FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Mūsu līgavaiņi neLatvieši :)

KristineKr 22.02.13. 01:53 | Kāzu datums: 17.05.2014

Sveicinātas līgaviņas!!! :)

Man te pēkšņi parādījās jautājums vai kāda no jums precēsies ar citas tautības vīrieti? Manā variantā tas ir Lietuvietis. Jautāju arī tādēļ, ka varbūt jums ir plāns kā organizēsiet kāzas - kādā valodā, kurā valstī tas notiks, kad? Vai varbūt vēl kādai ir līgavainis ir Lietuvietis vai kāda jau precējusies ar Lietuvieti? :) Būtu jauki, ja padalītos pieredzē kā organizējāt savas kāzas :)

12 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
Kotence4 22.02.13. 11:26

Sveika,Kristine
Ari es esmu saja kategorija, mans ligavainis ir bulgars.
Kazas svinesim 2x, vvispirms ceramoniju un balliti LV maija un tad julija laulibas baznica Sofija.
Es, protams, esmu vairak atbildiga par LV dalas organizesanu..bet tagad saku uztraukties, ka nu bus, galvenokart valodu del, vai ligavaina gimene nejutisies latviski runajosu barina svinibu laika atstumta.

KristineKr 22.02.13. 13:35 | Kāzu datums: 17.05.2014

Sveika Kotence4! Jā, ja Bulgārs, tad gan tās valodas ir pietiekami atšķirīgas. Domāju, ka jums labāk ņemt kādu tulku vai kāzu organizētāju, kurš prot runāt angliski (piemēram Bulgāru un Angļu valodā). Un arī Latvijā varat tāpat izdarīt, zinu, ka mūsdienās ļoti daudzi Latviešu kāzu organizatori prot Angļu valodu. Piemēram mēs jau atradām katoļu baznīcas priesteri Lietuvā, kurš spēj runāt gan Lietuviski, gan Latviski, jo dzīvo netālu no Latvijas robežas. Savās kāzās nevēlos ne krievu, ne angļu valodu, it īpaši, ja valstis ir tik tuvu viena otrai, var tomēr atrast kādu risinājumu. Arī kāzu organizatore jau piemeklēta, pati dzīvo Latvijā, bet ir Lietuviete un precējusies ar Latvieti. Tā kā viss superīgi beigās sanāk, visas kāzas tiks novadītas Latviski un Lietuviski :) Bet tavā gadījumā jau nebūtu nemaz tik slikti, ja vismaz Angļu valoda būtu, arī būtu jauki :)

K
Kotence4 22.02.13. 15:44

Piekritu, ka tepat pari vien robezai parbraukt un runat krieviski vai angliski butu mazliet mulkigi:)

Man nav k paredzetas nekadas izdaribas un atrakcijas, max 2. speles, kuras novadis draudzenes un tas iztulkot nebutu problema.Ari vedeji pirmo tostu( isu:)) pateiks abas valodas, bus ari mazas kazu programminas abas valodas......tagad saku domat, vai man nevajadzetu sagatavot kadu isu ligavas uzrunu bulgariski..lai viramatei prieks:) ka Tev pasai ar lietuviesu valodas apgusanu?
Bet vispar tas kas mani vairak satrauc- neoficiala dala-tusina dala, ka vini visi sava starpa runas un tuses, nemot vera, ka latviesi jau ta diez ko daudz neruna:)

KristineKr 22.02.13. 16:25 | Kāzu datums: 17.05.2014

Nu par tusiņa daļu domāju, ka tev nebūtu jāuztraucas, jo gan jau, ka alkohols arī jums tur būs un tad jau arī runas raisīsies pašas no sevis. Galvenais tajā tusiņa daļā arī vajag kādas spēles izdomāt, piemēram, salikt pa pāriem Latvieti ar Ungārieti lai dejo un tad labākos vai radošākos danciniekus apbalvot ar kaut ko. Nu domāju, ka kaut ko kopīgu var padarīt, pat ja nav valoda, tad vismaz lai būtu kas jautrs un par ko visi var pasmieties :) Būs jau ok, nav ko stresot, jo man liekas, ka viesi paši izdomās kā sākt runāt ar nu jau saviem radiem, nebūs taču vairs svešinieki :)) Man arī ideja ir tāda, kad viesi jau ir paēduši un jau iedzēruši , tad varētu uzspēlēt spēli kad muzikanti spēlē mūziku kādai ļoti populārai Lietuviešu dziesmai un visi Latviešu radi mēģina to kopistiski nodziedāt, jo katram iedots teksts, kā arī Lietuviešiem Latviešu dziesmu, domāju, ka būtu par ko pasmieties, kā izrunā vārdus, izloksne :)) Es domāju baznīcā savam līgavainim dot zvērestu Lietuviski,domāju, ka tas būtu ļoti jauki no manas puses, kā arī jaunajiem radiņiem gan jau patiktu :) Varbūt jums arī tā būtu laba ideja! Man ar Lietuviešu valodu ir nu tā... Kaut ko jau zinu minimāli, bet tomēr tā ir cita valoda. Ja dzīvotu Lietuvā, tad gan jau ātri iemācītos, bet abi dzīvojam Anglijā un arī angliski runājam. Nākotnē apsveram iespēju dzīvot Lietuvā, tāpēc šo to jau pamācos, bet vēl ne tā kārtīgi..

j
jutacka 03.04.13. 17:08

Sveika,manejais Ari ir leitis,sapazinamies UK,darba,vispar isi sakot ,esam loti laimigi,driz bus ka gads kopa,ir nokauta ka gada jubileja bus bildinajums,be vien vienu reizi vinjs skandina pedeja laika-tu busi mana sievinja,sad tad pat neformali itka aprunajamies ko veletos ka iztelojamies kaazas,mani Ari sis jautajums satrauc kur svinet un ka svinet,tas ir tikai laika jautajums kad varesu oficiali mocit galvu,jo intuicija saka ka buus,sis ir ta mana pieturvieta,piesejis sasejis Isa pavadinja,uz rokam neesa....:P

KristineKr 03.04.13. 22:28 | Kāzu datums: 17.05.2014

jutacka, cik jauki dzirdēt, ka neesmu vienīgā,kura kopā ar Lietuvieti :) Nu cerams, ka bildinājums tev būs drīz, būtu jauki abām pakontaktēties kāzu jautājumos - divas galvas tomēr gudrākas par vienu :D Mēs precēsimies Lietuvā - Klaipēdā, tādēļ man viss 100 reizes grūtāk sanāk, visas mājas lapas lietuviešu valodā, nekas nekad nav iztulkots (pat ne krievu valodā :D ), reti kura, tad nu jāmēģina saprast kas tur īsti rakstīts caur google translator vai savējam jautājot visu laiku :D

KristineKr 03.04.13. 22:29 | Kāzu datums: 17.05.2014

jutacka, cik jauki dzirdēt, ka neesmu vienīgā,kura kopā ar Lietuvieti :) Nu cerams, ka bildinājums tev būs drīz, būtu jauki abām pakontaktēties kāzu jautājumos - divas galvas tomēr gudrākas par vienu :D Mēs precēsimies Lietuvā - Klaipēdā, tādēļ man viss 100 reizes grūtāk sanāk, visas mājas lapas lietuviešu valodā, nekas nekad nav iztulkots (pat ne krievu valodā :D ), reti kura, tad nu jāmēģina saprast kas tur īsti rakstīts caur google translator vai savējam jautājot visu laiku :D

S
Sandrita85 27.05.13. 23:33

Kada ir kopa ar zviedru puisi?

Spicausis 27.05.13. 23:38 | Kāzu datums: 09.07.2014

Mans miiljotais viirietis ir norveegjis.

Erika001 06.08.13. 00:34 | Kāzu datums: 21.06.2014

Es esmu kopā ar zviedru :) kāzas 21.06.2014. . Kā tev, Sandrita85 sokas ar organizēšanu? jums ar kāzas Bebru namā? kur un kā domājat laulības ceremoniju?

S
Sandrita85 06.08.13. 00:50

Vai man kaut kas janomaina iestatijumos, lai redzetu, ka kads te raksta. Ienacu nejausibas del un skatos, ka Erika001 man raksta :)
Ja, mes izvelejamies Bebru namu.Bija kopa 2 vietas, ta ka nav iespejas ilgi meklet un braukat, izvelejamies Bebru namu, kas patika. Esmu dzirdejusi tikai pozitivas atsauksmes. Es te ar vairakam LV meitenem runaju, vinas saregistrejas SE, lai ta papiru leita atraka, un tad baznica LV.
Ka tev sokas Erika001?

S
Sandrita85 06.08.13. 00:50

Spicausis- kur jus kaazas svinesiet?
Kura vieta Norge jus dzivojat?