FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Vai kaads ir vai grasaas laulaaties Igates vai Birinu pilii shogad?

B
Buchiii 30.03.12. 18:33 | Kāzu datums: 28.07.2012

Sveik

Manas lkaazas paredzeetas shogad juulija beigaas un buus Igates pilii. Ceremonija ir paredzeta pils darzaa. Sazinajos ar dzimtsarakstu nodalas darbinieci sakaraa ar ceremoniju - dokumentus iesniegsim nakamnedel un vina prasa 100 Ls skaidraa naudaa plus 5 Ls valsts nodeva.

Tie 100 ls izklausaas aizdomigi, jo lasiiju sheit pat, ka par ceremoniju parasti prasa starrp 10ls un 30ls... Vai kaadam/i ir bijusi pieredze?

7 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Žanete_2012 01.04.12. 02:31

Mums arī būs kāzu svinības Igates pilī šī gada augustā,sākumā bija doma pils parkā ar dzimtsarakstu nodaļas darbinieku palīdzību. (Inese 64062295 - pag.pad.Limbazos).Nebija nekas pieminēts par papildus 100 Ls. Beigās izlēmām laulaties baznīcā,tā nu šī situācija atrisinājās.

j
jessica 31.03.12. 14:16

Cenas jau atkariigas arii no taa, cik kvalitatiivu ceremoniju grib. Esmu dzirdeejusi, ka citaas ceremonijaas, kur laulaa aarpus zagsa, var vienoties, ka tiek iipashi piestrādāts pie taa, ko ceremonijaa runā laulaataajs – piem, kaut kaadas iipashas lietas par jauno paari. Un arii – ja dzimtsarakstu nodaļas vadiitaajs/a no Riigas brauks uz attaalaaku regionu, cena arii visdriizaak buus daargaaka, nekaa, ja atnaaks no taa pasha pagasta, pilseetas salaulat. Gruuti nosaukt taadu vienu cenu drosi vien, citur jau veel izmanto muzikaalo pavadiijumu, dzeju utt. Taa ka tie 100 ls domaaju, ka taa arii var buut, vai pat vairaak.

kerija21 30.03.12. 23:39 | Kāzu datums: 21.05.2011

oficiāli brīvā dabā neviens laulāt nedrīkst. tas ir pretrunā ar LV likumdošanu! bet ir ļoti daudzi gadījumi, kad papīri tiek parakstīti brīvā dabā, tikai tad jāmaksā uz rokas un to summu var nosaukt dajebkādu, oficiāli viņa nekur neparādīsies, jo tas nav legāli.
man pašai bija laulības Igates pils dārzā ar mācītāju, bet pirms tam tik un tā parakstījām papīrus zagsā.

S
Schnurrchen 30.03.12. 22:01 | Kāzu datums: 07.07.2012

Igates vai Birinu pili laulibu cereomnija tiesam ir dargs prieks!!!Tapec es labak laulasos Limbazos...

MaziiC 30.03.12. 21:48 | Kāzu datums: 14.08.2012

5 Ls ir obligātā Valsts nodeva par laulību reģistrēšanu visā valstī, un nodeva par ceremoniju katrā pašvaldībā ir savādāka, to katra pašvaldība arī pati nosaka, atkarībā no ceremonijas zāles, ko viņi piedāvā. par izbraukumu ir pavisam cits stāsts - 5 ls noteikti pluss cik brīvmācītājs vai laulātājs pats ar darbu prasa :)
rīgā laikam 10-15 ls ir pašvaldību nodeva, man ir 25 jāmaksā ;) bet tas par zāles izmantošanau dzimtasarakstu nodaļā :)

E
Ewelina 30.03.12. 19:26 | Kāzu datums: 14.07.2012

Man Mežotnes pilī zagsa darbiniece par izbraukumu neprasīja neko papildus maksāt-vienīgi par benzīnu 5 ls. Kopā ar visu iesniegumu samaksāju 40 ls. Būtu bijis lētāk, ja mēs no Bauskas bijām, bet tā kā esam rīdzinieki, tad tā nodeva ir lielāka.

A
Anciite20 30.03.12. 19:07 | Kāzu datums: 26.05.2012

Mums Jaunmoku pilī zagsa darbinieces par izbraukumu prasīja 75 ls ,jo nevienu citu pāri nevar tajā dienā salaulāt.Var jau būt ka tādas summas arī ir.