FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Jautājums meitenēm, kuras laulību ir slēgušas/slēgs dzimtsarakstu nodaļā.

Kristela 25.04.08. 08:14 | Kāzu datums: 05.07.2008

Zinu to, ka dzimtsarakstu nodaļas jaunajam pārim piedāvā kādā no reģistrācijas brīža iespēju samīļot, apsveikt ar ziediem vecākus, īpašas mūzikas pavadījumā un ar kaut kādiem dzeju vārdiem. Man tad rodas jautājums-ziedus dod kam? Jā, es saprotu-ziedi omītei (dzīvē tā ir sanācis, ka paliku bez mammas), kura par mani ir rūpējusies...bet vai tētim, kurš būs atbraucis no Krievijas; mani otro reizi dzīvē tikai redzēs. Par kādiem nopelniem? Esmu nedaudz saputrojusies..

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
D
Digna 25.04.08. 08:19 | Kāzu datums: 01.09.2007

Cik esmu redzējusi, tad parasti dod tikai mammām, līgava savai mammai un līgavainis savai.

Niania 25.04.08. 08:25 | Kāzu datums: 08.09.2007

savās kāzās es pasniedzu ziedus savai mammai un līgavainis savai :) un vēlāk vakarā abiem pāriem pasniedzām dāvaniņas. Mums gan ziedus pasniedzot nekādi dzejoļi nebija :)

r
rutuxs 25.04.08. 08:43 | Kāzu datums: 20.02.1993

Ja esi apmulsusi, tad pasaki dzimtsarakstu nodaļā, ka vecākus tagad neapsveiksiet. To varēsiet darīt pēc mičošanas vai vakara laikā. Bet ja vēlies tieši svinīgajā brīdī, tad ziedus pasniedz omītei un līgavaiņa mammai. Tēviem līgavainis paspiež roku.

I
Ingeborga 25.04.08. 08:44 | Kāzu datums: 21.06.2008

Es arī nedeklamēšu dzeju, vienkārši iedošu ziedus, samīļošu un ausī iečukstēšu -Paldies.

m
mincite*** 25.04.08. 08:44 | Kāzu datums: 02.08.2008

Es biju 3 kāzās un tur tēvus arī apsveica :) Tētis tā pat ka mamma ir pelnījis uzmanību (tavā gadījumā kā omīte) Un pat ja viņš redzēja tevi pāris reizes mūžā bet brauc uz kāzām, tad nozīme ka tu esi viņam svarīga un mīļa. Es ieteiktu arī pārējam meitenēm apsveikt savus tēvus.Un nevajag dāvināt par kaut kādiem īpašiem nopēlniem, tu nevari zināt kā būs tālāk dzīvē un cilvēks beigās var apdomāties un saprast savas kļūdas. Uzskatu ka tādos svētkos nevajag daudz domāt kurš ko ir pelnījis - vienkārši apsveic, neko nepiedomājot, bet ja gribi pateikt īpašu paldies tieši omītei tad sarūpē viņai arī kādu dāvanu papildus.:)
p.s.Dzimtsarakstu nodaļās parasti saka - "Tagad varat apsveikt savus vēcākus" un iedomājies kāda rūgta sajūta būs tētim, kad viņš sēdēs īpašā vietā, bet meita pienāks tikai pie viena cilvēka, otru ignorējot. uzreiz piebildīšu ka tas ir tikai manas domas kā būtu labāk, lai tā skaista diena visiem būtu priecīga un beigās nevienu nemocītu sirdsapziņa par tāgu jautājumu ka "bet varbūt tomēr vajadzēja..." :)

r
rutuxs 25.04.08. 08:50 | Kāzu datums: 20.02.1993

:))) Tev jau arī nevajag deklamēt. To dara ceremoniju vadītāja.

r
rutuxs 25.04.08. 08:53 | Kāzu datums: 20.02.1993

Davai tēvu tēmu necelsim augšā. Es par to varu kasīties līdz asinīm. Jautājums bija sveikt vai nesveikt tēvu. Un kā to darīt. Tā jau ir, ja esi uzaicinājusi viņu uz kāzām, tad ignorēt jau nebūs smuki.

Kristela 25.04.08. 08:56 | Kāzu datums: 05.07.2008

Paldies, meitenes, par padomiem. Uzklausott tos, palika kaut kā vieglāk. :) :) :)

iveta25 25.04.08. 09:09 | Kāzu datums: 02.08.2008

Es sveikšu abus vecākus:)Viņi abi priecāsies...ā, un Siguldā pieņemts arī vecvecākus sveikt!!!:)