Kāzu plānošana
Likuma burts
Lidmašīnā ar jaunu pasi
meitenes palidziet!!!nesaprotu ko darit?esu pasutijusi biletes ar veco uzvardu lai gan braucot atpakal uz majam busu jau ar jaunu.ka domajat vai lidmasina mani ielaidis ar veco uzvardu bet jaunu pasi ja man lidz bus laulibu aplieciba.jo mainit vardu loti dargi maksa ryanair man ta skiet!
vai labak pirkt jaunu bileti??padalieties ar pieredzi!!
man buus liidziigi , esmu jau gan lauliibas ostaa iestuureejusi , bet uzvaards nav birokraatijas deelj nomainiits, lai gan tagad taisos ..... bet es ar airbaltic un chezh paarsvaraa lidoju , un ja tev shaadaa gadiijumaa mainaas uzvaards , tad abaas kompaanijaas man teica, tikliidz uzvaards nomainiits taa uz kaseem ar lauliibas aplieciibu , shiis abas kompaanijas uz lauliibas pamata maina bez maksas , par ryanair gan nezinu
nu ja gribeju pajautat viniem vai man par to jamaksa vai kas un ka un vina nometa klausuli momentali
par airbaltic ar zinu, ka maina bez maksas, ja nosūta viņiem laulības apliecības kopiju, vai kā tamlīdzīgi.
Sakiet, cik ilgi maina pasi, ja tiek mainīts uzvārds pēc kāzām???
Nu es Liepājā samainīju dienas laikā, iepriekš biju painteresējusies, ka ja pirmdien līdz 12: 00 iesniedzu dokuments, tad otrdien jau pēcpusdiena pase ir gatava... un tā ar bija..., tik iesaku iepriekš painteresēies, jo mazums kas ir mainījies, bet izdarīt var, 6 augustā precējos un jau 11. augustā devāmies medusmēnesī ar jauno pasi kabatā....
Viss ir atkarīgs no tā, kad un kur reģistrēsiet laulību un kad lidosiet. Trūkst informācijas, lai kaut ko ieteiktu.
Varu vienīgi teikt, ja laulāsieties Latvijā, Latvijas DzN parasti tai pašā dienā (ja laulības darba dienā) vai tuvākajā darbadienā izdara izmaiņas Iedzīvotāju reģistrā. Ar to brīdi arī pase ir nederīga un parādās Nedrīgo dokumentu reģistrā. Savukārt baznīcām ir dotas 2 nedēļas, lai iesniegtu laulības dokumentus DzN, līdz ar to attiecīgo laiku pase turpina skaitīties derīga (t.i., neviens nezina, ka viņa ir nederīga).
Skaidrs. plānojam 10. augustā laulāties Tukumā vai Ķemeros (tā ir piektdiena) un 15. augustā (tā ir trešdiena) jau lidot kāzu ceļojumā. Izlidošana 20:00 tāpec ceru, ka varēs pēc iespējas ātrāk nomainīt pasi. Vēl nezinu, vai sanāks piereģistrēt laulību uzreiz baznīcā, vai arī būs atsevišķi uz Dzimtsarakstu nodaļu jābrauc.