FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Kāzu ceļojums uzreiz pēc kāzām...ar veco pasi

L
Laveniece 11.04.08. 16:09

Sveikas, meitenes!
Nākamajā dienā pēc kāzām plānojam doties kāzu ceļojumā un tikai tagad noskaidroju, ka pēc uzvārda maiņas vecā pase ir nederīga un ceļošanai ir nepieciešams pasi apmainīt...
Varbūt jūs no savas pieredzes varat pateikt, vai tiešām tā ir problēma? Kā jūs braucāt ceļojumā vai plānojat braukt-pēc pases apmaiņas vai ar veco pasi?...Tā padomājot, pases uz robežas taču nepārbauda, salīdzinot ar datu bāzi...nu vismaz parasti nē:)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Ligavina_:)) 11.04.08. 16:18

Vēl nesen šeit bija vairākas diskusijas par šo tēmu, tā ka vari tepat ieraksīt meklētājā ''pases'' vai kā līdzīgi un tad varēsi noteikti atrast sev piemērotāko info :)

L
Laveniece 11.04.08. 22:29

Paldies!

m
melisa 12.04.08. 00:26 | Kāzu datums: 09.08.2008

mums arii satrauca shii probleema, taapeec celojumu atlikaam par nedeelu veelaak..
a par paseem vislabaak zvaniit un prasiit pilsoniibas un migraacijas lietu departamentam
http://www.pmlp.gov.lv/

Kristela 12.04.08. 10:51 | Kāzu datums: 05.07.2008

Arī mani uztrauca šis jautājums, vai pasi paspēs nomainīt 4 dienu laikā, t.i., starpposmā starp kāzām un ceļojumu. Man pateica, ka problēmu nebūs, jo pasi varēs sagatavot paātrinātā laikā-2 dienas. Un ka tas maksās tikpat, cik par 30 dienu gatavošanas termiņu, laikam 15 Ls. Es gan to apšaubu, bet tad jau redzēs. :)))

nebēdniece_:) 12.04.08. 13:53 | Kāzu datums: 10.05.2008

Mums macitājs teica ka aizkavēs 2 ned. uzvarda registrāciju.
Tā varot darīt, ka neiesniedz uzreiz, tad tikai jaarezervē biļetes ar veco uzvārdu un var braukt ar veco pasi.

m
melisa 14.04.08. 11:15 | Kāzu datums: 09.08.2008

iesaku tomeer pazvaniit uz migraacijas lietu nodalju, jo man arii dzimtssaraktu nodaljaa teica vienu, internetaa lasiiju otru, bet beigaas viss izraadaas pavisam savaadaak. ar veco pasi var braukt ja tikai uz paaris dienaam, kameer taa visa informaacija naak vajadziigajaas vietaaas, jo vispaar peec registraacijas vecaa pase (ja maina uzvaardu) automaatiski kljuust nederiiga celoshanai.

Saulēns 14.04.08. 12:32 | Kāzu datums: 08.08.2008

Ja pasi maina uzvārda maiņas dēļ, tad jāmaksā 5Ls. Steidzamībā varētu būt tie 15Ls

m
melisa 14.04.08. 13:10 | Kāzu datums: 09.08.2008

man teica, ka valsts nodeva ir 15 ls jebkuraa gadiijumaa..

gizell 14.04.08. 13:58 | Kāzu datums: 02.08.2008

Man šķiet, ka, tieši tā, biļete Tev jāsūta uz veco uzvārdu un mierīgi vari ceļot ar veco pasi. Oficiāli pasi jānomaina 4 mēnešu laikā. Pases maiņa (pati tikko mainīju) 20 darba dienu laikā - Ls 15.00, 4 darba dienu laikā - Ls 25.00, 2 darba dienu laikā - Ls 35.00.

n
neratna_chirka 14.04.08. 14:07

Man šķiet, ka, tieši tā, biļete Tev jāsūta uz veco uzvārdu un mierīgi vari ceļot ar veco pasi. Oficiāli pasi jānomaina 4 mēnešu laikā.

taas ir pilniigas mulkjiibas!!!! nu nevajag rakstiit lietas, kuras nezinaat!!! vecaa pase ir nederiiga ar briidi, kad paraksties lauliibu registraa..... terminsh ir domaats tikai pases apmainai, bet kaa celosanas dokuments taa NAV DERIIGA!!!

gizell 14.04.08. 14:35 | Kāzu datums: 02.08.2008

nu atvainojos, pirmkārt izsaku savas domas, un otrkārt, ok. mana laulība ir reģistrēta ārzemēs, un tas bija jau novembrī, un līdz šim brīdim, kad pirms nedēļas savu pasi nomainīju, neviens man neko nevienā lidostā nav teicis..man pat viena biļete bija pasūtīta ar abiem uzvārdiem, un nviens to diemžēl vai par prieku nepamanīja! rakstu tikai savu pieredzi!!!

E
Enki 14.04.08. 18:22 | Kāzu datums: 02.08.2008

mēs prasījām par pasēm pasu daļā-tiešām tās kļūst nederīgas līdz ar laulībām. Protams, ka var jau izšmaukt cauri sveikā, īpaši jau ceļojums ir Šengenas zonā, bet mēs tomēr pasūtījām biļetes ar jauno uzvārdu un lidosim nedēļu pēc kāzām.

Starp citu, mums tūrisma aģentūrā mēģināja iestāstīt, ka pase derīga vēl 1 mēnesi! Tā k;a labāk prasīt pasu daļās!

n
nezinīte 14.04.08. 19:45

Mēs arī dosimies ceļojumā nākamajā dienā pēc kāzām. Īpaši par pasu jautājumu nesatraucos, jo turp jau tiksim un atpakaļ var arī nebraukt :) ha ha..bet ja nopietni, tad mēs dodamies uz 10 dienām un nedomāju, ka mūsu valstī tik ātri notiks jaunā uzvārda reģistrācija visās sistēmās. Galvenais paņemt līdzi laulības apliecību - ja nu kas...un arī esmu dzirdējusi, ka pasi jānomaina tik pēc 30 dienām.

b
blumenstrauß 14.04.08. 22:25 | Kāzu datums: 05.04.2008

Varu jums paskaidrot, ka pase pēc uzvārda maiņas ir nederīga ceļošanai ar laulības reģistrācijas brīdi. Jaunu pasi var dabūt 1 dienas laikā, citās PMLP nodaļās pat tajā pašā dienā, no rīta kā pirmā noformē visus dokumentus, vakarā piecos būs pase.
Ja ceļo pa Šengenas valstīm, domāju, ka vari riskēt ar veco pasi, jo robežkontrole vairāk nav. Tomēr risks pastāv. Var, protams, kā te iesaka, doties ar laulības apliecību kabatā un to uzrādīt, bet ja kāds gribēs pa īstam piekasīties, tad pamats tam būs - vecā pase NAV derīga ceļošanai.
Dzimtsarakstu nodaļas datus ievada datorā laulības reģistrācijas dienā, ar mācītāju gan var sarunāt, ka info par jums Iedzīvotāju reģistram nosūta vēlāk.

i
inly 14.04.08. 23:02

pase jānomaina nevis pēc 30 dienām, bet gan 30 dienu laikā. Pretējā gadījumā piemēro standarta cenrādi un varot pat piemērot administratīvo sodu.

Saulēns 15.04.08. 17:00 | Kāzu datums: 08.08.2008

blumenstrauß
Tev pilnīga taisnība :)

B
Baibs 16.04.08. 10:56 | Kāzu datums: 16.05.2008

mēs februārī braucām cauri polijai un vācijai un mūs apturēja abās valstīs nedaudz aiz robežas un pārbaudīja pases. tā kā, uz robežas to nedara, bet ārzemju mašīnas gan tomēr kontrolē.

X
XINNA 02.08.08. 11:50

Man problēma tā pati, piekdien ir reģistrācija un sesdien mēs izlidojam. Jaunu pasi gribēdama iztaisīt nevaru paspēt un par ceļojumu arī viss samaksāts. Vienīgais kas atliek - nemainīt uzvārdu... Bet vispār esmu bezizejā....

b
barbucis 05.08.08. 16:35 | Kāzu datums: 23.06.2008

Pases rajonos maina zibenīgi ... no rīta iesniedzu un nākamajā dienā no rīta izņēmu svaigu siltu pasi :)
Domāju ka var dabūt arī pa vienu dienu gatavu pasi.

ringla 05.08.08. 16:50 | Kāzu datums: 21.06.2008

pasmaidīju par silto pasi rajonā :) siltums droši vien no tā, ka kāds virsū sēdējis vai padusē turējis, jo reāli tās pases tiek sūtītas no Rīgas :)

Ok, ceļošana pēc kāzām. Skarbā realitāte ir tāda, ka, ja tiek mainīts uzvārds, tad vecā pase automātiski ir nederīga ceļošanai. Tām, kas saka par 30 dienām - tas ir laiks, kas tiek dots, lai pasi nomainītu pret jauno. Jā, protams, var riskēt un doties ceļojumā ar veco pasi, cerībā, ka nepieķers, tomēr, ja ir paredzēts lidojums, tad labāk tomēr neriskēt...

Pases maiņa uzvārda maiņas gadījumā (ja uzvārds mainīts precoties) maksā 15 Ls - neatkarīgi no tā, vai pasi taisa 30 vai 2 darba dienas. Un 2 darba dienas ir īsākais laiks, kurā var izgatavot pasi - oficiālā informācija tā vēsta. Realitātē zinu, ka ja pagūst iesniegt dokumentus ļoti agri no rīta, tad pasi var saņemt jau nākamās dienas vakarā.