Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Kritēriji pēc kuriem izvēlēties fotogrāfu.
Pēc kādiem kritētijiem Jūs izvēlējāties savu fotogrāfu?
Esmu izlasījusi vairākus ieteikumus, izskatījusi miljons portfolio. Visiem tie ir tik skaisti un dažādi. Esmu atkeksējusi savus TOP 10 forogrāfus, kurus tad tikai sākšu apzvanīt un interesēties par cenām un pieejamību.
Es meklēju fotogrāfu, kas fotosesijas laikā IESAKA, kā ir labāk, iesaka pozas un tamlīdzīgi.
Nesen piedalījos vienā vecmeitu ballītē,kur bija pieaaicināts fotogrāfs. Tās bija šausmas!! Fotogrāfs pilnīgi nekāds, nekādus padomus par pozām, tik piebilda ik pēc knipša pamainīt pozas. Personīgi man nepatika neviena bilde, jo pozas dīvainas ( t.i. nekādas, kokainas, mākslīgas) :( Tāpēc esmu nedaudz sabijusies, jo gribu skaistas bildes, apzinoties arī to, ka nekāda fotogēniska modele neesmu.
Es savu fotografi izvelejos, pec bilzu stila. Man loti nepatik tas sausmigi iepozetas bildes, ta nu es atradu savu fotografi, kura taisa protams ari klasiskas bildes, bet vairak ker momentus. Man liekas svarigi ir uzsakt komunikaciju ar fotografi un vinam tiesi pajautat, kads ir vina darba stils. Ta dariju es un vina jau man uzreiz pastastija par savu darba stilu, tad ar vinu satikamies un par cik viss smuki sapaseja, nosledzam ligumu. Manai masai bija Gatis Locmelis, vins viniem smuki teica prieksa, ko darit, ka labak stavet un kur skatities :)
Varbūt vienkārši sāc apzvanīt savu top 10? Man to darot pirms kāda laika atkrita lielākā daļa desmitnieka - jau aizņemti, citi plāni, utml. Tas un mūsu lieliskā saskaņa ar fotogrāfu padarīja izvēli ļoti vienkāršu. :)
Varbūt tev vajadzīgs fotogrāfs, kas uzsver saderināto fotosesijas nepieciešamību? Daži fotogrāfi to piedāva jau iekļautu savā kāzu piedāvājumā, tieši lai apmācītu pāri kā pareizi izturēties kameras priekšā un atklātu viņu labākos rakursus.
Un varbūt tad neskaities tik daudz uz tiem, kas ļoti skaidri definē sevi kā dokumentālistus, t.i. tos, kam nepatīk iejaukties procesā, bet tikai veidot reportāžu.
Mums bija fotogrāfs, kas ķēra mirkļus, kas protams nav slikti, jo par bildēm sūdzēties nevarētu, bet būtu tieši gribējies lai viņš ieteiktu pozas skaistām un interesantākām kāzu bildēm.
Mēs arī sākumā skatījāmies Portfolio, paralēli noskaidrojot cenas un pieejamos datumus! Un tad skatījāmies, kuri fotogrāfi ietilpst mūsu plānotajā budžetā. Ar daudziem arī tikāmies uz vietas, lai saprastu, kā mums "saskan", vai spējam labi saprasties, vai "esam uz viena viļņa". Tā tikām pie sava fotogrāfa, kurš gan ieteica, kā labāk apstāties, kur galvu pagriezt utt. (jo ar vīru neesam nekādi modeļi), kā arī ķēra momentbildes (gan mūs, gan viesus).