Kāzu plānošana
Likuma burts
Sarakstīšanās
Sveikas! Mums ir tāda lieta, ka plānojam kristības bērniem 17. augustā un gribējām ariī saulaulāties tajā pašā dienā un tikai vakar uzzināju, ka ir vajadzīgas 30 dienas iepriekš, sanāk , ka mēs nevaram paspēt salaulāties tad, kad vēlējāmies..
Varbūt varat kko ieteikt?
Apzvanīju dažas dzimtsrakstu nodaļas un tur saka, ka, jā, ir obligātas šīs 30 dienas :(
vienigi ja ir kāds iemesls iipašs, ka vajag ātrāk.. bet nu , vai Jūs visas gaidījāt šīis dienas un visu tik laicīgi izdarījāt? :)
PALDIES
Mēs laicīgi visu izpētījām, jo es skaitos ārzemniece tajā valstī, kurā precamies. Man vajadzēja arī kaudzi dokumentu. Sanāk gaidīt pat vēl vairāk, jo ir jāgaida tās 30 dienas, bet vasarā daudzi paspēj rezervēt datumu laicīgi. Mums sanāk, ka pat 2 mēnešus gaidām. Mēs sākām plānot aprīlī, tad arī devos pēc visiem dokumentiem, atbraucu uz šejieni jūnijā, gribējām jūlija beigās kāzas, bet kkas bija ne tā ar dokumentu tulkojumiem, nācās visu pārtaisīt pat divas reizes un tikai ar trešo reizi dzimtsarakstu nodaļā tikām sveikā cauri un dabūjām datumu septembra sākumā.
Īpašie iemesli bija grūtniecība un kkas tur vēl. Protams, joks, bet varu ieteikt tikai palikt stāvoklī :D
Vai arī var taču rīkot simbolisku ceremoniju bez juridiska spēka smukuma un romantikas pēc. Kādā skaistā parkā ar tuviniekiem un pašu sacerētiem zvērestiem... :)
Jūs varat sarunāt ar mācītāju, lai Jūs salaulā attiecīgajā datumā, bet bez juridiska spēka. Respektīvi, pēc tam citā dienā, kad būsiet pieteikušies laicīgi, varēsiet sarakstītites Dzimtsarakstu nodaļā. Tur var to nokārtot bez ceremonijas - tikai 10 min. laikā parakstot daokumentus. Civillikums nosaka tās 30 dienas un ārkārtēji apstākļi varētu būt, piemēram, smaga slimība kādam no laulājamajiem, bet es nezinu vai šie steidzamie/ārkārtējie apstākļi kaut kur ir definēti.
Šai gadījumā, ja vēlaties laulāties, reliģisku motīvu vadīti, tiešām vislabāk kā Zīdaste iesaka, izdarīt to pie mācītāja, un tad sarakstīties dzimtsarakstu nodaļā vēlāk. 30 dienu periodu nosaka likums (Civillikuma 41. pants) un diez vai jūs gribēsiet kvalificēties "steidzamajiem gadījumiem" (neatceros, kur tie bija uzskaitīti, bet nu tur bija viena laulājamā nedziedināma slimība un tamlīdzīgas nepatīkamas lietas).
paldies daamas, jaa, es tikko sarunaju ar maaciitaaju, ka taa arii dariisim, vispirms salaulasimies un tad sarakstisimies.. :) paldies :)