FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Likuma burts

Dzimtsarakstu nodaļas un "pateicības"

bonijaunklaids 03.06.13. 23:09 | Kāzu datums: 03.08.2013

Sveikas!
jautājums tām,kas ir saskārušas ar Rīgas dz.nod. (principā der viedoklis par jebkuru, bet īpaši Pārdaugavas) sekojošā jautājumā:
Vai ir pieņemts dot "pateicības"(kukuli vai nu kā nu kurš to sauktu)?
Zinu,ka laukos daudzkur ir tāda nerakstīta tradīcija,ka dod,pat kūkas, šapi vai kādu citu dzērienu, konfekšu kastes utt/
Kā tas ir Rīgā???
Un kas būtu pieklājīgi???
un vai vispār vajag???

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
Murucite 04.06.13. 08:51

Mums bus Vidzemes priekspilsetas zaksaa:)Taa kura registres mus,Mes vinju apsveiksim,ar ziediem,un Konfektem:)Un klat Viskija pudeli:)

Burvigaa 04.06.13. 09:11 | Kāzu datums: 13.07.2013

Tas ir ļooti atkarīgs no konkrētās nodaļas. Tepat sadaļā esmu pastāstījusi savu pieredzi (gan tikai izziņas saņemšanā) divās Rīgas nodaļās un teikšu, ka tā ir krasi pretēja. Ziemeļu DzN noteikti būs vajadzīgs kukulis, lai cerētu uz daudzmaz iejūtīgu un sirsnīgu attieksmi. Vidzemes DzN bez jebkāda kukuļa vai pateicības pret jums izturēsies kā gaidītiem viesiem. Un tieši tāpēc pateicību man gribētos atstāt Vidzemes nodaļā :)

M
Murucite 04.06.13. 09:33

Jaa tiesi taa es ar Ligavaini kad bijaa registreet Vidzemes priekspilsetas nodalaa,mums patika tie aptakli,taa gaisotne,un registratore bija fantatika:)Jaa un noteikti Mes atstasim pateicibas davanas gan kadd iesim atkartoti,un tad pec reggistracija.Ess zinu ka viss buss loti jauki:)

bonijaunklaids 04.06.13. 15:41 | Kāzu datums: 03.08.2013

Nu man PdzN ar viss patika...bet nevarēju saprast-ka nu ir pieņemts...
kādu konfekšu asti jau vienmēr var paķert līdzi...
tik vēl jautājums...jādod jau pirms ceremonijas..
tur,kur man laukos ir bijusi saskare - pateicības dotas vienmēr pēc...
bet te palasot,kā ir šur tur citur...nevaru saprast....

b
britte 04.06.13. 16:07

Oho tik tālu pat neaizdomājos; mums bija Pādaugavas dzimtsarakstu nodaļā. Nekādas pateicības nedevām; ceremonija bija sakarīga - attieksme jauka. Vispār domāju ka šī noteikti nav tā lieta par ko iepringt , ja vien nav kādu īpašu prasību un vajadzīga īpaša labvēlība. Mums bija standartiņš tāpēc samaksājām tikai obligāto maksājumu par ceremoniju un visi laimīgi.

b
britte 04.06.13. 16:10

Un vēl ņemot vērā ka laulības tur notiek vienas pēc otras- tad vēl pēc ceremonijas meklēt kādu tanti lai atdotu savu kukuli - man liktos savādi :-)

l
laiminja_ 04.06.13. 18:16

Manuprāt, ir pašsaprotams, ka mums neko nemaksā pretī laipnai apkalpošanai sniegt pretī pateicību Dzimtsarakstu nodaļā un dzemdību namā. Piemēram, konfekšu kasti un šampanieti. Kaut vai tikai ziedus. Es pat neiedomātos, ka var neko nepateikt - tā ņemt un aiziet. Manuprāt tā ir nepateicība.Protams, ka pasniedz pēc ceremonijas, pirms iziešanas no zāles.

vācieši 04.06.13. 18:29

nu re,šis pats ir ar baznīcu..nav ne jausmas ko lai mācītājam pasniedz_ PALDIES par lielo pretīmnākšanu..saldumiņi,kūkas,puķes,maizītes kukulīts,naudiņa tas laikam jau ir pierasta lieta..bet šeit man vaig kko īpašu,bet ko?
vbūt ir kādas idejas?

I
Innis 04.06.13. 18:47

Nu nezi, es pat neiedomaajos, jo par muusu izbraukuma ceremoniju jau taa daudz maksaajam! Droshi vien kaut kas jaasaruupee, jo it kaa jau ljoti jauka attieksme un arii daudz paliidzeeja..

Zinu vien, ka pat dakteri slimniicaa pienjem konfektes, bet peec tam vinjas izdala, jo nav jau kur likt, cik tad var eest un dzert?!:)

M
Murucite 04.06.13. 22:42

Protams Mes pasniegsim pec ceromonijas tai pasai sievietei kas salaulaaja,tas ir uzticets manai Ligavas maasai kaa mus pieregistrees taa vinja Pasniegs tai sievietei,ziedus,Viskiju un konfetes,un neredzu sasprindzinaajumu:)

Spicausis 05.06.13. 00:12 | Kāzu datums: 09.07.2014

Es neredzu vajadziibu visaam shiim darbiibaam. Buut laipniem, patiikamiem un sagaadaat skaistu ceremoniju ir dzimtsarakstu darbienieku darba pienaakums par ko vinji sanjem algu. Ja nu vinji iztaisaas kaut kaa super ekstra un izlien caur adatas aci, lai jums paliidzeetu, tad jaa - pukjes vai auglju grozs ir ok un pateiciibas VAARDI! Man shkjiet, ka sirsniigas pateiciibas pilna veestule/kartinja ar jaunaa paara foto ir gaumiigaaka un paliekoshaaka veertiiba par pudeli ( ne tapeec, ka man nepatiik pudeles, man patiik, vienkaarshi man shkjiet ka taa apdaavinaashanaas ir taada slidena padariishana).

l
laiminja_ 05.06.13. 02:20

Spicausi, un ko dzimtsarakstu nodaļas darbinieki uzsāks ar visu pāru foto? Aplīmēs sienas? Vispār mani kaitina skopulība, kad saka - tas ir tavs pienākums......... tu par to saņem algu........... Un tava attieksme pret jebkuru pienākumu? Vai tu arī izlien caur adatas aci, lai tevi apkalpo uz ceļiem rāpodami? Žēl, ka tu nesaņem algu par to, ka precies.Tā nav apdāvināšana. Dāvanas ir paliekoša vērtība un tās nedāvina tadās vietās, bet pateicības mazumiņu gan var atļauties.No tevis pietiks, ja mācēsi pateikt pateicības vārdus - ja neaizmirsīsi.
Diemžēl, ir redzēts, ka pat neiedomājas dzemdību namā pie bērna izņemšanas pateikties tam dakterim vai vecmātei, kura nodod bērniņu tēva rokās.

t
thisisme 05.06.13. 08:41

Mjā, tā mēs pieradinām ārstus un pārējos pie "pateicībām"..
Nē, mums nav paredzētas ne šokolādes, ne aploksnes, ne kas cits DzN. Arī, kad strādāju valsts iestādē, cilvēki nāca ar "pateicībām" - šokolādēm, konfektēm, u.tml un vienmēr biju nelaimīga, ka man atkal kaut ko nes, jo tas bija mans darbs, man par to maksāja un man nevajag konfektes, lai es būtu īpaši laipna pret kādu.

M
Murucite 05.06.13. 08:56

Es domaju taa ir taa ipasaa diena,ka ne tikai Tu esi laimiga,bet visi apkart:)Mes ar Ligavaini izdomajaam,ka Mes uzdavinasim tai sievietei kas salaulaas,ziedus,un skaistu konfeksu kasti ar saldumiem,lai vismaz zin,ka Musu dzivee tas bija svarigs moments:)seit nav runa,ka vinjai maksaa algu vai nee,bet pieklajiba un uzticesanas:)

E
Eiinjux 05.06.13. 09:09 | Kāzu datums: 20.07.2013

Dāmas, mieru, mieru! :)
Mēs pat neaizdomājāmies, ka jādāvina arī tam, kas salaulās. Es uzskatu, ka tas ir paša pāra ziņā dot vai nedot, cik esmu bijusi kāzās, tad neesmu redzējusi, ka pāri apsveic to, kas viņus salaulā. Bet tas ir pašu pāru ziņā - dot dāvanu vai nē :)

R
Rockn´roll_Bride 05.06.13. 16:01 | Kāzu datums: 19.07.2013

Hmm.. njaa.. trakums kurmja rakums, nekad neemsu ne aartsiem ne pasniedzeejiem nesusi konchas, un galiigi neidomaajos ka man vajadzeetu zagsa tanti veel apveltiit ar pudeleem vai shokolaadeem. Traki buutu tad ja tante gaidiitu un nedabuutu, bet es domajau ka, ja shitaada parazja latvieshiem kaa izraadaas nav svesha , tad jaadod piiraadzinji, citaad toch cik atas konchas var eest :D
laiminja_ - neesashanas ar pateiciibaam ir daasnums, bet taa nedariishana gan nav skopuliigums. Tas ka tu kaadam ko dod papildus nenoziimee ka tas ir norma, norma ir tas kas ir kad nav papildus.

Spicausis 05.06.13. 18:02 | Kāzu datums: 09.07.2014

A davai saderam uz konfekshu kasti, ka pensijaa aizgaajusi zaksa tante labpraataak paarcilaas kartinjas un bildes un jutiisies, ka vinjas darbs ir dariijis daudzu cilveeku dziivi skaistaaku, nevis domaas par brendija litriem un asortu kasteem, kas meedza kaudzees kraaties dokumentu skapii? :))))

Spicausis 05.06.13. 18:07 | Kāzu datums: 09.07.2014

Ak jaa un taas bruutiites, kuras straadaa valsts iestaadees un regulaari aizpilda ienaakumu deklaraacijas - cik ls veerta driikst buut daavana un kad taa paarveershas kukulii? Taa lai zaksa tantai peec tam nesanaak kjibele ar KNAB :)

r
rutuxs 05.06.13. 18:30 | Kāzu datums: 20.02.1993

Aizbraucot uz laukiem, pirmo reizi redzēju, ka Zaksā tantēm dod kūku un šampi. Biju pārsteigta, jo kaut ko tādu Rīgā nebiju redzējusi. Iedomājos, ka Rīgā katrs atstās kūku un šampi,nebūs tā kā par daudz? Laukos pasniedz, jo nav konveijers un viens otru pazīst, nav sveši, savukārt ja negrib neko atsevišķi dāvināt, tad uzaicina pēc ceremonijas un glāzi šampja un gabaliņu kūkas. Un vispār, kas tad tie par cilvēkiem, kas labi strādas tikai tad, ja saņems taustāmu "paldies". Ēzeļi, kam vajag burkānu? Savukārt aiziet neko neiedevis nav nepateicība, jo tas ir viņu darbs, par ko saņem algu. Nepateicība būtu, ja cilvēks upurē savu brīvo laiku, enerģiju, dara jūsu labā neprasot samaksu. Tad gan man gribas kaut kādā veidā pateikt viņam paldies. Tādēļ katrs pāris var darīt kā sirds prasa. Nav nepareizi ne tā, ne tā.

K
Kotence4 05.06.13. 18:42

Domāju, ka par kādu taustāmu pateicību ir vērts domāt, ja dzimtsarakstu kundzes izrāda patiešām kādu ekstrā pretimnākšanu un dara kaut ko tādu, kas nebūtu jādara.Bet laipni un sirsnīgi novadita ceremonija tomēr ir viņu darba pienākums, lai cik tas pragmatiski neizklausītos... .vispār neatbalstu šādu pateicībiņu dāvināšanu, jo manuprāt jebkurš darbs ir jādara pec labākās sirdsapziņas un kvalitatīvi...dodot pateicībiņas mēs paši sev un citiem ilgtermiņā radam vidi, kurā bez kukulīša saņemam nekvalitatīvu pakalpojumu, liekot saprast, ka labi padarīts darbs nav norma, bet gan kaut kas ekskluzīvs un ārkārtējs...mēs taču pašas arī nenākam uz darbu atsēdēt un par katru labi izpildito darbiņu negaidām no prieksniecības šampi un puķu pušķus...

Protams, tas jau neizslēdz sirsnīgu, mutisku paldies vai sava kāzu foto nosūtīšanu.