Kāzu plānošana
Likuma burts
Domu maiņa pēc laulību reģistrācijas pieteikuma
Lieta tāda, ka nupat kā atgriezāmies no dzimtsarakstu nodaļas, kur tika iesniegts pieteikums laulība. Jau dodoties uz turieni, nebiju īsti pārliecināta kā vēlos rīkoties uzvārda sakarā- pieņemt vīra vai paturēt arī savu (caur svītriņu).
Vīrs neuzspieda, bet, protams, izteica vēlēšanos, par mūsu vienādu uzvardu. Tālab turpat, dzimtsarakstu nodaļā, uz vietas uzrakstīju, ka būšu vīra uzvārdā.
Taču tagad jūtos ļoti jokaini..māc šaubas vai izdarīju pareizo izvēli...plus vēl tas, ka uzzināju,- pieņemot vīra uzvārdu nebūšu tāda vienīgā ar šādu vārdu, uzvārdu.
sakiet, lūdzu, varbūt kāda zin- vai vispār vēl ir iespējams veikt izmaiņas laulību pieteikumā?
līdz šai diskusijai vispāŗ nebiju iedomājusies par tādu lietu- vienīgā vai nevienīgā ar attiecīgā vārda+uzvārda salikumu...un arī tagad nekādas emocijas tas neraisa.
man laikam vienkārši liekas svarīgi,ka ģimenei ir viens uzvārds (ja vien nav kādi profesionālas darbības šķēršli pie uzvārda maiņas)... bet bija interesanti pameklēt vai man būs vādra+uzvārda māsas.
Galvenais lai tu pati jūties labi.Un, vismaz cik man bijusi saskare, dz. nod. darbinieki ir pretīm nākoši un visu labi izskaidro-tik jāsazinās ar viņiem-kas un kā.
varbūt vaina bij tajā,ka rīkojies spontāni- cik sapratu pāriešanu vīra uzvārdā pirms tam nebiji tā plānojusi...un vienkārši jāapdomājas-sajūtas pašas vislabāk pateiks kā rīkoties...galvenais,ja ir laiks- nesteigties ar lēmumu.
Mīļš paldies par informciju un ieteikumiem.. :)
lai gan tagad jau esmu nedaudz nomierinājusies,vienalga ir labi apzināties, ka ja nu nekādi neizdodas sadzīvot un aprast ar jauno uzvārdu, ir iespēja to mainīt uz dubultuzvārdu.
man šķiet mums vēl īsi pirms reģistrācijas pārjautāja kādā uzvārdā katrs ies/paliks. tā ka domāju pilnīgi noteikti kādu laiku pirms reģistrācijas var mainīt.
Jā, ie iespējams līdz laulību dienai ( laikam 1 dienu iepriekš ie jāpaziņo- ja nu gadījumā nav vēlēšanās pāriet vīra uzvārdā) ..
Mēs kad iesniedzām dokumentus, arī nebijām vēl vienojušies, ko darīsim ar manu uzvārdu, tad nu atstājām pagaidām tukšu. Tā kā mums vēl arī liecinieki nav zināmi, tad tos pieteiksim reizē ar manu uzvārdu. Tā ka mainīt var, vismaz Ādažos :)
Noteikti, zinu, ka iesniegumā uzvārdu var mainīt, protams, ja nav palikušas tikai dažas dienas.
Ja nav iekšējas pārliecības, ka vajag mainīt un ka gribi mainīt, tad nevajag. Man bija tieši tāpat. Bija ilgas pārdomas, iesniegumā ierakstīju vīra uzvārdu, bet pēdējā nedēļā aizgāju izlabot iesniegumā uzvārdu uz savu. To, ka tomēr paliksim katrs savā uzvārdā, bijām jau izdomājuši ātrāk, bet tā kā biju noskaidrojusi, ka burtiski dienas 3 pirms laulībām vēl var grozīt iesniegumu, tad tā arī bija, ka pēdējā nedēļā pirms laulībām to izdarīju. Tā ka, ja vēl īsti nezini, ko un kā darīt, vēl vari nogaidīt :)
Dari kā uzskati par pareizu.
Es ar savu vīru bijām izlēmuši,ka man būs dubultais uzvārds un pie tā arī pieturējāmies līdz brīdim,kad rakstījām iesniegumu. Kad sāku pildīt savu tabulu,tad galvā kaut kas ieklikšķējās,ka vairs negribu dubulto,bet tikai vienu-sava vīra uzvārdu. Mīļotais sākumā gan bija mazliet izbrīnīts,bet es savu tā brīža izvēli neesmu ne mirkli nožēlojusi :)
Domāju, ka var gan ko mainīt iesniegumā, tikai fiksi zvani DzSN. Mēs vairākas reizes mainījām datumu un nebija nekādu problēmu.
Nenobīsties un piezvani attiecīgajai Dzimtsarakstu nodaļai. ;) Kāzas nav cilvēku ikdiena, tādēļ arī jautājums domāju, ka nevienam izbrīnu neizraisīs.
Pat, ja neko mainīt nevarēs, nesatraucies- uzvārdu vienmēr var nomainīt pēc kāzām. Tikai jārēķinās ar papildus izdevumiem, kas ir 50Ls. Arī es pati uzvārdu mainīšu pēc kāzām (uz vīra), atgriežoties no ceļojuma.
nepāriet vīra uzvārdā, jo nebūsi tāda vienīgā.....mja.....manuprāt, dīvains uzskats, iemesls
domāju vīra ģimenei viņa mamma un tēva rados ir daudz cilvēku ar šādu uzvārdu.
man tas bija gods - ieprecēties lielā ģimenē
diemžēl,nemācēšu pateikt, vai var veikt izmaiņas.
domāju,ka tas nav nekas sarežģīts, aizej un parunā - Jūs jau neesat vēl salaulāti
=)