Kāzu plānošana
Likuma burts
Uzvārds...
mēs ar mīļoto cilvēku pēc kāzām vēlamies dubulto uzvārdu - es ņemu klāt viņa uzvārdu un viņš manu uzvārdu.Vai tas ir iespējams un vai nebūs problēmas ar likumu?
Mēs arī tā gribējām, bet mums pateica, ka var vai nu mans-vīriņa abiem vai arī vīriņa-mans abiem...
Vairs nevar būt atšķirīgi uzvārdi...
a var, ka vīram paliek viņa uzvārds un pie mana klāt viņa uzvārds?
Es nekādi nevaru saprast, priekš kam vaig to garo penteri. Bet tās jau ir tikai manas domas. Neuztveriet to personīgi. :)
Tagad mode tāda :)
Es pati pieturos pie tradicionālām vērtībām, ģimenē viens uzvārds - vīra uzvārds.
:D - katram savas kaprīzes
ak, jā - man arī uzskats, ka vajag vienādus uzvārdus - tieši tāpēc gribu uzvārdu vīriešu dzimtē :))) :D :D :D
lasot ecad ievietotajā saitā, sanāk, ka var veidot dubulto uzvārdu no jūsu abu uzvārdiem
Mēs arī veidosim dubultuzvārdu, jo vēlos saglabāt arī savas dzimtas uzvārdu, savādāk dzimtai nebūs tupinājuma...
Es savam uzvārdam ņemšu klāt sava drauga, tikai tāpēc, ka es no sava uzvārda nevēlos atteikties. Bet apkārtējie jau tāpat sauks mūs vīrs uzvārdā, neviens jau manu neizmantos :))
Es ņemšu mana līgavaiņa uzvērdu:) Būs dikti latvisks:D Mums vēl divi bērni ģimenē un tātad turpinās dzimtu:))
ja abiem būs kalniņš-ozoliņš - tad jā, bet iespējams, ka nevar vīram kalniņš-ozoliņš, bet tev Ozoliņa-Kalniņa
??
ja par to jautājums!
Iespējas mainīt uzvārdu reģistrējot laulību.
- katrs var paturēt savu pirmslaulības uzvārdu;
- izvēlēties viena laulātā pirmslaulības uzvārdu par savu kopējo ģimenes uzvārdu;
- veidot dubultuzvārdu, pievienojot savam pirmslaulības uzvārdam otra laulātā pirmslaulības uzvārdu (izņemot gadījumus, kad vienam laulātajam jau ir dubultuzvārds);
- veidot kopīgu ģimenes dubultuzvārdu no abu pirmslaulības uzvārdiem (izņemot gadījumus, kad vienam laulātajam jau ir dubultuzvārds).
sss
man k-kā negribas divus un tad nu būsim Iveta Žagare un Ivars Žagars:)
Es tikai iedomājos, kā jutīsies dubulto uzvārdu bērni, kuriem arī tiek iedots dubultais uzvārds. Un ja šāds bērns dzīvē satiek otru pusīti arī ar dubulto uzvārdu, un neviens no abiem negrasās mainīt uzvārdu, apvienot kā mamma un tētis vairs nevarēs... ai baigā putra :)
bērniem gan mēs liksim vienu uzvārdu- vīra.
neliekas kaut kā jokaini?
nu, ka 1) jums tāda pentere ar uzvārdiem 2) bērnam cits uzvārs nekā jums????
sss
Kāpēc bērnam otru uzvārdu nedosiet? Kāpēc tad šis jāapdala?
nu man gribētos to uzvārdu apvienojumu uztvert ka vienu veselumu, bet jums tā izskatās, ka ir dalītas lietas, kamdēļ bērnam tikai pusi no uzvārda dodiet? tikpat labi ģimenē, kur uzvārds vecvagars, bēniem varētu dot uzvārdu vagars ... ???
pārspīlēts salīdzinājums, nu bet tā tas manās acīs izskatās
skaidrs, ka tikpat stulbi ir, kad bērnam liek dubultuzvārdu, man skolas gados klasē bija viena ozoliņa-ozola
meitene bija nelaimīga dēļ tās mūžīgās penteres
un kāds ir iemesls, kamdēļ cilvēki liek dubultuzvārdu?
gribam būt moderni, jeb tas vnk skaitās kaut kā kruti, ka tev ir tāds uzvārda veids, vai kā ... ?
Topošā vīra uzvārds Bērziņš.. Nu nemaz negribās kļūt par kārtējo Bērziņu, gribu arī savu uzvārdu.. tādēļ man būs dubultais.. :)
Un ne jau dēļ modes. Ne jau uz pieres man tas būs rakstīts!