FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

fotograafs!

larri 05.04.07. 21:19 | Kāzu datums: 24.08.2007

kaads vispaar ir fotografu pakalpojumu izmaksas?? cik maksaa fotograafa pakalpojums juusu kaazaas??

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
a
annuks23 03.05.07. 10:07

Man fotograafe izmaksaas 170ls ( no 13 dienaa liidz 1 naktii)..Sola 500-600 bildes par sso summu un laiku!!

d
ddadziite 01.05.07. 11:07 | Kāzu datums: 16.06.2007

jaa!

Friidis 01.05.07. 00:14

Dadzīt!
40 bildītes ir uz A4 lapas, uz mazākas lapas- mazāk.
Bet par nekvalitatīvu laboratoriju- kurš gan nespeciālists var būt to pārliecināts? Bet piemēram, laboratorijā, kur es kopēju savas bildes, operators zin, ka man brāķi neizdosies iesmērēt- dabūs pārtaisīt uz sava rēķina...:)
Un vispār, nav takš problēmu ar fotogrāfu savlaicīgi vienoties- cik un kādas bildes viņš izkopēs. Un, gadījumā, ja viņš izrādās nezolīds un grib 'iesmērēt" liekas, nevajadzīgas, nekvalitatīvs bildes, par to bez kautrības var atteikties maksāt.
Bet parasti jau sevi cienošs fotogrāfs ir arī zolīds cilvēks!...:)

d
ddadziite 30.04.07. 23:58 | Kāzu datums: 16.06.2007

40 mazas bildītes???? nu nezinu vai viņai bija tik daudz!!!
bet paldies par apskaidrošanu par tām izgatavotajām bildēm-kaut gan šaubos, vai jaunie taisītu bildes nekvalitatīvā salonā!!! :)

Friidis 30.04.07. 23:08

Dadzīt!
Redzi, tāds "pakalpojums" ar papildus albumu nemaz nav lieks- ne fotogrāfam, ne jaunajiem. Bieži gadās, ka fotogrāfs ir tiešām kvalitatīvi apstrādājis, sagatavojis izdrukai bildes un ierakstījis tās CD (DVD), ko atdot jaunajim. Taču nereti taupības nolūkā jaunie izkopē bildes apšabāmas kvalitātes lētās laboratorijās un pēc tam pārmet fotogrāfam par sliktu darbu.
Bet, ja fotogrāfs, kā speciālists, izvēlas viņaprāt labākās bildes, izkopē tās laboratorijā, par kuras darbu ir pārliecināts, viņš var nodemonstrēt jaunajiem, ka viņa darbs tiešām ir kvalitatīvs.
Protams, cita runa ir par to, ka dažreiz par tādu albūmu tiek prasīta neadekvāti augsta cena.
Bet minētās "15 bildes uz vienas lapas"- tas ir t.s. "Index Print"- parasti uz A4 lapas saiet 40 mazas bildītes. Tas prieks maksā apm. 1 Ls par lapu un ir visai noderīgs- bez datora var apmēram redzēt, cik un kādas bildes ir, ko vajag pasūtīt (zem katras bildītes ir arī kadra nosaukums).

d
ddadziite 30.04.07. 22:51 | Kāzu datums: 16.06.2007

es zinu vnk ka citi piedāvā tādu variantu, ka vēl uztaisa, piemēram, albūmu ar 100 vai 50 bildēm!
manuprāt, tas nav vajadzīgs, jo tas sadārdzina fotogrāfa pakalpojumus! :) pēc tam jau tāpat taisīs bildes! :)
manai draudzenei bija baigi labais variants-viņai fotogrāfs taisīja albūmu ar 100 bildēm un vēl deva līdzi tādas lapas-uz fotopapīra (A4 formātā) bija saliktas visas tā vakara bildes, kaut kādas 15 mazas bildītes uz vienas lapas! tad viesi varēja tās bildes pēc tam apskatīt un pasūtīt kādas nu kuram vajag!!! :)

Friidis 30.04.07. 22:37

Andreart!
Pirmkārt, man nav tādu "lobiju", kā " Wild West & Co", kas bez kompromisiem un alternatīvām pašpārliecināti nodefinē Tevi par Labāko Profesionālo Kāzu Fotogrāfu Latvijā! (es nebūt nenoniecinu Tavu darbu un spējas- Tu tiešām esi malacis!).
Otrkārt- bieži esmu šeit, lai īsinātu garās dežūras stundas un padalītos ar jaunajiem savā pietiekami bagātajā pieredzē.
Bet darba man pietiek ar 1-2 kāzām mēnesī- vismaz es nespēju kvalitatīvi apstrādāt ap 1000 bildes no vienām kāzām īsajā nedēļas starplaikā starp "kāzu brīvdienām", bet blamēties ar paviršu "haltūru" neļauj principi. Laikam vecums...:)))
Un speciāla reklāma man nav vajadzīga- pilnīgi pietiek ar atsauksmēm no iepriekšējām kāzām.
Veiksmi Tev!

P
Palaidne 30.04.07. 14:22

Labs jautājums... esmu piemirsusi, vai bildes būs taustāmā veidā, jo fotogrāfu aizrunāju jau ziemā :) Domāju, ka par bildēm būs jāmaksā atsevišķi, savādāk jau pārāk lēti izklausās :) Puisis neko nenopelnīs...

andreart 30.04.07. 11:26

frīdis te ņemās kā traks... trūst pasūtījumu vai ? :D

Friidis 26.04.07. 15:48

Larri, katram savi niķi un stiķi i...:)
Es nekad neuzspiežu liekus tēriņus- atdodu visas apstrādatās bildes "mākslinieciski" apdrukātā diskā un jaunie kopē, kas un cik pašiem tīk.

larri 26.04.07. 15:41 | Kāzu datums: 24.08.2007

Friidi, tur jau taa lieta, ka vinjss neizkopee uz papiira.. vinjss paardod bildes diskaa-diskaa 500 bildes-maksaajiet 50 ls, ja gribas 300 bildes-30 ls, paareejaas neredzeet..:D

Ki-kii 26.04.07. 13:02 | Kāzu datums: 21.07.2007

Mums pazistams fotofrafs tapec ari nokaulejam pa 100Ls, tachu zinu, ka man patik ka vinsh fotografee, un kaa apstraadaa bildes.Vinsh ker mirkli, spelejas ar tevi, un tu nemz nezini, ka tas vis ir eistudets un beigas sanak perfektas bildiites!!

Friidis 26.04.07. 12:54

Larri, tas jau pēc izmaksām sanāk praktiski vienalga, vai Jūsu fotogrāfs izkopē bildes uz papīra pats sev zināmā laboratorijā, vai Jūs paši izvēlaties iepatikušās bildes vajadzīgā daudzumā un pasūtat izkopēt.
Pašiem pat izdevīgāk, jo varat izvēlēties tieši to kas vajadzīgs un cik vajadzīgs.
Un kopēt vēlams laboratorijā, par kuras darba kvalitāti esat pārliecināti- tagad ir daudz visādi "kaktu kantori" , kas pievilina ar zemu cenu, taču kopē nekvalitatīvas bildes.

larri 25.04.07. 10:26 | Kāzu datums: 24.08.2007

klau, bet taas bildes atdod jums diskaa par briivu?? jo mums te ir veel viens variants-fortograafa pakalpojums 150 ls + benziins un vinjss fotograafee visas kaazas, tad peec tam apstraadaa visas bildes un izlasa labaakaas-piemeeram 500 bilzzu un tad taas maksaa 10 santiimi viena, mees piekriitam un 500 bildes atdod diskaa par 50 ls..nu kaa tur ir??? :))

B
BizBiz 25.04.07. 10:22

bildes agrāk redzēt varēja www.untumi.lv, bet nezinu vai tur bija kāzu foto, es redzēju foto no draudzenes kāzām, viņai bija šis fotogrāfs :)

d
ddadziite 25.04.07. 10:10 | Kāzu datums: 16.06.2007

Palaidne, vai bildes jau uztaisītas arī būs?

P
Palaidne 25.04.07. 10:06

Mums fotogrāfs izmaksās 120 ls darbs par visu dienu, bilžu apstrādi un ierakstīšanu diskā.

d
ddadziite 25.04.07. 09:57 | Kāzu datums: 16.06.2007

biz-biz!!! kur var redzēt viņa darbbus-ja var...

B
BizBiz 17.04.07. 07:53

man fotogrāfs prasa Ls80 + ceļš, un visas bildes iedod CD form'tā, darbus esmu redzējuisi - fantastika!!!

Friidis 16.04.07. 23:02

Ingreta, interesanti gan- varbūt ar to fotogrāfu esam pazīstami, vai pat varbūt es pats tas esmu, jo arī mans ikdienas darbs saistīts ar krim.foto?...:)
Varbūt uzraksti priv.ziņā sīkāk?