FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Uzvārda maiņa bez pases tūlītējas maiņas

I
Innis 18.04.13. 18:43

Nu man atkal ir galvassapes ar uzvaarda mainju. Jau samierinaajaamies, ka LV pasee buus latviskots (plus originaals 3.lpp), un kad ieguushu shejienes pilsoniibu, tad tikshu pie pareizaa, origjinaalaa uzvaarda (cik labi, ka tagad var buut dubulta pilsoniiba). Bet nu galvassapes ir ar pases mainju.
Mees precamies piektdienaa. Dz.s. nodaljas darbiniece ir ar mieru iesniegt dok. veelaak, taa ka pirmdienaa mees vareesim izbraukt no LV mieriigi. Otrdien izbraucam no ES uz ASV un Latvijaa vairs neatgriezishos vismaz lidz Ziemassvetkiem (bet pa Eiropu celjosu). Tagad nevaru saprast, man mainot uzvardu, bet nenomainot pasi, nebuus probleemas celjot (pa Eiropas Savienibu)? Vai shie dati tiek ievadiiti kaut kur starptautiskaa sisteemaa? Kaa arii, pasi 30 dienu laikaa nomainiit nevareeshu, vai tas noziimee, ka tad kad naakamreiz iebraukshu Latvijaa, var buut probleemas uz robezhas?
Nu nekaadi netieku gudra, kaa riikoties. Divas darba dienas Latvijaa pavadiit, lai sanjemtu pasi express kaartiibaa, iisti nevaru. Negribaas atvaljinaajumu teereet, bet laikam jau citas izejas nebuus. Ja nu vieniigi, palikt savaa uzvaardaa un mainiit peec tam, maksaajot 50Ls par vaarda mainju un veel 40Ls par pases mainju.
Meitenes, taas, kuras dziivo aarvalstiis, kaa juus riikojaaties?

1 komentārs
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
m
meitene21 18.04.13. 22:21 | Kāzu datums: 22.07.2011

Es no valsts neizbraucu, bet varbūt noder mana pieredze. Ceremonija bija piektdien plkst. 12:15, Rīgas Ziemeļu nodaļā. Uzreiz pec ceremonijas braucām uz PMLP Alunāna ielā 1 (kāzu kleitā), viņi uz vietas ievadīja laulības apliecības datus sistēmā (nevis dz.nod.darbinieki, kur laulājāmies), pieteicu, lai uzvārda oriģinālformu ieraksta 3.lpp un turpinājām svinības. Un pirmdien ap pusdienlaiku saņēmu jauno pasi. Neticēju, ka var to tā nokārtot, zvanīju daudziem iegūt informāciju, tad man šādu variantu izstāstīja. Sākumā PMLP sievietei bija šoks, jo parasti viņi to nedara, bet ir tiesīgi darīt, tā viņa pasauca palīgus un ievadīja mūs sistēmā, noformēja pases pieteikumu. Viss izdevās un pirmdien pase bija rokā :)