vai bijusi precējusies) Lv. Tad mes vienkarši aizgājām uz pilsētas domi un sarakstijāmis, un pec tam LV mums bija laulību iesvētišana baznīcā un arī svinības.

m
montha 29.02.08. 23:20 | Kāzu datums: 15.08.2008

nezinu kā precīzi ir ar to juridisko pusi ar nepilsoņiem,bet piem.Itālijā noslēgtajām laulībām šķirot laulību ļoti tiekot pārstāvētas sievietes un bērna tiesības. Bet tas ir info no cilvēkiem ,kas tur dzīvo, pati neesmu sīkāk iedziļinājusies.Visizsmeļošāko info varētu iegūt vēstniecībā vai konsulātā...