FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Reģistrēt laulību īsā laikā!

M
Marko 11.01.11. 19:38

Atrodamies ārpus LV, vēlamies reģistrēt savu laulību LV, bet dzimtsarakstu nodaļās pirms oficiālās reģistrēšanās jāiesniedz iesniegums vismaz mēnesi iepriekš pirms noskatītā datuma.
Tātad - iesnieguma iesniegšanas brīdī vai abiem jābūt klāt vai to iesniegumu var sūtīt elektroniski? Ir it kā likumā punkts par to, ka tas izsludināšanas termiņš var būt mazāks par mēnesi (īpāšos gadījumos, pēc dzimtsarakstu nod. vadītājas ieskatiem)
Lūdzu padalieties pieredzē - kā oficiāli reģistrēt laulību īsā laikā? Paldies.

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
r
rutuxs 11.01.11. 22:56 | Kāzu datums: 20.02.1993

Man jau liekas ka 1 mēnesis ir īss laiks. Kur nu vēl īsāku, ja, atvaino, netaisās mirt. Elektroniski sūtīt nevar.

Ketta 12.01.11. 08:35 | Kāzu datums: 21.05.2011

mēnesis ir mazākais laiks, un pieteikums jāiesniedz abiem klātesot:)
man šķiet, ka tas mazāk par mēnesi, ka tik nebija jūrniekiem un armijniekiem, un tad īpašos apstākļos

A
Agneskaa 12.01.11. 09:58 | Kāzu datums: 15.07.2011

Jā, tas viens mēnesis jau tā ir pietiekami īss laiks, turklāt vēl vai nebij jāiesniedz medicīniska izziņa.

M
Marko 12.01.11. 20:21

Civillikumaa melns uz balta drukaats :
45.p. - Steidzamos gadījumos, raugoties pēc apstākļiem, dzimtsarakstu nodaļas vadītājam ir tiesība saīsināt izsludināšanas laiku pēc sava ieskata. (2005g. groziijumi) -
taatad taa teoreetiski var buut pat tikai viena diena

A ja mirt taisaas, tad vispaar var neko neizsludinaat, prieksh taa ir 55.p. - Dzimtsarakstu nodaļas vadītājs vai garīdznieks var laulāt bez iepriekšējas izsludināšanas, ja līgavainis vai līgava dodas kara gaitās vai arī ja līgavaiņa vai līgavas dzīvību apdraud slimība. (2005g. groziijumi)

Es tik veelos, lai man samazina to izsludinaashanas laiku, a zaksos saka nee un viss, taam veceneem tur pilniigi vienalga, kas un kaa drukaats likumaa, visu dara "pa vecam"

M
Marko 12.01.11. 20:28

Jaa, meenesis ir iiss laiks, bet neatrodos jau LV, lai to iesniegumu uzdrukaatu - stulbi jau sanaak - jaabrauc uz LV, lai 10min. pavadiitu kaut kaadaa kantorii, kur jaaiazpilda nieka iesniegums. Biju ZS LV, bet tad nevareeju iesniegumu drukaat, jo tas buutu 7 meeneshus pirms noskatiitaas dienas - sviests

Serena_88 12.01.11. 20:45 | Kāzu datums: 16.07.2011

Marko, domāju, ka tavs gadījums tomēr nebūs "steidzamā kārtā" ierindojams (tu diez vai gribētu savas kāzas vienādot ar potenciālu slimību, karadienestu vai nāvi)
Tā ka jums atliek vien vai nu ieplānot vizīti LV (apvienojot to ar citām patīkamām izklaidēm, protams:) vai arī plānot laulības ceremoniju mītnes zemē - kas arī ir variants!

l
lituce 12.01.11. 22:35 | Kāzu datums: 01.07.2011

Jā, mītnes zemē gan jau ka ar var ko saorganizēt :)))

M
Marko 12.01.11. 22:48

Lai man savas kaazas nebuutu jaavienaado ar potenciaalo karadienestu, naavi vai slimiibu (ko nosaka 55p., kur tas atrunaats) arii ir tas 45p. izveidots, kur runaa vnk. par steidzamu gadiijumu atkariibaa peec apstaakljiem! Apstaakljiem "svaru" nosaka dzimtsarakstu nod. vadiitaaja peec sava praata!
Marasms - mums shis pasaakums (uzdrukaat A4 formaata iesniegumu) buus iespeejams vislielaakaas vienreizeejaas izmaksas, kas saistiitas ar kaazu plaanoshanu - ap 400Ls (Jaabruc uz LV, atpakalj + jaakavee darbs + nokljuushana liidz lidostai) Mums pat viesu maaja izmaksaas mazaak :D Tas viss, jo zaksos negrib pieljaut izsludinaashanas laika samazinaashanu

M
Marko 12.01.11. 22:52

Pat domaat negribas kaads mums peec tam buus chakars ar taam pashaam LV instanseem, kad sievai buus jaamaina dokumenti, ja salaulaashos aarpus LV Un taapat - lai salaulaatos te, man taapat vajag k-kaadu mistisku izzinju no LV - tur jau atkal joki saaksies ar zaksa veceneem :D

E
ElīnaPelīna 13.01.11. 04:49 | Kāzu datums: 04.09.2010

Likums paliek likums. Ne jau DzN izdomājusi šo izsludināšanas laiku. Bet, cik atceros, Laulības var pieteikt 6 mēnešus pirms noliktā datuma. (varbūt, kaut kur pat ātrāk, jo var lasīt, ka meitenes ir jau rezervējušas datumus) Vai tiešām šo mēnešu laikā nav plānota neviena vizīte LV? Lai iesniegumu uzrakstītu nav jābrauc abiem kopā. Klātbūtne nepieciešama, lai apliecinātu savu brīvo gribu, tāpēc tu, piemēram, nedrīksti parakstīties topošā vīra vietā, bet viņam ir jāierodas pašam. Vēl es ieteiktu mazās DzN, ne lielās, kur konvejers. Tur varbūt, ieklausītos jūsu gadījumā, un piedāvātu risinājumus, es nedomāju, ka jūs ne pirmie, ne pēdējie, kas precas no ārzemēm..

Ketta 13.01.11. 08:20 | Kāzu datums: 21.05.2011

pieteikumu var iesniegt 7 mēn pirms noteiktā datuma - tur sanāk tā, ka 6 mēn ir ilgākais laiks un 1 mēn ir izsludināšana;
mēs arī iesniedzām novembra vidū, bet precamies maijā;
jāierodas gan bija kopā, iesniegums jāuzraksta uzvietas, kas abiem arī jāparaksta;
nedomāju, ka šīs darbinieces rīkojas pēc saviem ieskatiem, kārtība ir kārtība, vai tad tiešām 7 mēn laikā ne reizi nav plānots braukt uz LV? tāpat taču visādas lietas kārtojamas, ne jau tikai uz ceremoniju ieradīsieties

E
ElīnaPelīna 13.01.11. 13:24 | Kāzu datums: 04.09.2010

Nu re - tu ieviesi skaidrību par tiem mēnesiem. Kopā gan nav jāierodas, par to es atceros, jo tieši prasījām, vai obligati ir jānāk kopā(dēļ darba). Galvenais, kas jādara ir jāierodas personīgi. Par to kopā, varbūt pateica, jo slinkums pēc tam meklēt kartotēkā, kur iesniegums ielikts. Mēs laulājāmies baznīcā, kur noteikti nav tik daudz pāru kā DzN, un mums ļāva nākt atsevišķi, pēc tam gan sanāca, ka varējām tikt arī kopā :)

m
miledija 13.01.11. 14:37 | Kāzu datums: 11.08.2007

savādi Tu izsakies- tajā "kantorī" taču Tu un Tava otrā pusīte gatavojas sarakstīties jeb salaulāties (skan smukāk), ta kā jau sen kāds izteiciens vēsta - nespļauj akā no kuras vēlāk jādzer! un Tavs gadījums nu noteikti neatbilst CL normām par steidzamību! un ja jau tik slikti ir šeit - var to darīt ārzemēs konsulatā (ja nemaldos ar varēja laulāt)!!

Zhagatinja 14.01.11. 14:15 | Kāzu datums: 15.07.2011

mani arii skar likuma burts , man ir vajadziigs iesniegums un taada kaa uzruna Ungaarijaa, kas arii deriigs 6 meeneshus ...lai mees salaulaatos , to jau uzzinaajaam vasaraa un darba deveejiem jau laikus pietiecaam , ka februaarii , martaa ir vajadziigas brrivas dienas , lai aizskrietu uz sho biroju ....
tieshaam tulinj Budapastu apmekleesim tikai un viiniigi shii iemesla deel .... nu ok tas varbuut pasaakumu nesadaardzina pa lielam, bet ar to reekjinaajaamies

M
Marko 14.01.11. 19:01

Taa kaa likums atljauj isludinaat lauliibas iisaaku laiku par meenesi, bet apzvanot un intereseejoties esmu skaidri sapratis, ka dzimtsarakstu nodaljas darbinieki jauc (taatad nezin) 45 ar 55 CL pantu, suuta muus uz veestnieciibu, kur savukaart atkal prasa izzinjas utt. - birokraatija un + vnk. darbinieku nekopetence.
Man ir liels prieks, ka lieta atrisinaajusies un gatava paliidzeet ir bazniica - sveetdienas skolu vareesim iziet pa lielam neklaatienee - ir tachu XXI gs. Panaaca pretii maaciitaajs, izprotot situaaciju, milziigs paldies vinjam!!!
Ceru ka peec taa visa vairs nebuus jaaiegriezhas peleejuma auras paarnjemtajaas dzimtsarakstu nodaljaas..

Serena_88 14.01.11. 22:07 | Kāzu datums: 16.07.2011

Jauki, ka viss nokārtojies! Mani gan tomēr mazliet mulsina, kāpēc vēlaties precēties Latvijā (pēc taviem tekstiem nepaliek iespaids, ka LV būtu dikti tuva sirdij).
Varbūt tiešām ir vērts apsvērt iespēju precēties mītnes zemē vai kādā eksotiskā vietā, lai kāzu diena nebūtu saindēta ar nepatīkamām emocijām. Jo manuprāt, zelta likums, kāzās nedarīt neko tādu, kas pašiem ikurāt nepatīk, jo tas tikai sabojā pasākumu:(

Zhagatinja 18.01.11. 20:34 | Kāzu datums: 15.07.2011

nu likuma burts, kas veel katraa valstii ir savaadaaks , ja man toposhais viirs buutu latvietis noteikti izveeleetos LV kur laulaaties, jo piemeeram kaartojot dokumentus tagad Ungaarijaa, tante teica, ka man vajadziigs manai dzimshanaas aplieciibai Apostilles ziimogs , biju LV Ungaarijas konsuls , manai iztulkotai dzimshanas aplieciibai uzlika , to noleedeeto ziimogu .....tagad Ungaarijaa tante saka , ka tulkojums neder , jo jaatulko Ungaarijaa mana dzimshanas aplieciiba ....taapat biju shodien LV veestnieciibaa Ungaarijaa, jo Ungaarijas valsts pieprasa izzinju , ka esmu riiciibspeejiiga un neesmu laulaajusies Latvijaa....katra izzinja maksaa naudu un laiku ...ja veelies aatraak maksaa vairaak ....
es saprotu kaapeec izveeleeta LV kur preceeties ...

zandish 18.01.11. 22:58 | Kāzu datums: 02.10.2010

:) Ai, riktīgi saprotu. Mums arī visādi brīnumi bija jāpiedzīvo. Bet, jā, gribēju teikt, ka Jums vajag ar mācītāju runāt. Jo mācītāji, kuriem ir atļauja laulāt, paši piesaka visu informāciju kur un kā vajag. Birokrātija LV ir drausmīga... un Ungārijas tantes droši vien ir gājušas kursos pie visām LV tantēm :) Īstie prikoli sākas, kad likumi divās valstīs nonāk pretrunā viens ar otru - piem. LV un Brazīlija. LV likums saka, ka pilsoņiem nedrīkst būt vairāk par vienu pilsonību, bet lai mūsu bērni aizbrauktu uz Brazīliju, kas ir tēva dzimtene, viņiem būs vajadzīga Brazīlijas pase, tātad arī pilsonība. Ko nu darīt?? Labi, ka ir institūcijas, kas reizēm spēj rīkoties ĀRKĀRTAS situācijās :)

s
sicilia 19.01.11. 11:00 | Kāzu datums: 05.09.2009

nē nē Lv tantes gājušas kursos pie jevropas tantēm. Mans vīrabrālis ar šie apostuļiem un citu brirokrātiju Nūiderlandē mokās un nožēlo, ka vispār nolēma atkal Eiropā dzivot

m
mazaabite 19.01.11. 11:13

Nesaprotu kādēļ neprecaries savā mītnes zemē, uz LV pēc tam varēsiet ekskursijā atbraukt :)))