Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Fotogrāfu cenas
Uz cik LS var rekinaties,nemt fotografu? kadas ir normalas cenas?
Nu normala ir jebkura cena, ja fotografs to sev tadu uzstadijis;)
Pagajusha sezonaa es prasiju 150-200 caurmeraa un taa, ka gadiju bebi - gada beigas vairs neko nenjemu un faktiski lidzi nesekoju nekadam aktivitatem, ko dara citi. Tagad taa diezgan noshokejos,kad no vieniem, otriem dzirdu, kadas ir cenas:D Tiri ka fotografs - protams, priecajos, bet kad parekjinaju, cik pashai izmaksatu kazas, ja shita visam cenas aug - apshokejos un laikam nekad neapprecesimies, ka gribejam, jo ar katru gadu cenas aug vienkarashi traki:D
Tagad fotografi neprasa 150-200.Bet isteniba - acim redzot ir jameklee.Katram ir kaut kadi savi iemesli, kadel cena varbut atshiriga no vairuma, kaut arii labs fotografs.piemeram, mana varinataa - partraukt galig bildet negribu, bet ir zinama lieta ar ko man bus jarekjinas un tiem, kas mani njems uz bildeshanu - jo man ir mazs zidainis, kam savas prasibas.Ar pirmo bernu izdevas veiksmigi savienot un kazinieki ar bij apmierinti, ka sabildeju letak shi iemesla del, ka tomer ar sho faktu bij jarekjinas. Ta ka - ar tam cenam var but visadi.Iesaku nejautat te, bet savakt dazadu fotografu kordinates un katram personigi apjautaties par jusu varinatu - cik vinsh piedavaa un kadas iespejas iegut - leti/labi varinatu.Kas meklee - tas atrod.Te tu dzirdesi ciparus, aks butiba daudz neko neizteiks.Tikai visai videju summu, ko jarekjina.Bet apjautajoties pashiem pakalpojuma sniedzejiem - zinasi, ko par tadam summam no katra tu vari gaidit;)
cik zinu no koleegiem videejaas cenas pa riigu ir 300-500. ir fotogreaafu protams kas nem 50Ls un arii kas 1000 nem...
man bus pa 150 Ls. visu dienu lidz mičošanai un, ja vajadzēs vēl. Amatieris, bet ar ļoti labām bildēm, kas man ir galvenais, jo fotogrāfēšanas sertifikātus neprasu :) Pietiks ar draugu kāzu bildēm, kas visu parāda.
20 ls/ h ir aptuvenā cena profesionālim nerīgā
Mums būs pa 230ls no ģerbšanas līdz mičošanai
Mums arii buus pa 150 Ls. no gjeerbshanaas liidz michoshanai. Proefesionaals fotograafs ( ne Riigaa).
Mums būs no ģērbšanās līdz mičošanai 200Ls.
Mūsu vedamie sarunāja par 250 Ls no baznīcas līdz 1 naktī + CD ar bildēm. Fotogrāfe no Rīgas, kāzas pie Cēsīm.
Mums būs no ģerbšanās līdz mičošanai....un par visu laiku 70 ls...fotogrāfs profesionāls....un ar savu mašīnu....
ne Rīgā...latgales pusē...
Atsuuti luudzu sav fotograafa koordinaates :)
70 Ls par profi bildētām kāzām ar šoferēšanu mūsdienās aizdomīgi atgādina "Rolex" pulksteņa piedāvājumu tirgū pa 10 Ls...:)))
Mums fotografs izmaksas no 220 -300Ls, vel neesam galigi novienojushies, bet ta cena laikam atkariga no tik cik stundas gribesim. Uzskatu, ka normala cena. Varetu meklet ari letaku, bet iepatikas tieshi shi fotografa bildes un gribu savas kazas tik pat superigas bildes.
Nu 70 - tur vai nu ir pazinja, vai kas tamlidzigs.Kaut kads iemesls ir, ka profesionalis prasa visai niecigu atalgojumu. Un 70 ir neicigs, ja vel brauc ar savu mashinu, jo pa dienu benzinu veinc ik nodedzina...Dazkart meitenes aizmirst pierakstit pie cenas faktu, ka sarunats kads labs pazinja vai pat draugs . Profesionalis toch tik maz nenem par dienas darbu. Jau 100-150 - tur varetu but savs iemesls, kadel tik maz prasa...Bet nu, ja bildee pazinja, tad jus neaizmirstat, ka citiem ir cita cena...Jo taa atlaide ir ka davana..Vismaz es taa pazinjam bildeju par krietni letaku summu, bet draugiem - vispar neko neprasu.
uzmanieties ar "lētajiem" fotogrāfiem, kas sabildē pa 70 latiem. bieži viņi iedod tikai dažas bildes, disku nedod un ja grib pasūtīt bildes tas maksā. un tā kā bildes jau parasti taisa gan sev, gan radiem draugiem, tad beigās summa lielāka kā paņemot fotogrāfu par adekvātām šā brīža cenām. piekrītu ka šobrīd no 250 - 300, nez kā būs top laikā. es šeit nedomāju fotogrāfus, kas sabildē pa draugam paprasot 70.
Mums fotogrāfs par 160 ls- no Rīgas, profesionālis- varbūt tādēļ, ka caur paziņām meklēts, tādēļ ar nedaudz lētāks... Būs kopā ar līdz par nākamaiai dienai...
Mums profesionāls fotogrāfs no Rīgas prasīja 300 Ls uz laiku no ģērbšanās līdz mičošanai apmēram... Cenā iekļauta arī speciāli mums fotosesija pie Jūriņas... Bet par cik slēgsim ar viņu līgumu, ka viņš vēlāk mūsu foto varēs izmantot savā labā t.i. izstādēs, publikācijās, tad vienojāmies par cenu 150 Ls... man tas liekas pieņemami, jo fotogrāfam tas ir nepārtraukts darbs, tāpat kā video operatoram...
mums 250, profesionāls fotogrāfs no Rīgas un jau pārbaudīts vairākās citās kāzās, fotogrāfēs no mājām līdz nākamās dienas pusdienlaikam, bet šajā cenā nav transporta izdevumi, jo viņš brauks kopā ar mums
man draugiem bija profes.fotografs ar 30 gadu stazu,kuram portfolio vards bija izbrina,tads vinam nav.fotoaparats bija ar filminu,varbut profesionalais,tikai tadu lietoja gadus 15 atpakal,baznica -svarigakais bridis,bet beigas uzzinam ka vins bija aizmirsis ielikt filminu fotoaparata,ta mes dabujam velreiz iet baznica un uztaisit paris kopejas bildes,un ta bija ziema,auksts,vajadzeja atkal gerbties nost un t.t.a un vel pie ta visa vins bija ari filmetais.iedomajaties ka var panemt cilveku kurs dara divas lietas uzreiz.IESAKU-NEKAD TA NEDARIET!labak izdomajat ko vairak jus gribat,bildes vai filmu,ja jums nav pa kabatai abi.nu un nobeigums bija vispar,kad ieraudziju vinu bildes,gandriz apsedos.kautkadas zalas,ar svitram pa vidu ka jau filminu aparatam.nu kurs musu laikos fotografe ta,tagad tak visas bildes apstrada ar kompjuteru,piekorege,nu tur jau bija pie ka piestradat!!!mana skatijuma,ja cilveks nepilnveido sevi laikam mainoties,tad tur nevar but neka laba,tehnologijas un mode iet uz prieksu.jus tak nepaturesiet veco divanu,tapec ka vins nokalpoja jums 30 gadus,un var to darit vel 20,bet gribesiet majas kaut ko stiligu un jaunu atbilstosi jaunam modes tendencem,nevis veco labo cikstoso divanu.tas vinam izmaksaja 250 ls.secinajums-skopais maksa divreiz!jo pec tam tas bildes nacas apstradat papildus citam cilvekam,labi ka vins to darija par brivu,savadak tas izmaksatu vel tik pat.es lasiju,ka arzemes fotografa pakalpojumiem iztere 20% no visa kazu budzeta.ta ir viena no svarigakajam lietam,ta pat ka kleita.
Nabadziņi...
Atļaušos iebilst-lai arī filmu aparāti teorētiski ir novecojuši, tas ka fotogrāfam bija filmu aparāts, neliecina par viņa prasmēm (neprasmēm). Nereti filma kāzu bildēšanā skaitās pat "modīgāka" un tādēļ dārgāka. Par fotogrāfa neprofesionalitāti liecina tikai tas, ka nemācēja uztaisīt kvalitatīvas bildes!
Bet digitālās spoguļkameras kāzu reportāžā , protams ir daudz ērtākas un operatīvākas- jo ļauj sekot rezultātam, datorapstrādes procesā ļauj izlabot daudzas kļūdas. Toties filma vairāk der mākslas bildēm, piemēram nesteidzīgas pastaigas fotosesijas laikā. Fotogrāfu starpā valda uzskats,ka filmas attēlā (zīmējumā) vairāk "dvēseles"- digitālais attēls esot pārāk tehnisks.