FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Kurš galvenais???

m
mincite*** 28.01.08. 10:20 | Kāzu datums: 02.08.2008

Svieki meitenes!!!šis raksts nav nekāda antireklāma vai veids kā pakašķēties, bet gribu jūsu viedokli dzirdētet par sekojošām frāzēm ko Andrejs Zavadskis ielicis savā mājas lapā kā ieteikumu kāzu dienas bildēšanai!
1.Visbiežāk kāzu bildēšanu izjauc vedēji vai kāzu organizatori, neatvēlot vai neieplānojot bildēšanai laiku.... Ko nozīmē izjauc???Viņi sagatavo mums programmu, nevis izjauc kaut ko!!!!
2.Viesi ļoti bieži rada papildus grūtības, tiek novērsta Jūsu uzmanība, viesi bieži traucē bildēšanas procesam. Bieži kāds viesis noklīst pa ceļam un tas kavē pārējos procesus...Svētki ir arī viesiem, kuri pricājas ar mums kopā, kuri varbūt pat nenojauš ka viņi var traucēt kādām (mums viņi noteikti neraucēs):(
3.Ja viesu starpā ir aktīvi bildētāji ieteikums viņus pabrīdināt, lai netraucē oficiālam kāzu fotogrāfam. Bieži izcilus kadrus izjauc kāds no viesiem, kurš ar mobilo tālruni iztraucē oficiālam kāzu fotogrāfam iejaucoties kadrā....
Oficiāls fotogrāfs - liekas ka viņš komandē visu parādu, ko darīs jauni, kur stavēs vedēji, kur dosies viesiun ko viņi drīkst darīt ko ne...tas taču ir svētki, nevis iestūdētais teātris, pēc scenārija!!!! proti ieteikumos ir arī noderīgi materiāli, bet nu šie trīs mani kaut kā nu ļoti izbrīnīja... piedodiet ja kāds to uztvers personīgi un abižosies uz mani, vienkārši es to nesaprotu...

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Upmale 28.01.08. 10:33 | Kāzu datums: 25.07.2006

Par pirmo punktu par visiem 150% piekrītu fotrogrāfam, jo mums tieši tā arī bija - vedēji visu tā bija saplānojuši ka tādām smukām bildēm - mazai fotosesijai laika nebija vispār - līdz ar to mums ir TIKAI reportāžas bildes.
Tagad, ejot paši vedējos, noteikti šo laiku ieplānosim.
Atceros, ka toreiz stipri nesmuki uzbraucām fotogrāfei, ka nav šo smuko pozēšanas bilžu, viņa teica, ka visu laiku vaicājusi vedējiem, kad viņa varēs lūgt, lai mēs papozējam, vedēji visu laiku atteikuši - nav laika, nav laika - lai bildē gaitā.

2. - 3. Te jāsaka, ka fotogrāfam ir mēle mutē un viņš var norādīt, ka šobrīd top grupas foto vai notiek mazā fotosesija un ir lūgums nemaisīties.

m
mincite*** 28.01.08. 10:41 | Kāzu datums: 02.08.2008

par primo punktu - paldies!!!Jo tad mēs noteikti to ņemsim vērā, bet ar fotogrāfi mēs un vedēji vēl līdz kāzām satiksimies tad gan jau izrunāsim šo punktu!paldies par atbildi!:)

H
Harmony 28.01.08. 10:54

Vispār piekrītu Andrejam par pirmo un trešo punktu 100% - taisnību viņš vien ir pateicis (vienīgi mazliet tādā asā tonī). Mums arī netika ieplānots laiks kopīgām bildēm ar vecākiem un tuvākajiem viesiem, līdz ar to šādu bilžu tikpat kā nav. Un bieži vien tādās riktīgi smukās bildēs, kuras tika ķertas uz momentu, kaut kur fonā bija iejaucies pa vidu filmētājs vai arī kāds mūsu draugs ar fotoaparātu. Ja patiešām gribat smukas bildes, tad paklausiet fotogrāfu padomiem - kā nekā viņi tos ir ņēmuši no pieredzes, nevis izgudrojuši paši.

m
minchux 28.01.08. 11:22 | Kāzu datums: 18.07.2008

Kāzas vispār bieži vien tiek uztvertas nedaudz pārspīlēti - dažreiz no jauno viedokļa, bet biežāk tomēr no viesu viedokļa. Daudzi viesi (žēl, bet pārāk bieži tie ir radi) bieži vien grib, lai tā ir kā parāde, lai pateiktu - redzi, cik pareizi un bagātīgi tika svinētas mūsējo kāzas... :// Es uzskatu, ka jaunajiem pašiem ir jāsaprot, ko viņi grib. Man arī gribas skaistas bildes, bet gribas arī tādas neformālās. Šis fotogrāfs nedaudz pārcenties ar strostēšanu - viss jau ir pareizi, bet varēja jau pateikt arī savādāk.
Man ļoti patika ideja ar vienreizlietojamajiem fotoaparātiņiem uz galdiem.
Ceremonijai un tiltu tradīcijām jau viennozīmīgi, ka galvenais fotogrāfs būs tas, kas pieaicināts pildīt šo pienākumu, bet vēlāk jau viesu namā ne visu viņš var "dabūt kadrā", tāpēc, ja nu kāds pamanīs jauku momentu, uz galdiem var salikt šos vienreizlietojamos fotoaparātiņus, lai viesi var tos "noķert". Domāju, ka tā var tikt pie šīs īpašās dienas skatījuma dažādos aspektos. Jauki, ja ir skaistas bildes, ko ielikt fotoalbumā, bet pats galvenais jau tomēr ir šis īpašais notikums - es tomēr neuzskatu, ka visas kāzas jāplāno pakārtoti tam, lai tikai varētu skaisti safotografēt.

Friidis 28.01.08. 12:44

Es domāju, ka fotogrāfam nav jāmeklē problēmas, bet jārisina tās "darba gaitā" ar labsirdību, taktiskumu un humoru. Ar vedējiem laicīgi (iepriekš) visu var un vajag saplānot, arī kāzu gaitā fotogrāfs taču visu laiku ir jauno un vedēju tuvumā un visu var operatīvi sarunāt. Vienīgi par "pozējamās fotosesijas" skaistu vietiņu gan vajadzētu laicīgi vienoties, jo kāzu gaitā tiešām var nebūt laika mainīt maršrutu.
Par traucējošiem amatier-bildētājiem tāpat- jācenšas vienoties draudzīgi- arī viņiem ir vēlēšanās un tiesības fotografēt. Man gan ar savu gandrīz 2 m augumu šī problēma mazāk aktuāla- varu bildēt virs galvām un, ja kas, ar savu masu uzmanīgi pastumt maliņā...:)))

Niania 28.01.08. 13:44 | Kāzu datums: 08.09.2007

njā...par tām fotosesijām taisnība - var gadīties situācija, ka vedēji ir visu dienu saplānojuši kārtīgi jo kārtīgi, bet nav "ierēķināta" vieta fotosesijai kādā smukā vietā. Un tad jaunie bieži vien nesaprot - kāpēc nav "smukumbilžu" (protams, var jau būt tādi, kas vienkārši "pozētās" bildes nevēlas-tad tā ir cita lieta), nav apmierināti ar fotogrāfa darbu u.tml. Parasti, cik nu man zināms, fotogrāfs cenšas vienoties jau kādu laiku pirms pasākuma, ka būtu nepieciešams dienas programmā iekļaut kādu brīdi fotosesijai...un tālākais - ir iekļauts, vai nav, un cik tam paredzēts laiks -jau paliek pasākuma plānotāju ziņā!

L
Līga 28.01.08. 17:05

Es, ka fotografs, pilnigi piekritu Andreja rakstitaja. Varbut skarbi izklausas, bet ja ar to sastopas ikdienaa , tad lai kads pamanitu - ir jarunaa skarbi.Nu re - dzirdetaji ir, lasitaji ir - vajadzigais sasniegts:D Jo biezji gadas taa, ka it ka jaunajam parim ir super duper vedeji - nu teisham fantastiski rupejushies, lai parim taa kazu diena pateisham neaizmirstama, bet taa centushies, ka aizmirsushi, ka to tachu visu vjadzetu arii uzbildet.Fotografs nav burvju maklsinieks - laiku, tur kur taa nav - bildeshanai neuzburs...Un Fridi - tu saki - visu var laicigi sarunat;)...Ak naivums tavaa vecumaa - es ar jaunajiem VIENMER satiekos un gandriz veinmer - arii ar vedejiem, dazkart gan saraunajam vsias lietas caur epastiem , telefonu...Un pat ljoti beizji ir ta, ka sarunajam pat konkretus laikus, akd bildesimies, bet kad rit kazas - kaa tu domaa - kuru laiku kaveshanas del atcelj un skrien talak?Ja - bildeshanas:D Jo to tachu varot ar pagut laika gaitaa;)..Ja nu beigas reportazu bildes ir pa pilno. Un ja noveicas man uzmanigi sekojot gaitai lidzi nokert kadu smuku kadru teju ka nopozetu - tur jasaka paldies manai pieredzei pamanit un liktenim, kas to piespeleja, bet tas ir tikai kads kadrs gadas reti...A smukas pozetas bildes grib gandriz katrs paris...

Runajot par amatieriem - labi tiem, kas ir gari.Es parak gara nesmu, ka jau sieviete. Un reiz viena vecrigas baznica bildeju, ka jaunos sveica. Vinjiem bij arii draugs - aparats jau gana labs, objektivi tapat, bet pec visa (skatoties no kurienes izvelas kadrus njemt un ka lieto zibeni) - tomer totals amatieris. Skaidrs, ka diez vai vinjam labakas bildes par mani sanktu...Dzeks konsekventi lida tieshi man prieksha.Kad aizradiju - teica - tev visas iespjas bildet no citurienes...Gribetu redzet, ka jus spetu sabildet, ja jums viesis pielien prieksha ar krutu platlenkji, ka nav nekadas citas vietas isti no ka bildet - ja nu vienigi palienu jaunajam parim pie kajam, vai karajos gaisa un bildeju no augshas.Ar visu uzmacigo vinju viesi visos kadros...Biju parskaitusies, jo vinjam neviens neprasis rezultatu, bet no manis gaidis VISAS bildes labas. Un preti spitigs azis, kas nesaprot - " ludzu paej mala" frazi...Reti palieku agresiva, bet toreiz teicu , ka ceru, ka nebus jasak kauties kadru del, jo kauties es ar gana labi maku...Laikam sa[rata, ka es teisham nopietni parskaitusies un ligava ar nikni lureja uz vira draugu, ka tiku es bildet un turpmaka vakara gaita saligam mieru - netrauceja man bildet un es vel pamaciju, ka pareizi leitot zibspuldzi un citas lietas, ka pareizak butu konkretam modelim izmantot...
Cilveki ir vsiadi.Un jus nevarat pat iedomaties, akdi spej but jusu viesi - radi un draugi.Fotografs nav bubulis, kas ienak un grib diktet paraid.Vinhs tikai velas jums maksimali labi nofotografet, jo jus par to maksata savu naudu.
Un reto fotografu zinu, kursh uzvedas pasakumaa ta, ka pasules naba.Lielaka dalja nesirgst ar uzmanibas trukumu un spej but gana neitrali, neuzkritoshi un netraucejoshi.

Nevajag dusmoties par ieteikumiem, jo tie uzrakstiti ne jau tapec, ka fotografs butu uzputiga persona, kuram liekas, ka vinhs visa ir galvenais. Bet lasit ieprieksh mineto - fotografs grib jus tikai pasnieg t maksimali labako rezulatu...

Baibav 29.01.08. 02:05 | Kāzu datums: 02.08.2008

Piekrītu visiem trim punktiem, es jau tagad noteicu, ka brauksim no baznīcas līdz viesu mājai vieni ar fotogrāfu, gribu atvēlēt 4 st bildēšanai, man nav vaidzīgi visu laiku apkārt viesi, atrakcijas,kas tikai nogurdina, priekš viesiem būs sākums un vakars, bet dienas vidus tikai mums un foto sesijām, jo šās bildes paliks mums un šī diena ir priekš mums nevis priekš radiem.Un tad kad būs bijis pietiekams laiks mums vēlāk ar lielāku prieku gribēsies bildēties ar pērējiem, jo zināsim to, ka priekš pašiem sevis jau ir daudz skaistu bilžu.

inesegatis 29.01.08. 02:55 | Kāzu datums: 25.07.2009

Piekritu FRIIDIM!!!Nav jamekle problemu,visu var normali sarunat.Pirms kazam vedeji apspriezas ar fotografu kur dosies ,ko daris.Draugi precejas vasara-fotogrfs braukaja visur lidzi-katraa vieta kur vini apstajas, lai kautko daritu,fotografs uznema lieliskas bildes.Pie juras vins paludza vinus pastaigat gar krastu un uznema makslas foto,ko likt uz kamina ramitii.

Fotografam nav tiesibas komandet paradi.Vinam maksa lai vins sabildetu kazas nevis apvainotu,ratu viesus.Tads fotografs, kas atklati izrada savu nepatiku un nespej sevi savaldit-nedrikstefu vispar fotografet kazas,jo tur vienmer atradisies kads, kas gribes ar savu parasto fotoaparatu nobildet jauno pari.Bet varbut taa bus ligavas masa, vai tevs.Fotografs vinam uzbreks un vins visu vakaru sedes ar sabojatu garigo.Vai tas jums liekas normali???Man neee!!!

andreart 29.01.08. 04:08

o ! beidzot kaads lasa un varbuut arii uzklausiiis. ceru ka mani raksti tikai palīdzēs kādam.

nu par pirmo tas visiem skaidrs.

par otro mazliet siikaak pastastiishu. iedaamaajaties juus tagad zalaa plavaa, smukas debesis. divataa intiimaa gaisotnee, apkaart skraida fotograafs, bildee , iesaka viskaut kaadas pozaaas, tur paskupstiities utt, un tur pie cela staav kaadi 30-50 cilveeki, kuriem tas viss redzamais tikai uzjautrina. vienmeer izskan smiekli, tizli komentaari jaunajiem, kas izjauc to intiimo gaisotni. un tas protams ir redzams arii bildess. taados gadiijumos labaak viesiem liekt braukt uz viesu namu vai uzriikot kaada citaa vietaa kaadu atrakcciju. biezhi ari ja brauc liidzi vesela kolona tad kaads nomaldaas un zvanaas jaunajiem prasa ko dariit ? kur juus ? kaa liidz jums tikt ? utt...

par tresho. ir biezhi loti svariigi mirkli kas ilgst burtiski milisekundi (skupsti, zhesti, acu skati utt). tu staavi esi gataviibaa noreageet, mirklis notiek tu jau kameru pie acs un te peekshni kaads uztaisa soli tev priekshaa ar mobilo vai parasto kompakt kameru un tu nepaspeej nekaadiigi ne pastumt, ne aizraadiit, jo pats galvenais notikums ir noticis. un veel vairaak apbeedina tas ka tas cilveeks kas nostaajas preikshaa deel sava leetaa fotoaparaata arii nav neko uzbildeejis jo shim paiet vismaz 3 sekundes kameer fotoaparaats nofokuseejaas.... un taadu gadiijumu arii loti daudz.

par oficiaaliem fotograafiem. ir dazhaadi fotograafi. ir taadi kas daudzus juusu solus korigees, liks atkaartot vai jums kaut ko darot pielabos es tos saucu par rezhisoriem :) taa biezhi riikojaas arii video operatori, kaut kaadas darbiibas korigee lai uz kameras tas izskatiitos labaak. ir citi fotograafi kas lauj riteet visaam procesam ta kaa tam jaabuut neiejaucoties un bildee fotozhurnaalistikas stilaa. vieniigi abi shie stili 100% komandee pie kopbildeem un smukumbildeem. tur nu bez komandeeshanas buus bardaks.

m
mincite*** 29.01.08. 08:49 | Kāzu datums: 02.08.2008

Andrej, paldies par skaidrošanu, šis komentārs bija labāk uzrakstīts nekā mājas lapā, varbūt samaini? (tas tā- ieteikums)
Jā es sapratu - katram ir savs skats uz kāzām, kāds grib ļoti skaistas bildes, es gribu gan skaistas bildes gan jautrību, zinu ka mums būs gan pastaigas divatā gan vietas kur atkal tiksimies ar viesiem', bet nu 4 stundas tīras fotografēšanai es negribu, un to mēs noteikti apspriedīsim ar savu fotogrāfu!!!
liels paldies par komentāriem, interesanti redzēt dažādus viedokļus un galvenais ka katram tiešām ir sava taisnība!:)

Africa 29.01.08. 09:15 | Kāzu datums: 21.07.2007

man viens ieteikums jaunajam pārim - tad, kad norit fotosesija brīvā dabā vai salonā, paņemiet līdzi kādu cilvēku, kas kā stilists piekārtos tērpus un grimu. Savādāk var iznākt, ka fotogrāfs koncentrējies uz bildes kvalitāti un stilu, neievēros, ka līgava apēdusi lūpukrāsu bučiņu kadros un vīram zeķes mala rēgojas no bikšu stara ārā. Arī tādi sīkumi var pabojāt bildes

m
made 29.01.08. 10:46 | Kāzu datums: 02.08.2008

meitenes, es domaaju, ka nav labi tik publiski apspriest katra darbu. es piecreiz apdomaatu pirms rakstiitu ne paaraak pozitiivu atsauksmi par viesu namu, fotograafu, filmeetaaju vai veel kaadu. jo taa ir tiem civleekiem maize, darbs, un iespeejams, taas ir tikai manas domas un ieskats. ok - ja uz kaazu galda man noliks vienu siljkji un vienu kartupeli - tad es rakstiishu negatiivu atsauksmi. tachu citaadi - ja taas ir tikai muusu paardomas, skatiijums, nav ko rakstiit tik publiskaa portaalaa negatiivas atsauksmes vai paarspriedumus kursh ir galvenais kaazaas...

m
mincite*** 29.01.08. 11:05 | Kāzu datums: 02.08.2008

te nav nekādas antireklāmas!!!!!mīļie cilvēki es tak vienkārši dievinu Andreja darbus!!!!Nu ziniet es laikam vispār izstāšos no šī foruma!!!es tak prasiju - VAI TĀ IR KA FOTOGRĀFAM IR TIK LIELA LOMA MĀNĀS KĀZĀS, JO ES NEIZPRATU VIŅA TEIKTO UN UZRAKSTĪJU KĀ ES SAPRATU TO TEKSTU!!!! nee nu es riktīgi sadusmojos...:( labi prasu portāla operatoram ( vai redaktoram)- lūdzu dzēsiet šo postu!!!es tagad tikai par puķītem un saulīti domāšu, lai manas kāzas rīo kāds cits un dara visi tā ka viņi gribēs, nevis es..:))))))

RaitisSF 29.01.08. 11:16

Punkts nr.1.: Tā gadās bieži, kad vedēji, vai vakara vadītājs nav atvēlējis laiku fotosesijai. Bet ja ar šiem rūķiem normāli patērzē, tad laiks pat nelielai fotosesijai atrodas vienmēr.
Punkts nr.2.: Ja ar viesiem māki sadzīvot, tad šie nebūs par traucēkli bildēšanas procesam. Ja jaunais pāris negrib, ka viesi skatās bildēšanās procesu, tad ir jāiet uz fotosalonu, vai arī jāaizmūk no viesiem. :)
Punkts nr.3.: Arī viesiem ir tiesības fotogrāfēt un to neviens nevar aizliegt. Šai situācijā atkal fotogrāfam ir jāatrod kopēja valoda ar viesiem.

Kāzās galvenais tak ir jaunais pāris. Neviens nedrīkst būt par traucēkli veiksmīgai svinību norisei. Katra kāzu dalībnieka pienākums ir pozitīvi papildināt šo vienreizējo pasākumu.

H
Harmony 29.01.08. 11:27

Es tomēr iesaku, lai šī diskusija paliek - tā varētu būt ļoti noderīga jaunajiem, plānojot visas lietas saistībā ar fotogrāfēšanu. Varu to teikt no savas pieredzes, jo arī man gadījās līdzīgi gadījumi, kā Andrejs ir aprakstījis - tāpēc arī iesaistījos šajā diskusijā. Ja būtu par šīm lietām padomājusi pirms tam, tad noteikti vedējiem un fotogrāfam iepriekš izklāstītu savas vēlmes. Diemžēl lielajā steigā tas tika aizmirsts.

T
Taube 29.01.08. 12:57 | Kāzu datums: 28.06.2008

Es gan uztveru autores domu gajienu!
Man ari tie tris punkti bisku atbaida, jo negribu drausmigi saspringt uz vienu lietu, vienalga vai ta ir fotografeshanas vai muzika. Galvenais manas kazas bus es, mans virs un attiecigi mani vieis. Ja man kaut kas darbibas gaita neies pie sirds, tad pachuksteshu savai vienreizejai vedejmatei, lai labo situaciju. Parbrauciens bus kopa ar viesiem un ari ilgs kadas chetras stundas, domaju, ka ar forografu vienosimies kur un ka pa smuko sabildesimies. Galvenais, ka mums sapas, ka nevelamies salonbildes, bet visu briva daba neatkarigi no laikapskatkljiem. Protams man ir saprotama ari fotografa nostaja, jo vinjsh dara savu darbu, bet es nevaru aizvadit kazas domajot visu laiku par citiem. Tai skaita viesu nama saimniece ludza, lai kazas nebutu papiru meshana tualete un tas un shitais - es vinju saprotu un respekteju vinjas noteikumus, jo vinjas viesu nams ir vinjas privatipashums, bet es laikam visa vakara garuma neskraidishu rinkji un nekontroleshu vai pasarg dievs kadi papiri nav samesti kaut kur un vai fotografam ir erti forografet. Tapec jau mes par visu maksajam lielu naudu, lai tie cilveki pilda savu darbu pec labakas sirdsapzinjas. Un galu gala kazas ir mana un mana vira ipasha diena un jebkuram, kursh tajas iesaistisies tomer to bus jarespekte.
Bet ta paldies shim postam, vareshu kopa ar vedejiem un fotografu shadus jautajumus parspriest jau pirms kazam. Un ari ar perjiem, kas iesaistas kazu norise.

H
Harmony 29.01.08. 13:07

Bet jaunajam pārim savā kāzu dienā nemaz par šīm lietām nav galvu jālauza. Šīs lietas vienkārši noteikti ir jāizrunā ar vedējiem un forogrāfu jau iepriekš. Galvenais, lai vedēji ieplāno tam laiku un pasaka to fotogrāfam. Biju kāzās, kurās vedēji fotosesiju ar visiem bija uztaisījuši ļoti pārdomātu - jaunais pāris tika nostādīts vietā, kurā fotosesijai vajadzēja norisināties, bet pēc tam vedēji citus pēc citiem sauca priekšā uz bildi jaunā pāra sarakstītus radus un draugus. Jaunais pāris pirms kāzām bija uz lapiņas sarakstījis, kādā veidā, secībā un ar kuriem viesiem vēlas bildes. Pēc tam, protams, varēja ar viņiem bildēties ikviens gribētājs. Šis viss gan attiecas uz fotosesiju kopā ar viesiem, nevis jūsu individuālo sesiju, ja tādu vēlaties. Viss noritēja ļoti pārdomāti un bez nekāda bardaka. Tam sekoja lielā kopbilde. Bet pats jaunais pāris devās mazā ceļojumā, kurā viņiem norisinājās individuālā fotosesija.

m
mincite*** 29.01.08. 14:32 | Kāzu datums: 02.08.2008

es esmu galīga blondīne, bet no teikuma neko nesaprotu...

d
dacite 29.01.08. 14:38

mades komentāram pievienojos!