FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Fotogrāfa cenas

O
Olja 25.09.15. 13:46 | Kāzu datums: 12.08.2016

Hi,jaunlaulatie!
Cik apmēram maksā fotogrāfa pakalpojumi?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
c
cevita 25.09.15. 14:58 | Kāzu datums: 09.07.2016

Sveika! Es domāju, ka pa 400 - 500 eiro pavisam noteikti var atrast labu fotogrāfu. Ja labi pameklē - lētāk.

a
alisona 25.09.15. 15:48

Es gan teiktu, ka vidējā cena ir ~800eur

s
senaz 26.09.15. 10:45

Tie fotogrāfi,kas ir Latvijas Kāzu fotogrāfu asociācijā vidēji pa kāzu fotogrāfēšanu vasarā tiešām prasa 800eiro, bet es teikšu, ka tas nav vidējais izcenojums fotogrāfiem vispār. No tās pašas asociācijas ir daudzi fotogrāfi, kas prasa 600eiro par pilnu kāzu dienas fotogrāfēšanu. Tāpat, ir arī fotogrāfi kas prasa krietni mazāk,piemēram, pati es šovasar nepilnas dienas kāzas bildēju pa 200eiro. Viss atkarīgs no prasībām. Ja vēlaties, lai diena ir iemūžināta ne tajās briesmīgākajās bildēs vai vēlaties, lai jūsu kāzu diena ir iemūžināta mākslas fotogrāfijās - tur ir dažādas cenas. 
Lai izdodas atrast savu ideālo fotogrāfu :) 

i
ingina9 26.09.15. 13:20 | Kāzu datums: 11.08.2016

Es atradu fotogrāfu par 850e, iekļauts arī video persona uz visu dienu...tā kā man kāzas ceturdienā, tad dabūjam 20% atlaidi (sākumcena bija 1050e)...domāju, ka fotogrāfam naudu nevajag žēlot, jo bildes pēc kāzām būs kā lieliska atmiņa par fantastisko dienu uz visu mūžu!!!

A
Audrey 26.09.15. 14:01 | Kāzu datums: 31.07.2015

Cenas ir ļoti dažādas. Ir tādi, kas prasa 1000eur un gan jau ir tādi, kas prasa 100eur(par šo gan galvot nevaru, jo pati tādus variantus vispār neizskatīju, bet ir dzirdēts...). Vēl man šķiet ir atšķirība cik maksās, teiksim bildēt dažas stundas(piemēram, tikai fotosesiju jaunajiem) un cik maksās visa diena.
Mēs samaksājām 600 eur. Nenožēlojam. Bildes ļoti skaistas.
Mans personīgais viedoklis ir, ka uz bildēm taupīt nevajag,jo tās tomēr paliek visam mūžam. Taču, katrs pāris ir savādāks un katram savas domas un izvēles. Jāskata cauri dažādu fotogrāfu mājaslapas, jāskatās, kas uzrunā un jāinteresējas par cenām(ja tās nav jau minētas mājaslapā) :) Lai veicas!

c
cevita 26.09.15. 16:54 | Kāzu datums: 09.07.2016

Fotogrāfi piedāvā vairākus variantus un cenas par saviem pakalpojumiem.
Mēs izvēlējāmies fotogrāfu pa 400 eiro, bildes viņa blogā ir superīgas. Un viņš arī piedāvāja vairākus variantus - ar vairāk vai mazāk apstrādātām bildēm, ar ilgāku fotografēšanas laiku vai īsāku. Mēs izvēlējāmies vidējās cenas variantu, kurš, mūsuprāt, ir pilnīgi pietiekams. 500 - 700 bildes un fotografēšana no līgavas ģērbšanas līdz tortes griešanai (00:30).

k
klevera 28.09.15. 13:09

Man jau šķiet, ka 800 eur varētu būt maksimums, bet gan jau kāds prasa vairāk. Un gan jau ir pāri, kas arī ņem dārgāko tikai tāpēc, ka dārgāk. Un tādi, kad ņem lētāko, bet es piekrītu Audrey - jāatrod to, kas patīk, jo bildes paliks uz mūžiem ;) Kaut kur diskusijā jau rakstīju, ka vieniem draugiem bija pa 800 eur, bet bildes ne visai - nu vismaz man nepatika. Vēl vieniem draugiem par zemāku summu, bet bildes ideālas. Sev arī paņēmām to fotogrāfu, jo bildes ļoti patika - patiesas un dzīvas emocijas, nav samāksloti un bez muļķīgiem kadriem, viņš arī ir Kāzu fotogrāfu asociācijā un summa par visu kāzu dienu nav tik augsta.

b
baibuce 28.09.15. 23:31 | Kāzu datums: 02.07.2016

Klevera un cevita vai varat te vai veestulee padaliities ar vaardiem?

l
leldpeld 29.09.15. 08:55 | Kāzu datums: 03.10.2015

Fotogrāfu cenas tiešām dažādas. Es kad meklēju kāzām fotogrāfu, tad uzrunāju daudzus tos, kuri man bija favorīti, un cenas bija no 300 eiro līdz 800 eiro. Mans galvenais top favorītfotogrāfs 450 eiro maksā (rudens kāzām 10%, sākuma cena 550) + degviela.

z
zaira 03.10.15. 12:54 | Kāzu datums: 06.08.2016

Sveiki!
Mums kāzu fotogrāfs izmaksās 500 eiro, viņs darbu sāk no pukstens 10:00 līdz micošanas beigām! Līgums arī tiek slēgts un samēra atraktīvs cilvēks ir! Un man patika tas,ka kāzu dienā jaiemaksā 250eiro un otru pusi tikai bilžu saņemšanas brīdi, vismaz drošība ir,ka nauda nebūs vēja izviesta :)
www.fotogints.lv var aplūkot viņa darbus.

T
Tamija88 05.10.15. 20:30 | Kāzu datums: 04.07.2015

Mums kāzās arī bija Gints. Un bildes superīgas. Strādāja visu dienu no 9:00 lidz micoshanai. Samaksa bija tāda pati kā jau zaira minēja. Gints ir arī Latvijas fotogrāfu asociācija. Iesaku.

N
Nosferatu 09.10.15. 23:20

Fotogrāfu cenas tik tiešām ir dažādas, bet te būtu jāsaprot, ka ne visi, kas bildē pasākumus ir fotogrāfi. lielākā daļa cilvēku, kas reklamē sevi kā fotogrāfus, nesaprot ko dara. Cenas ir pat smieklīgi 100-150 eur par kāzām, bet redzot rezultātu ir skaidrs kāpēc. Tikko biju 2 kāzās, kur abās bija kopumā 3 šāda tipa "fotogrāfi" (vienās bija divi fotogrāfi un otrās viens).

Rezultāts - tika iedotas faktiski visas sabildētās bildes (apm 1000-1500 no katra darboņa), taj skaitā visi brāķi. Tā sauktā "apstrāde" ir pārdedzinātas krāsas, vājprātīgs kontrasts vai tieši otrādi - pilnīgi izpludinātas visas bildes. Nekāds balanss, faktiski kādas 3 no katra "fotogrāfa" bildēm bija vispār skatāmas. Kāda jēga bildēt kāzu kleitu, ja bildes ir tik izgaismotas, ka skaisto kleitas detaļu (mežģīnu, pērlīšu utml) vietā ir viens milzīgs balts pleķis fotogrāfijā. Sejas bez piecām sapludinātas kopā ar mājas fasādi aiz tām un tamlīdzīgi.

N
Nosferatu 09.10.15. 23:36

Jāsaprot, ka fotogrāfu cenu sastāda 3-5 (citreiz vairāk) dienu darbs (bildēšana + apstrāde). Pārsvarā cilvēki strādā 2 (ja nav 2 fotogrāfi, vismaz ir šoferis). Par tik zemu cenu, kā ik pa laikam sludinājumos var atrast, neviens profesionālis nebildēs. Tāpat neviens sevi un savus klientus cienošs fotogrāfs nedos klientiem īpaši vairāk par 300 - 400 fotogrāfijām. Vienkārši nav iespējams uzņemt vairāk KVALITATĪVAS bildes, turklāt viņas arī apstrādāt. Galu galā uz strīpas ir arī fotogrāfija reputācija. Ja grib kvalitatīvi iemūžināt šo unikālo savas dzīves mirkli, tad 500-600,- eur būs sākuma cena par kvalitatīvām bildēm ar visu apstrādi. Patiesībā nezinu nevienu savu draugu fotogrāfu, kurš tik lēti bildētu, bet pieņemsim, ka brīnumi notiek. Pats savās kāzās samaksāju savam paziņam profesionālam fotogrāfam apmēram 900 eur (tolaik vel latos), toties bildes lieliskas.
Jautājums ir tāds - vai ir būtiski bildēs nojaust notikuma dabīgās krāsas, redzēt detaļas līgavas kleitā un līgavaiņa uzvalkā, jebšu apmierina bildes, kur jūsu baltādainie draugi pēkšņi ir ar dzelteni zaļām sejām un drēbju vietā ir balti un melni plankumi un tā tālāk.
Tā kā par FOTOGRĀFU tie būs orientejoši 500 un uz augšu. Par vienkāršu cilvēku, kurš spaida podziņas fotoaparātam, īsti nesaprotot ko pats dara - zemāk.

inesiiteg 10.10.15. 23:06 | Kāzu datums: 15.08.2015

Mūsu fotogrāfs maksāja 400 EUR ar iekļautu ceļu no Jelgavas līdz Madonai, kopā bija 650 bildes, izprintētas fotogrāfijas (20 laikam) un bija no gatavošanās brīdim plkst10 no rīta līdz kūkas griezšanai. Ļoti, ļoti patika bildes, tā kā ne visi labi fotogrāfi maksā 800 un vairāk EUR. Te var paskatīties slide show ar mūsu bildēm http://www.martinsfoto.info/promo_yt.php?key=Up1zHd_Mfd0

renaateV 11.10.15. 22:32 | Kāzu datums: 09.07.2016

Māriņš Leitis tiešām skaisti bildē, un cena, manuprā, ļoti laba. :) 
Mums fotogrāfs cenā 600 - 750 eur, cenu precizēs, kad dienas plāns būs skaidrs :)

v
vinbaa 14.10.15. 00:01

Mūs fotogrāfēja fotogrāfs Jānis Krakops. Kāzas bija ceturtdienā līdz ar to dabūjām nelielu atlaidi. Par dienas darbu no 10-1 samaksājām 600 eur. 

m
maijaaa 15.10.15. 14:50 | Kāzu datums: 19.12.2015

Fotogrāfu izvēlējāmies par 300 eiro (15% atlaide ziemas sezonai). No 2016. gada mūsu fotogrāfam cena būs 400 (šogad bija 350). Pateikšu godīgi – izvēlējos, jo fotogrāfam portfolio bija līgava virs 42 izmēra, jo pati esmu resna un man ir svarīgi, lai fotogrāfam ir interese iemūžināt kāzas man un topošajam vīram, nevis sev konkursiem, jo šausmu stāstus esmu dzirdējusi visādus, piemēram, ka fotogrāfs, līgavai dzirdot, pasaka: "kā vispār šitādu var nofotogrāfēt, lai vismaz puslīdz cilvēcīga izskatās." Cena par šādu servisu – 700 eiro

Hameleon 03.11.15. 14:11 | Kāzu datums: 15.08.2008

senaz LKFA fotogrāfi prasa 300 un uz augšu par visu dienu. Cenas ir ļoti dažadas. Ja velaties lētāk, skatieties uz LKFA kandidātu pusi, kuri tāpat jau  ir ļoti pieprasīti.
Pāris gadus bija jaunlaulāto aptauja, ka fotogrāfa izmaksas sastāda 5-10% no kopēja kāzu budžeta.

e
elinae 04.11.15. 00:05

Es tik lasu un lasu uz fotogrāfu naudu taupīt nevajag...Bet fotogrāfs ar nav pats Dievs! Ja būs taupīts uz visu pārējo jūs mīļās meitenes to savās bildēs tā pat redzēsiet..Ja svinības notiks aplupušā viesu namā pa simbolisku samaksu tas būs redzams,ja telpas nebūs gaismotas tas būs redzams,ja galdu klās lēta ēdināšanas firma tas būs redzams un jūtams,un ja dekorus pinķerēsiet pašas tas vēl vairāk būs redzams,tādēļ jau cilvēki mācas katrs savu profesiju un ja ir gana labi vēlas arī attiecīgu samaksu par savu darbu..Ne jau katru dienu cilvēki precas,bet ja gribas lai ir skaisti kā ārzemju žurnālos tad par to ir jamaksā naudiņu,un jāuztic savs sapnis cilvēkiem kas to māk...

k
klevera 04.11.15. 10:40

Gluži manas domas, elinae! :) Tā kā kāzu diena tuvojas, tad pētu ļoti daudz bilžu un jo vairāk skatos, jo vairāk liekas, ka tā saucamie dārgie fotogrāfi, kas prasa eur 800 + salikuši ļoti skaistas bildes, bet gandrīz puse no tām ir detaļas - viesu mājas, galda dekori, izdekorētas fotosesiju vietas utt. Un protams tas viss ir bezgala skaisti, bet tas viss ir ļoti lielas papildus summas. Līdz ar to apzinos, ka viss ir atkarīgs no mums, cik daudz paši padomāsim par gaumi, par to cik taupīsim vai netaupīsim uz visu. Vienīgi reizēm, kad cilvēki meklē vienalga ko, lai tik lēti - man šķiet, ka varbūt labāk, lai neņem vispār, jo izmest naudu, lai tikai būtu, bet gala rezultātu nevienam nevar rādīt, tad tā ir tās pašas mazās naudiņas izmešana. Laikam jau - cik cilvēku, tik viedokļu un galvenais jau katram pašam izvērtēt, ko un kā gribas :)