Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Laba filma Tavām kāzām
Filmēju kāzās - montēju.
mona.s@tvnet.lv
Kāpēc man jāalgo filmētējs, ja to var izdarīt jebkurš no plašā viesu loka. Man nav vajadzīga superkvalitātes filma. Galvenais, lai ir. Ja kādam puisim uzticē, gan jau viņš uzfilmē visu, pēc tam, pats vari izmest laukā lieko.
arii es nodarbojos ar filmeeshanas lietaam un droshi varu apgalvot, ka tas ir paaraak naivis saciits... Izdariit ta var jebkursh, kuram dotas rokas, lai notureetu kameru un, pirksti, lai nospiestu "record" pogu. BET tur taa kvalitaate var sanaakt vienkaarshi druuma pat tad, ja ir laba kamera. Ne jau no kameras kvalitaates vai formaata kvalitaates ir atkariigs rezultaats.
Bet nu ja Tavas prasiibas ir tik zemas ["Galvenais, lai ir."], tad neko. Var dariit arii taa, kaa tu saki.
Protams, starp tiem viesiem var atrasties kaads, kursh maak arii labi filmeet, bet tad vinjam jaabuut baigam entuziastam, lai filmeetu visu Tavu kaazu norisi, jo tas ir BAIGAIS darbs. No vienkaarsha kaazu viesa vinjsh paarveershas par filmeetaaju. Kameer citi seezj bazniicaa solos un mieriigi klausaas gan gaudu dziesmas, gan JĀ vārda teikšanu, vinjsh to visu veero caur kameras lodzinju (un lai sanaaktu laba filma - ne jau no 7. solu rindas, bet gan maisaas "blakus" maaciitaajam apmeeram...). citi viesi jautri veero visaadas izdariibas un mociibas, kuraas piedalaas jaunais, bet vinjsh meegjina atrast labaaku lenjkji, lai visus juus nofilmeetu...
un ja tam filmeetaajam veel ir draudzene (sieva) kaut kur starp kaazu viesiem, var gadiities dabuut pa bieti, ka vinjai vienai jaamaisaas apkaart :evil:
nu jau iekarsu... iisumaa doma taada:
a) ja starp draugiem ir kaads filmeetaajs-amatieris-entuziasts, tad rezultaats vareetu buut ok;
b) ja filmees draugs Janka - uz TO briidi entuziasts, jo liekas, ka buus baigi "inchiigi" filmeet drauga kaazas, bet citaa laikaa vinsh filmeejis tikai meitenes pludmalee, tad rezultaats varetu buut visai apshaubaams.
un kur nu veel peec tam monteeshanas darbi......
ar fotograafeeshanas lietaam ir liidziigi... bet par to tad citreiz...
Pilnīgi piekrītu Vilkatim - biju draudzenes kāzās un mans topošais vīrs uzņēmās filmēt. Tā kā Tu iekarsi rakstot, tā viņš iekarsa filmējot. Protams man tas besīja un galarezultātā nofilmēts bij maz, jo es negribēju sēdēt viena, iet viena un vēl tā trakā dzīšanās garām visai kāzinieku kolonai lai pie tiltiem būtu ātrāk. Vāks! Protmas -ar draudzeni mazliet saragojāmies, bet ne uz īsu laiku ,jo viņa saprata, ka , ja grib normālu filmu ,tad vajag maksāt citam neatkarīgam cilvēkam. Par to profesionālismu un amatierismu gan nezinu, - dzirdētas visai nejayukas lietas, ka profiņš ar neko nav mācējis filmēt.
nu esmu arī skatījusies profesionāļu filmētu un montētu materiālu. tāds bezpersoniskums un safilmēti galīgi ne labākie svinību brīži, turklāt nekādas konkrēto svētku noskaņas....
bet kāda tad varētu būt izzeja? Ja ir nauda, vai to labāk neieguldīt citās kāzu lietās, teiksim grandiozu torti. ņamņam
klausi savai sirdsapziņai :D :D :D no sirds
Man būtu lūgums pēc informācijas! Jā ir nepieciešams profesionāls operators kāzu dienas iemūžināšanai, cik tas varētu maksāt, un varbūt, kāds var arī kādu ieteikt :)
Es gan domāju, ka vajag profesionālu filmētāju un fotogrāfu, jo negribas apgrūtināt viesus un gribas kvalitatīvu filmu un bildes!
Bet cik maksā filmētāji un fotogrāfi? Cik ilgu laiku iepriekš jasarunā?
Jāsarunā jau laicīgi, lai filmētājs vai fotogrāfs laicīgi var plānot savu darbu, jo kā zināms gandrīz visi precas sestdienās un jo tuvāk nāk laiks, jo Jūsu izvēlētais fotogrāfs vai filmētājs jau ir aizņemts :)
Ja ir nauda, labak to ieguldit video,nevis torte.Kur tad jusu torte paliek pec kazam? :lol: Kazu filma-vislabaka atminu saglabasana. Aplukojiet: www.eurovideo.lv :!: Man patik
jā, man arī patīk, tikai neko nevar saprast. Un ar tām firmam ir kā ir. Labāk tomēr privāts cilvēks. vismaz zini, ka tā nauda ko samaksā tiek viņam, nevis tike uzturēts kāds boss ar resnu punci
Filmetajs mums bus gimenes draugs, bet fotografu gan mes jau esam noligusi - no 16:00-24:00 - tas prieks mums maksas uz 40LS + vel ari bildes klat pasiem bus jamaksa.
un atkaraajas no vajadziigas kvalitaates un rociibas. Var jau arii shnabi nepirkt veikalaa un ancuku pashi shuut, nu, ja prot.
;o)) Tā kā mēs paši esam foto amatieri un savam priekam ar visvisādām kamerām ņemamies, tad, protams, prasības pret to, ko gribam, bija lielas. Tālab viens mūsu draugs fotogrāfs iemūžinās visu kā reportāžu, bet otrs ar vidējā formāta kameru taisīs paliekošo mākslu ;o))