Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Kazu fotografs
Apluukojiet iedvesmai labaaka profesionaala kaazu fotograafa (Latvijaa) bildes.
Sheit maajas lapa: http://www.andreart.net
Tiem, kas domaa, ka uzticeet sho iipasho dienu vajadzeetu lietprateejam!
Kas, tad paliidz atminaam neizbaaleet....? Kaazu albums ko apluukot beerniem un mazbeerniem.
Paskatoties vinja darba kalendaaru iespeejams vienoties, ka tieshi vinsh buus juusu kaazu fotograafs.
Tie, kuri mekle profesionalu kazu fotografu un ja ir finansiali iespeja - varu no savas pieredzes teikt, ka bildes ir vienkarsi burvigas. Andrejs bija fotografs sovasar musu kazas un bildes ir satriecosi skaistas, originalas, "dzivas", dinamiskas. Mums bija skaistas kazas, bet tagad tas mums ir tik skaisti iemuzinatas. Liels paldies velreiz par kolosalam bildem!
Droši vien, ka mākslas (arī foto) cilvēki ir jūtīgāki ... tomēr ceru, ka izdodas neņemt pie sirds nekonstruktīvu kritiku un iet tālāk ... un grūtākos brīžos atcerēties, ka īstenais darba novērtējums ir ieraksti kalendārā nevis faktiem nepamatots "nepatīk" :).
Lai veicas turpmākajā darbā!
Vispar jau laba un veca pateisiba - kamer par tevi runa - tu esi dzivs;)Ta ka - Andrej, labi, ka runaa, lai ar ko runaa...
Vel viens secinajums - fotografs ir vien cilveks, arii vinjam shis tas var noiet griezi, lai butu patalu no idealaa - ideals, ka zinams - ir subjektiva lieta katram...Tapat fotografam jamak sabildet taa, lai pasham patik, tam kam bildee un vel citiem. Ne jau vienmer kazas ir tam ideali apstaklji, lai to izdaritu. Un dazkart ir taa, ka tiem apstakljiem tu esi pateisiba sabildejis labako iespejamo, bet paris , lai gan saka - ir o.k - isteniba ir neapmierinats.
Bet shad tad man gribas jautat - vai pashi, tie, aks tik dedzigi kritize, sava profesija un drabaa ir vienmer izdarijushi idealo.Pat apstakljos, kad tas isti nav iespejams?
Ieskatījos - nu zini, man pavisam godīgi tās nedaudzās tavas bildes patika pat daudz labāk nekā citas kāzu bildes, jo tavas ir brīvas, dabiskas, "iz norises vietas", bet dažām citām skaidri redzams, ka pozēts "priekš rāmīša". Baložu bilde un tā, kur vīrs tevi kā kupenu uzkrāvis sev virsū:) - vispār super! Ieskaties manējās - redzēsi, arī nav speciāli pozētas "rāmju bildes", bet notikuma dokumentēšana, un mēs tieši tā gribējām, lai ir iemūžināti šīs dienas momenti, jo uz salonu smuki nopozēt var aiziet jebkurā dienā, bet šādu svētiku otrreiz dzīvē vairs nebūs.
durvjupele
:))
tikai rāmītī neviena nav liekama!
ieskaties labāk.nekā diža tur nav!profiņš uzreiz saprot, bet es tāda neesum, tikai patīk bildēt.
negribu likt liekas bildes, lai tev parādīt, nevis kauns, bet vietu negribās aizņemt!
Kāpēc? Tavas bildes bija pat ļoti skaistas !
jā, žēl, ka es nevaru palielīties ar skaitām kāzu bildēm...
Nezinu, es laikam savaas kaazaas tik agresiivu fotograafu negribeetu, galu galaa fotrograafs arii ir kaazu viesis, un savaas kaazaas, paldies Dievam, varu atljauties ieluugt tikai patiikamus cilveekus.
man jau liekas ka mums bija vislabaakais fotograafs Latvijaa - Artūrs Jasinskis. Man vinju ieteica viens jauks, miiljsh cilveecinjsh ar kuru iepazinos shajaa portaalaa. apskatiiju bildes un sapratu- tas ir muusu kaazu fotograafs. uzreiz rakstiiju, sarunaaju un sapratu- bija lemts, jo tas bija pat mazaak nekaa divus meeneshus ieprieksh, un baidiijos ka datums vinjam buus jau aiznjemts. bet izdevaas, un apluukojot savu kaazu bilzhu albuumu saprotu, cik ljoti mums paveicaas :)
Nu nezinu, kad meklēju savu kāzu fotogrāfu, ieraudzījusi šo mājas lapu biju gatava maksāt gandrīz jebkādu summu, lai tikai man būtu tik brīnišķīgas kāzu bildes, bet savas nezināšanas dēļ par šo tirgu, fotogrāfu sāku meklēt pārāk vēlu - jūlija vidū, līdz ar to gan Andrejs, gan liela daļu citu fotogrāfu, ko man ieteica, bija aizņemti, tas man nedaudz kremt, jo apzinos, ka bildes varēja būt skaistākas.
Tāpēc visām topošajām līgaviņām, no sirds iesaku, ja vēlaties tiešām labu fotogrāfu un skaistas kāzu bildes, sameklējiet laicīgi, tik pat laicīgi cik rezervējiet viesu namu!
Tiešām Zavadskis ir ļoti labs fotogrāfs!mēģinasim viņu pasūtīt uz mūsu kāzām.Viņa mājas lapā ir bildes no manas draudzenes kāzam, un tas ir tikai maza daļiņa no visa tā skaistuma!
es negatiiviem nepieveershu uzmaniibu. ir daudzi skauģi, konkurenti (šitie bieži noliek) un veel kategorija kas nevar atļauties (tie ir vissagresiivaakie). visslielaakaa reeka naak par fraazi -> "skaistas kāzi bildes, kaadas vareetu dabuut taapat, ar ziepjutrauku, tik pieaicinot kaadu citu fotosoperi fona pielagoshanai". nevienaa mana bildee netiek aizvietots fons, vieniigaas manipulaacijas tiek izdariitas ar kraasam un viss. bildes nekaadiigi neietekmee to ka neticu dievam. preiksh maniim tas ir marketings + teaatris + izraadiishanas + tautu manipulaacija. no maniem kleintiem nezkapeec nav negativu atsauksmju un turpina mani ieteikt. tikai diemzheel naakoshgad daudziem buus apbeeniosh tiem, kuri gribees lai bildeeju viniem kaazas.
Peedeejaa aviizee sestDiena par šo fotograafu gan ir ljoti daudz negatiivas atsauksmes un internetaa arii.
Mūsu kāzas fotografēja Adrejs. Esam sajūsmā, tai skaitā arī par izsmērētajiem foniem (kuri izceļ būtiskāko) un melnbaltajām fotogrāfijām. Arī par darba stilu - jo tīši pozējām grupas fotogrāfijām pēc ceremonijas un saulrieta fotosesijai. Pārējās lieliskās bildes tapa mums pat necenšoties, jo Andrejs visu laiku ar savam kamerām vienkārši bija - mēs diezgan ātri pieradām un pārstājām pievērst uzmanību.
Bildes no mūsu kāzām ir apskatāmas http://www.precos.lv/forum/?bid=348937&pid=435515
(atsevišķas bildes - pirms un pēc kāzām, ir mūsu pašu bildētas)
Mūsu kāzās bildēja profesionāls fotogrāfs no vienas dienas 10.00 rītā līdz otras dienas 13.00 par Ls 100, un bildes ir fantastiskas, cenā ietilpa arī DVD disks ar 700 bildēm, kā arī bilžu apstrāde dažādās tehnikās. Tā ka nav viss tik viennozīmīgi.
Mēs uz kāzām pieaicinājām pavisam svešu cilvēku - nezinājām ko no viņa gaidīt - un galu galā bijām patīkami pārsteigti! Bijām sarunājuši ka fotogrāfs strādās 12 stundas, bet viņš labprātīgi pieteicās palikt līdz galam 16 stundas, par to pašu summu ( 100 Ls), cenā iekļautas bildes dvd formātā - kopējais bilžu skaits bija 1500 - arī tas bija kolosāls pārsteigums, mums galu galā bija no kā izvēlēties tīkamākās bildītes! Ar fotogrāfu var sazināties pa tālruni 29739972 - Juris!
Shkiet ka zinu uz ko pedejais komentars merkjets;)Jo nezinu ipashi daudz tos LV kazu bildetajus, kam grafiks butu internetaa, kaut gan arzemes ta ir parasta paradiba.
Bet tiri personigi es uzskatu citadak - tas ir atkarigs no katra cilveka darba spejam. Pie tam, ja fotografs kazas parsvaraa bildee vasaraa, tad kadel gan, lai nespetu labi bildet visu sezonu un pec tam atpustos. Viss ljoti atkarigs arii no cilveka pasha un taa, ka vinsh organize savus darbus un tere savu energiju un kaa prot to atjaunot;)
Es gan esmu no tiem, kas neuznjemas daudz kazas fotografet. Vairak par 20 kazam gada censhos nebildet. Agrak bildeju daudz vairak, viena bridi piedzivoju kartigu radosho izsikumu, bet shobrid zinu savas spejas, tiri energijas resursu zinjaa. Censhos, lai katru otro nedelju man butu brivs. Ja kads jautaa un cer mana brivajaa laikaa - iesaku citus fotografus. Ja panjemu vairak- tapat jutu, ka iztukshojos un arii kopumaa sudigak sabildejusi. Lai no ta izvairitos - njemu tik, cik speju sabildet. Piemeram, ja man kazas sarunatas teiksim 5.maijaa un 19.maijaa - tad pat par lielaku naudu ka nevares sarunat bildet 12.datumaa. Jo ir jaatpushas. Katram savas prioritates.. Ja nav gjimenes, vai berni lieli – tad varbut var skriet katru vikendu, pelnit naudu un arii nejusties iztukshotam un but pilnam darba spara.
Nezinu, ka citiem, bet man patik taa mierigi ieplanot, satikt pari, iepazities, reizem pat sadraudzeties.Dazkart palidzet ar kadu padomu.Vieglak bildet un labaks rezultats. Droshi vien nopelnu mazak, ka citi, jo mazak bildeju. Bet man galvenais, lai patik darit, to ko daru. Katram savs. Nav pareizi vai nepareizi. Izvelamies katrs pats, ka gribam dzivot un uznjemamies katrs tik, cik spejam izdarit.
Piekrītu Niania un brīnos par fotogrāfiem, kuri savā mājaslapā lielīgi demonstrē pilnīgu "kāzu brīvdienu" noslogotību visai sezonai. Ja ir asistents, kas pēc tam veic bilžu datorapstrādi, to varētu saprast, bet vienam pašam, manuprāt, fiziski nav iespējams izskraidīt vienas vai pat divas kāzas nedēļā un kvalitatīvi apstrādāt uzbildēto, sevišķi, ja jāstrādā arī pamatdarbā. Vismaz man vairāk par 2 kāzām uzņemties ir ļoti grūti.
100% darba kvalitāti garantēt nevar neviens! pat par 500ls ne! ir pietiekami daudz apstāklju kas to var ietekmēt - svinību vieta, laikapstāklji, viesi, organizētība, u.c :))))
+vēl pēdējā laikā nācies ievērot vēl vienu lietu - daži cien. mākslinieki tā izreklamējas, visi datumi vasarai jau aizņemti, bet pēc bildēm sāk just ka nogurums jau ņēmis savu daļu - salīdzinot ar to laiku kad viņiem pasākumu bijis mazāk bildes kļuvušas mazāk kvalitatīvas (vismaz tā izskatās) :)) naudiņu pelnīt gribas, bet varbūt sevi arī vajag pasaudzēt, lai darbi tomēr kvalitatīvi ir un paliek??? :)
Es nezinu nevienu fotogrāfu, kas garantē darba kvalitāti un līdz ar to prasa mazāk par 200 Ls.
Vai tiešām vēl nav skaidrs, ka 7 zvaigžņu konjaks par Dosjas cenu ir milziga laimes spēle.