Kāzu plānošana
Likuma burts
Valsts nodeva
Vai valsts nodevu var samaksāt arī caur internetbanku?(vai nauda jāskaita uz konkrētās pašvaldības kontu?) ...Vai obligāti tas ir jādara dzimtsarakstu nodaļā? Kāzas notiks baznīcā.
Kapēc gan ne?man tā vismaz liekas... tik būs jāizdrukā maksājums lai būtu ko uzrādīt ka toč esi samaksājusi :)
protams, var! bet tik un tā būs jāiet uz banku lai uzliek zīmogu uz izdrukas, tā ka vnk jau uzreiz bankā samaksāt.
Ir, kā ashele raksta, ka maksāt var caur i-banku, bet vajag apstiprinājumu no bankas, tā ka uz banku jāiet tā vai tā, vienīgi rindā nav jāstāv, jo apzīmogo maksājumus arī info meitenes bankā :)
Mēs arī valsts nodevu samaksājām i-bankā un izdruku iedevām mācītājam. Zīmogu uz tās neprasīja. Tā kā katram jājautā savam mācītājam, kas un kā.
Mēs uzreiz dzimts.nodaļā samaksājām, kaut paši bijām izbrīnīti, jo pieraduši visu caur bankām un i-bankām, ar kartēm norēķināties-laikam Tukumā vēl ar mūsdienu tehnoloģijām nenodarbojas...
vai tā vēl joprojām ir 5 Ls vai jau paaugstināja?
Joprojam 5Ls:)
Vai tad Rīgā nepaaugstināja līdz kādiem 10 latiem?
Rīgā paaugstināja, tikai nezinu uz cik
Mēs arī pa taisno dzimtsarakstos maksājām:)Kopā pagastam+valstij bija 15Ls:)
Valsts nodeva ir valsts nodeva un Rīgā, kā visur citur, joprojām ir 5Ls, paaugstināja maksu par laulāšanu Rīgas dzimtsarakstu nodaļās ;)
http://www.precos.lv/dazadi/article.php?article_id=918576
Mēs diemžēl pazaudējām to lapiņu, ko iedeva baznīcā ar konta numuru. Vai kāds var pateikt, kurā Valsts kases kontā jāskaita tie 5 Ls? Vai tā skaitās Nodeva par izpildu dokumentu iesniegšanu vai par notariālās darbības izpildi vai vēl kaut ko?
Mums baznīcā iedeva tādu:
Rīgas Domes Finansu departaments 90000064250 LV11UNLA 0002001130201 Norāde par laulību reģistrāciju
Tātad sanāk, ka jāmaksā pašvaldības kontā.
Maksa par notariālām darbībām vai izpildu dokumentu iesniegšanu tā noteikti nav. To varu tev apgalvot, jo zinu, kas tās par nodevām.
Paldies! Mēs abi neesam rīdzinieki, bet baznīca ir Rīgā, tad laikam tāpēc jāmaksā Rīgas Domei..? Man nez kāpēc likās, ka laulību nodeva jāmaksā valstij neatkarīgi no ceremonijas vietas...
Mums viss ir jāmaksā baznīcā, vēlāk dabūsim kvītis par visām nodevām utt. Samaksā 115 ls - un viss!
115Ls??? :O neķļūdījies??
Nē, 115 ls ir viss kopā - baznīcas zāles noma, beznīcas dekorēšana, valsts nodeva, ērģeles vai klavieres, mācītājam degviela (par šito es sasmējos) 5ls, uzkopšana pēc cermonijas. Varbūt vēl kaut ko aizmirsu, bet summa toč ir 115ls.
man arī pie 100 sanāk tik vēl plus macītājam taksi jāapmaksa :)
Es īsti nesaprotu, uz kam man ir jāmaksā valsts nodeva - dzīvoju Rīgā, laulības notiks baznīcā Jūrmalā?
ma_ce - neesmu droša, bet man likās, ka visi tāpat maksā vienā kontā. Bet nu mums mācītājs iedeva lapiņu ar rekvizītiem, tā ka pajautā viņam!