Kāzu plānošana
Likuma burts
Meitenēm, kas precas ar ārzemniekiem Latvijā, bet dzīvos citur
Sveikas meitenes!
Nu jau man kaazas aiz muguras, bet gribeeju padaliities ar savu pieredzi. Es preceejos ar aarzemnieku, EU pilsoni Latvijaa.Mees dziivojam vinja valstii. Tachu man bija diezgan liels paarsteigums, ka tajaa EU valstii, kur dziivojam, LR izdoto lauliibas aplieciibu par pilnu nenjeema, taatad skaitiijaamies nepreceejushies. Latvijaa, zagsaa, man ne ar vaardinju neko par to neiemineejaas, kaut gan redzeeja tachu, ka precos ar aarzemnieku. Buutu to zinaajusi, buutu visu nokaartojusi pie viena. Nu it kaa jau nekas sarezgjiits nav, bet ja nezina, var sanaakt kaa man. Lai lauliibas aplieciiba buutu deriiga aarzemees, uz taas jaauuzliek Apostile ziimogs, tad kopaa ar jaunaa tipa - LR izdotu Dzimshanas aplieciibu, kas arii apstiprinaata ar Apostile ziimogu notariaali jaaiztulko tai valstii, kur dziivojat. Nu tas taa zinaashanai...
Ja vēlējies palīdzēt meitenēm, derēja pieminēt arī to ES valsti :)
Valsts, precīzāk pilsēta pieminēta Spiiguliites profilā. ;)
neko nezinu par dzimtsarakstu nodaļu, bet par laulāšanos baznīcā varu ieteikt apskatīties "Instrukcija LELB garīdzniekiem par laulību reģistrācijas kārtību un noteikumiem" (skat. gūglē, 7.punkts)
Tas taču neattiecās tikai uz laulības apliecībām, jebkuru dokumetu, lai apliecinātu, ka tāds tiešām ir likumīgi izdots, nepieciešams apstiprināt ar aposolite zīmogu un tulkot.
Tad jau es varu datorā uzstaisīt sazin kādus dokumentus, sniegt tik ārzemēs iekšā un sastāstīt nezin ko.. :)
Kikimonc, - dzīvojam Čehijā.
Nu jā, droši vien tiem, kas bieži kārto dažādus dokumentus, šīs ziņas nav nekāds jaunums, taču man, kas pirmo reizi saskāros ar starptautiskiem dokumentiem, bija mazliet pārsteigums. varbūt ne tik daudz par to, ka mūsu LR laulības apliecība nav derīga ārvalstīs bez tā zīmoga, bet ka šie dati nekur ārvalstīs netiek ne ievadīti, ne sūtīti (ka nepastāv tāds datorizēts EU reģistrs). Man kaut kā likās, ka kopš esam EU, tas viss notiek automātiski. Nu tā kā vienā valstī. :)
es preceejos ar Ungaarijaa un viirs ungaar un varu pastaastiit savu staastu
pagaajusho rudeni bijaam skaidrot kaadi dokumenti vajadziigi ......un nu man teica , Latvijaa jaadodas pie Ungaarijas konsulaata ... ok LV buudama zvanu konsulam , vinjsh saka tev jaaiztulko shii dzimshanas aplieciba un uzlikshu apostilli ..... taa arii daru samaksaaju nodevu apolstiillle ir , dodos uz Ungaariju , tantuks pretii saka , shis tulkojums neder , jo nav Ungaarijaa tulkots ....
kad atradaam vietu kur mums viss notiks ...devaamies uz to rajonu nodalju .... tur atkkal tante priekshaa un briinaas, kas tas pa ziimogu un saak konsulteeites ar koleegjieem un nodaljas vadiitaaja jautaa man kaapeec es to esmu dariijusi , tev to nemaz nevajadzeeja , jo tava dzimshanas aplieciiba ir izsniegta pirms 1990 gada, taatad Ungaarijaa ir deriiga .....
bet mums tajaa birojaa uzreiz teica , ka it kaa apostille nav vajadziiga , bet labaak, ja uzliek pirms es veelos LV dokumentus mainiit ....
peec kaazaam neesmu veel LV bijusi , taa ka esmu joprojaam savaa uzvaardaa ....
un bez tam noteikti tavam viiram , taapat kaa man pashai ir jaaiesniedz zinjas PLMP, ka esmu Ungaarijaa laulaajusies....
Nu mums teica, kad dabuujam dokumentus ar apostile ziimogu, tad tie jaatulko Chehijaa. Tachu zinu, ka atseviskjos gadiijumos prasa, lai iztulko tajaa valstii kur izdots.
Ai, ja tie buutu vieniigie dokumenti, kas jaakaarto, kad paarceljas uz citu valsti, tad jau buutu ok...tagad meegjinu nokaartot Chehijaa ilgstoshaas uzutreeshanaas atljauju, jau 6 reizes biju uz to kantori un staasts aptuveni kaa staasta zhagatinja , suuta no vienas vietas uz otru, tad atklaajas veel kaut kas, tad kaut kas nav deriigs un taadaa garaa...
kur tos gadiijumus var uzzinaat , kad jaatulko valstii , kuraa dokuments izdots ?
Par ko tur jabrinas? Protams,ka laulibu dokuments no LV ir jatulko un jaapliecina ar Apostille,kas gan dazas valstis vairs nav vajadziga.Tad bus precejies ari sava vira/sievas dzimtene!