Kāzu plānošana
Likuma burts
par pases maiņu
sveikas , nelaulaajos LV , bet nu kaarteejos briinumus piedziivoju piezvanot uz pases dalju , girbeeju noskaidrot , kas jaanjem liidzi, cik maksaa ......nu man paskaidroja, ka lauliibas aplieciibai jaabuut iztulkotai , bet kad apjautaajos vai tulkojumam jaabuut arii notariaali apliecinaatam , man atbildeeja es nezinu , neesmu gaishregje .....
vai kaada nezin ir vai nav jaabuut notariaali apstiprinaatam ?
kāda valsts??? kur laulājies?
visticamāk jau ka loģiski būtu ja būtu tulkojums notariāli apstiprināts, jo jebkādiem dokumentiem, kas ir tulkoti ir jābū oficiāli apstiprinātiem - tātad pie notāra. Tā vismaz ir ar dazādiem dokumentu tulkojumiem Irijā un liekas, ka arī Anglijā. un domājams ka visā ES sīs prasības varētu būt līdzīgas.
Varbūt pazvani vēlreiz uz to pasu daļu, jo tiem cilvēkiem arī tas ir jāzina, ja nevar atbildēt - lai savieno tevi ar galveno tai pasu daļā, jo tā nevar būt ka tur nezina vajag notariali apstiprinatu vai ne.
es preceeshos Ungaarijaa , taa ir ES daliibvalsts , peec kaazaam man tieshaam laiks ir ierobezhots un vnk veeleejos noskaidrot , kaadi papiiri man pases mainjai vajadziigi , Budapestaa pasi man nemaina, bet izsniedz kaut kaadu papiiru ar kuru driikstu celjot .... taapat muusu lauliibas aplieciibai te no aarlietu ministrijas vajadziigs shtempelis .....
tad kad tulkoju dzimshanas aplieciibu , man piemeeram tulkojumu apstiprinaaja Ungaarijas Republikas konsuls, tam nevajadzeeja buut ar notaaru apstiprinaatam ....
pirms gadiem , kad tulkoju dokumentus iesniegshanai Vaacijas Unveristaatee, tad man arii teica , ka shaadus dokumentus apstiprina tikai veestnieciibas un aarpus LV shim notaara apstiprinaajumam nav iistas noziimes ....
paldies
zvaniishu veelreiz
vislabāk info var atrast www.pmlp.gov.lv
"Dokumenta īstuma apliecināšana jeb legalizācija nav notariāla darbība. Atbilstoši Dokumentu legalizācijas likuma nosacījumiem, lai ārvalstī izsniegtam publiskam dokumentam būtu publiska dokumenta spēks Latvijā, tas ir legalizējams.
Dokumentu īstuma apliecināšana ir publisko dokumentu autentiskuma nodrošināšanas process. Proti, tas nozīmē paraksta un zīmoga īstuma apliecināšanu, ko veic konsulāra amatpersona, lai vienā valstī sastādīti dokumenti iegūtu juridisku spēku citā valstī, apliecinot arī dokumenta parakstītājas amatpersonas tiesisko statusu un pilnvaras.
Ja publisks dokuments ir izsniegts ārvalstī, kura ir 1961.gada 5.oktobra Hāgas konvencijas par ārvalstu publisko dokumentu legalizācijas prasības atcelšanu dalībvalsts, dokumentam nepieciešams "
principā, dokumentam jābūt legalizētam ar atbilstosās valsts apostillu, un LV būs jāiztulko.
vienīgi- kāde Budapeštā nemaina?
P.S. pase jānomaina 30 dienu laikā pēc laulībām.
jaa zinu , ka pase 30 dienu laikaa jaanomaina , tad ja pareizi saprotu to stemmpeli ko uzliks aarlietu ministrija Budapestaa uz lauliibas palieciibas , taa buus taa apostille ... ar to es dodos uz veestnieciibu , kas man izsniedz celjoshanai deriigu dokumentu , lauliibas aplieciibu iztulkoju un mainu pasi.
Budapestaa ir maza veestnieciiba un esot daargi kaut kaadi aparaati taapeec nemaina .....
Paldies