Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
fotograafs!
kaads vispaar ir fotografu pakalpojumu izmaksas?? cik maksaa fotograafa pakalpojums juusu kaazaas??
Mana fotogrāfa izmaksas - 80Ls(darbs)+35/45Ls par gatavajām bildēm (izlase). Un atsevišķa summa par bildēm CD.
Mūsu fotogrāfs prasa 150 Ls, kur ir iekļautas 400 bildes CD, 100 izprintētas 10x15 formātā un viena A4 formātā.
Viss jau atkarīgs, kāds fotogrāfs...
kaazu foto profesionalis prasa 400 ls.. vienkarsi labs fotografs, kurs nav specializejies tiesi uz kaazaamap 150
Latvijaa kaazu fotografeeshana veel nav taads bizness lai buutu izdeviigi nodarboties tikai ar to vien.. taa kaa taadu baigo profesionaalju kas buutu specializeejushies tikai un vieniigi uz kaazu fotografeeshanu nav..!! :) tas nekas ka kaads paprasa 400 Ls :)
Esmu vairākus apjautājusi - 150Ls, plus vēl ceļš. Uztaisa 100 labākās bildes taustāmas, pārējās CD. Bet tie fotogrāfi lielākoties jau ir aizņemti uz vasaru. Viens pa 300Ls +ceļš vēl bija brīvs.
Fotogrāfu izcenojumi tādi arī varētu būt no 150-200 latu robežās, ja kur tālāk, tad mazliet vairāk. Daļa vasaras jau aizņemta gan, bet ir arī vēl rezervējami datumi. Ja ir interese rakstiet, zvaniet.
Gunita
email: g.a@inbox.lv
www.fotografijas.com
Gunitai
Maajaslapaa nav iespeejams apskatiit galeriju :(
hmm..nu laikam izdevaas :D
es pamēģināju un man visu atvēra. uzej uz bildes ar peli un tur parādīsies bultiņa. Spied uz bultiņu un redzēsi visu galeriju.
varbūt Jums nav instalēts Macromedia Flash? To var uzinstalēt, vai arī atrakstiet epastu iedošu adresi kur vēl var apskatīt :)
Diemžēl tie fotogrāfi, kas kāzas fotografē pa 80-150Ls ,to dara ar amatieru fototehniku un rezultāts nav iespējami labākais. Nenoliedzu ka labs fotogrāfs arī ar sliktu kameru var labi nofotografēt un to zemo samaksas līmeni var izskaidrot ar galvenokārt ar zemu māksātspēju vai zemu prasību līmeni.
Iedomājieties situāciju,ka tiek fotografēts ar aparātu kura cena ir ap 2tūkst Ls, ko varētu pieņemt par zemāko profesionāla fotoaparāta cenu bez objektīva, somā ir rezerves aparāts ap 1 tūkst vērts un objektīvu cena svārstās ap 1 tūkst Ls un tādus vajag 3-4gab. un kaut kas no iepriekšminētā izkrīt fotogrāfam no somas un ir pagalam. Tad sanāk, ka pēc iepriekšnosauktajiem izcenojumiem fotogrāfam jānofotografē vismaz 10 kāzas, lai atpelnītu zaudējumus, un tajā pašā laikā nav jāēd pašam, bērniem un nav jāmaksā par dzīvokli utt.:))))))
Izklausās jocīgi, vai ne!
Šaubos, vai daudzi LV kāzu fotogrāfi izmanto īsti profesionālo tehniku, kas Canon gadījumā būtu EOS 1D dažādas modifikācijas...:)))
Pie visa pārējā Imanta teiktā pilnīgi piekrītu, un gribētu tikai piebilst, ka ne mazāk svarīga par tehniku ir prasme un pieredze, jo kāzu fotogrāfam jābūt gatavam fotografēšanai visdažādākos apstākļos- gan jaukā saulītē, gan nakts melnumā, ar maksimāli iespējamo kvalitāti. Un šo prasmi nevar nopirkt par naudu- tā nāk tikai ar gadiem uzkrātu pieredzi. Un skola arī maksā naudu...:)
opaa, taatad kopsavilkumu uztaisot-nav kriteeriju, peec kaa fotografi prasa samaksu-cits peec pieredzes, cits peec tehnikas un aparatuuras..un kaa katrs sevi veertee...
hm...
man fotograafs paprasiija 250 ls-liidz miccossanai fotograafee un diskaa atdot apstraadaatas bildes..nesaprotu-daargi, nedaargi,profesionaas vai bik amatieris, daarga ssim tehnika vei nee?
bet katraa zinjaa paldies par info..:))
Kāds nezin kāds kā fotogrāfs ir Sandis Vāgners???
Lai objektīvi novērtētu fotogrāfa sniegumu, manuprāt, nepietiek ar dažām izlases bildēm mājaslapā vai sludinājumā - izlasīt un saveidot var jebko...:)
Pareizāk tomēr noskatīties vienu vai vairāku kāzu visas bildes no sākuma līdz galam un tad var novērtēt gan kopējo tehnisko kvalitāti , gan fotogrāfa spēju noķert labākos momentus un skaisti tos parādīt. Un arī tad gaumes var nesakrist- vieniem patīk tīrā reportāža, bet citi vairāk grib sapozēti-satēlotos momentus, papildus fotošopā "izdaiļotus" ar enģelīšiem, puķītēm, tauriņiem un ctādiem "atribūtiem".
Tā kā pareizākais variants tomēr tikties ar fotogrāu, apskatīt reālas bildes un, ja tās apmierina, arī saruna par vēlmēm un apmaksu ir daudz lietišķāka.
paldies Friidi par ieteikumu, jo tiessam esmu apjukusi, peec kaa veerteet pakalpojumu, vai taa samaksa ir adekvaata..uzskatu,ka fotograafeessana ir maaksla un pa rmaakslu jaamaksaa, bet ja kaads uzdodas par maakslinieku,kuram nav iipassa talanta, tad kaut kaa negribaas maksaat par to,ko vinjss uzskata par maakslu(jo kaazu diena ir vieniigaa un ja bilde snav izdevussaas,kaut kaa skumji domaaju,ka buus),.domaaju,ka svariigi ir tas,ka fotograafs speej kjert momentus, izjust noskanju un cilveeka raksturu,lai sanaaktu tiessam labas bildes.. fotossopaa ar zinaassanaam jebkurss var peec tam apstraadaat bildes..
aij, nu ko es spriedeleeju, aizraavos.. bet kaut kaa svariigi,lai buutu skaistas bildes..:))
Mums kāzās būs fotogrāfs kam tā ir sirds lieta.Biju vedējmāte kāzās kuras viņš fotogrāfēja un ziniet nemaz neatšķiras ne kvalitāte,ne izdoma kā tiem lielajiem ,dārgajiem profiņiem.Viņa bildes ir fantastiskas.Un cena lai kāds neķer šoku tikai Par zagsu un kāzu mazo ceļojumu viņš prasa 40 ls,bet ja 2 dienas tad 80 ls.Bildes atdod ierakstītas CD.
Ingreta, mums būs līdzīgs variants. Fotogrāfam kāzu bildēšana ir hobijs, kaut gan arī darbā viņš ir fotogrāfs, tikai citos apstākļos. Viņa bildes sanāk labas. Viņš labi pieprot momentu ķeršanu.:) Cena ir ļoti laba.
Es nemaz negribētu maksāt 300-400 Ls par fotogrāfu, kurš varbūt to dara tikai, lai pēc iespējas vairāk nopelnītu.
Man būs tā pati fotogrāfe, kura fotogrāfēja manu vecāku kāzas! :) Un tādēļ, ka mums viņa pazīstama fotogrāfe, tad arī cena ir salīdzinoši maza.
Laurita,tur jau tas joks ka mums arī fotogrāfam ikdienas darbs saistās ar fotogrāfēšanu,bet ne salona.Un tad ja ir ķēriens tad ir.